Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Internationale vakbeurs voor sauna, zwembad en wellness klaar voor succesvolle editie
De beurs vindt plaats in de hallen 7 en 8 van de Köln Messe. Voor deze editie is al een beursoppervlakte van in totaal bijna 28.000 m² gereserveerd.

Internationale vakbeurs voor sauna, zwembad en wellness klaar voor succesvolle editie

Een paar weken voor de start van aquanale, de internationale vakbeurs voor sauna, zwembad en wellness, wijst alles erop dat deze editie een succes wordt. Alle spelers in de branche komen van 24 tot 27 oktober opnieuw samen op één locatie. Het event in Keulen is een must voor wie zich wil profileren op de markt van sauna, zwembad, wellness en sfeer. Men krijgt er immers het meest uitgebreide overzicht van wat nieuw is: technologieën, producten, procesoptimalisaties en visionaire planning. 

Al twintig jaar is aquanale de vakbeurs voor de sector van zwembaden en sauna’s.

Al twintig jaar is aquanale, met de Branchevereniging voor Zwembaden en Wellness (bsw/Bundesverband Schwimmbad und Wellness e.V.) als sponsor, de vakbeurs voor de sector van zwembaden en sauna’s. Als internationaal platform zet dit tweejaarlijks event de bouw van moderne, duurzame en innovatieve zwembad- en wellnessfaciliteiten in de schijnwerpers. Samen met FSB, de internationale vakbeurs voor openbare ruimte, sport- en vrijetijdsfaciliteiten, maakt aquanale van de Köln Messe de ‘place-to-be’
voor iedereen die actief is op de markt van de openbare en privézwembaden, de planning en het ontwerp van openbare ruimten en ontspanningssites, sportfaciliteiten en speelplaatsen, sportuitrustingen en bewegings- en recreatiemogelijkheden. 

De organisatoren zijn intussen druk bezig met de voorbereidingen voor de komende editie van de beurs, van 24 tot 27 oktober. Zowat 280 exposanten uit 31 landen tekenen er present, goed voor 28.000 m² aan beursoppervlakte in de hallen 7 en 8 van de Köln Messe. Bijna de helft van alle deel­nemende bedrijven komt uit het buitenland, voornamelijk uit Frankrijk, België, Italië en Polen. De vakbeurs presenteert een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot de nieuwste producten en ontwerpen voor moderne, duurzame en innovatieve zwembad- en wellnessfaciliteiten. 

Een beurs is het ideale communicatieplatform om alle spelers in de markt een uitstekend en uitgebreid overzicht te geven van nieuwe technologieën, slimme concepten en productinnovaties. Ze vormt ook de basis voor diepgaande gesprekken die nieuwe leads genereren en zakelijke relaties op gang brengen. Dat blijkt ook uit de massale aanwezigheid van marktleiders, die vitale inspiratie halen uit aquanale. Zo hebben Aquasolar, Behncke, BWT Procopi, Chemoform, Grando, Fluidra, Riviera, Schmalenberger, Niveko, Speck Pumpen, Binder, Renolit, Rollo Solar, Hayward, Compass Pool, Techno Alpin, WDT, Hugo Lahme, Whirlcare en vele andere bedrijven hun deelname bevestigd.

De klemtoon ligt straks op de nieuwste producten en ontwerpen voor moderne, duurzame en innovatieve zwembad- en wellnessfaciliteiten.

Zes themawerelden

De producten, technologieën en processen worden opgedeeld in zes duidelijk afgelijnde themawerelden. De vertegenwoordigers van gespecialiseerde zwembadbouwbedrijven, gemeenten, waterparken, architecten- en planningsbureaus, hotels, spa’s, sportscholen, sanitair-, verwarmings- en airconditioningbedrijven uit binnen- en buitenland alsook de particuliere bezoekers krijgen er een volledig overzicht van een heel divers productspectrum, samengebracht in twee beurshallen.

Op de beursvloer zullen de exposanten hun beste beentje voorzetten om de bezoekers de nieuwste ontwikkelingen te presenteren en demonstreren. Er is dan ook telkens veel sfeer in de hallen.

Verjaardag van ISWF

Het programma van de beurs is interessant voor elke bezoeker. Het International Swimming Pool and Wellness Forum (ISWF), dat voor de tiende keer tijdens de aquanale georganiseerd wordt, legt opnieuw de link tussen de openbare en privézwembaden. Tijdens een congres verspreid over drie beursdagen biedt de bsw, in samenwerking met de International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) en het Bundesverband der Deutschen Zwemparadiesprofessionals (BDS), in hal 7 een volledig programma met informatieve en themagerichte sessies aan.

Dit congres behandelt aspecten die van belang zijn voor de doelgroep van openbare zwembadexploitanten, en veel technische en actuele punten die relevant zijn voor zwembadbouwbedrijven, planningsbureaus en architectenbureaus. Er komen tal van thema’s aan bod, gaande van het plannen van koolstofarme zwembaden tot de nieuwe Europese norm voor energie-efficiëntie en het personeelstekort. De BDS organiseert sessies rond bijscholing en training voor zwembadtoezichthouders, badmeesters en zwembadpersoneel, en rond modernisering van het beroep. Bezoekers ontdekken er hoe Zwitserland, het partnerland van aquanale 2023, omgaat met actuele uitdagingen zoals energie-efficiëntie, waterbeheer, digitalisering en de aanwerving van geschoold personeel.

Samen met FSB is aquanale de place-to-be voor exposanten en bezoekers met interesse in sauna’s, zwembaden en wellness.

Focus op Green Waterparks door EWA

Onder het motto Green Waterparks organiseert de European Waterpark Association (EWA) in hal 8 een speciaal event rond duurzaamheid, waar de focus zal liggen op innovaties die het energieverbruik en de ecologische footprint van openbare zwembaden kunnen verminderen. Daarnaast zal de kwaliteitsvereniging voor Europese zwembaden en spa’s de opvallende prestaties van de aangesloten bedrijven, waaronder Wiegand Mälzer, Roigk, Aquarena, n-tree, Beco Beermann, entervo-access, Vertigo en Klarer, in de kijker zetten.

Tijdens de auqanale worden ook de winnaars van de EUSA European Pool and Spa Awards bekendgemaakt. Deze awards worden sinds 2013 jaarlijks uitgereikt door de European Union of Swimming Pool and Spa Associations (EUSA), in samenwerking met de bsw en andere Europese zwembadassociaties. Ze bekronen de mooiste binnen- en buitenzwembaden, hot tubs, spa’s, zwembaden met een overdekking, en zwembaden met een automatische afdekking. De prijsuitreiking, in aanwezigheid van EUSA-voorzitter Bert Granderath, vindt plaats op 24 oktober 2023 om 16.30 uur.

Sauna from Finland

Voor deze editie hebben de organisatoren van aquanale een strategisch partnerschap met het netwerk Sauna from Finland opgezet. In een speciale zone ligt de focus op bedrijven uit Finland, wat hun visibiliteit en naamsbekendheid moet bevorderen en hun exportactiviteiten moet ondersteunen. Centraal bevindt zich een lounge die zal dienen als ontspanningsruimte, maar ook als plaats waar mensen kunnen netwerken. Rond die lounge zullen leden en partners van het netwerk hun producten en diensten voorstellen en demonstreren. Door middel van workshops, inspirerende rondleidingen en live sauna-ervaringen wil Sauna from Finland bezoekers ook laten proeven van de Finse manier van leven.

Meer informatie over en het volledige programma van de vakbeurs op aquanale.com. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details