Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Internationaal succes dankzij lokale verankering
Pollet Pool Group is tevens producent van de Aquadeck zwembadafdekkingen.

Internationaal succes dankzij lokale verankering

Met de slogan “Supporting Pool Builders” maakt Pollet Pool Group zijn prioriteit wereldkundig. Ondanks het inmiddels internationale karakter van de groep, is het steeds de lokale zwembadbouwer die vooropstaat. “Vanaf dag één hebben we uitvoerig naar onze klanten geluisterd”, stelt Bolleire. “Daaruit konden we opmaken dat de roep om ondersteuning groot was, net als de vraag naar kwalitatieve, onderhoudsarme producten. Die bekommernissen vormen onze drijfveer.”

Altijd bereikbaar

De service van Pollet Pool Group berust op drie pijlers: een sales team met één duidelijk aanspreekpunt per provincie, een uitgebreide customer service voor alle vragen rond orders en leveringen, en een sterk uitgebouwde technische dienst. “We staan erop dat alle diensten eenvoudig bereikbaar zijn”, benadrukt Bolleire. “We weten immers heel goed dat zwembadbouwers dag in dag uit op de werf staan.” “Onze medewerkers hebben meerdere malen per dag contact met onze zwembadbouwers”, beaamt Lien Vandoorne, coach van het customer service team. “Door de groei van de markt en de bijbehorende drukte is dat op vandaag niet altijd evident, maar we maken er een punt van om hen zoveel mogelijk telefonisch te woord te staan.”

Bolleire: “Op onze webshop, exclusief voor professionelen, kunnen zwembadbouwers bovendien 24/7 bestellen en informatie raadplegen over orders en producten.”

PPG Technics

Het paradepaardje van het serviceluik is de technische dienst PPG Technics, die telefonische dan wel fysieke assistentie verleent. Moet er een technieker ter plaatse gaan, dan zorgt PPG Technics voor een volledige ontzorging van de zwembadbouwer. “Binnen 24 uur wordt contact opgenomen met de eindklant, om binnen de week de interventie in te plannen”, zegt Stijn Ver Elst. “Al onze mobiele techniekers zijn trouwens koeltechnisch gecertificeerd, zodat wij ook op warmtepompen, volledig conform, een snelle after sales kunnen aanbieden.
We denken graag in een open dialoog met onze klant mee, en daar hopen we op
termijn nog meer tijd voor te kunnen vrijmaken.”

Voor de lange termijn

Zoals het een distributeur betaamt, biedt Pollet Pool Group een compleet productaanbod voor de zwembadbouw. Bolleire: “We bekijken de producten altijd met een kritische blik en een langetermijnvisie. Zijn ze duurzaam en kwalitatief? Behoeden ze onze klanten voor problemen achteraf? Zwembadbouwers plaatsen tientallen baden per jaar. Het laatste wat zij willen, is geloop door producten met technische problemen.”  

In de eigen productie van de hoogwaardige Aquadeck afdekkingen worden dezelfde waarden vooropgesteld. De volledige branding van het merk werd recent trouwens vernieuwd. Dankzij de OrderTool configureren zwembadbouwers hun zwembadafdekking nu zelf online of via de app. 

De productie van Pollet Pool Group schikt zich verder in twee grote lijnen: een instaplijn met focus op prijs-kwaliteit en een exclusieve lijn voor de meest luxueuze baden. Nieuwe telgen zijn onder meer de innovatieve Piranha X zwembadreiniger en de exclusieve InverX full-inverter zwemba  dwarmtepomp met Turbo Silence® technologie. “In 2015 waren wij de eerste om de full-invertertechnologie in de zwembadmarkt te introduceren. Nu zijn we trots dat we onze voorsprong verder kunnen uitbouwen. Met de InverX wordt het water uiterst snel opgewarmd, met een ongekende fluisterstille werking én het hoogste rendement in de markt.”

Klaar voor de toekomst 

Pollet Pool Group beseft dat zwembadbouwers in 2021 een geheel nieuwe bekommernis hebben. “Na een onverwacht druk coronajaar vreest de sector voor allerlei tekorten. Door extra opslagruimte te voorzien en al onze teams uit te breiden, hebben wij ons daartegen gewapend. Ons customer service team telt vandaag maar liefst negen medewerkers om alle bestellingen op te volgen. Ook PPG Technics en het interventieteam worden binnen­ kort gevoelig uitgebreid. Kortom, we stellen alles in het werk om onze klanten van dienst te zijn. Een grote uitdaging in deze ongekend drukke tijden, maar een van de allerbelangrijkste.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details