Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Innovatieve waterbehandeling maakt komaf met chloor

Innovatieve waterbehandeling maakt komaf met chloor

Van de zwembadinstallatie of -renovatie tot het onderhoud en algemeen welzijn errond. Daarvoor reken je op de expertise en het uitgebreide aanbod van CF Group Benelux. Niet verwonderlijk dus, dat de groothandel-producent ook dit jaar zijn producten in de kijker zet op de internationale beurs Piscine Global Europe 2022. Met een aantal innovatieve technieken voor 2023 in het verschiet. 

Als gerenommeerde groothandel en producent biedt CF Group Benelux oplossingen voor zowat alles in en rond een zwembad. Niet alleen voor de installatie of renovatie heb je de keuze uit een breed productassortiment, ook voor het onderhoud en de veiligheid rondom het zwembad ben je bij hen aan het juiste adres. 

“CF Group zet sterk in op verschillende productwerelden die de zwembadprofessional van a tot z ondersteunen. Denk aan filtratiepompen, verwarming, reinigers, liners, afdekkingen, maar ook waterbehandelingssystemen, oplossingen voor lekdetectie en apparatuur om het zwembad te reinigen”, legt operations & product manager Gil Galle uit.

Vitii biedt een natuurlijk behandeling van het zwembadwater, zonder chemische producten.

Zo min mogelijk chloor

Het bedrijf ziet de laatste jaren een evolutie naar waterbehandelingssystemen met minder chloor. 

Galle: “De klassieke manier om chemische producten aan het water toe te voegen bestaat nog steeds. Toch zien we een opmars van zoutelektrolyse en hydrolyse. CF Group Benelux biedt in alle behandelingsmethodes de gepaste oplossing. Of je eindklant gaat manueel aan de slag met chloor of pH – zoals met Chemoform, Melpool of Smartchim – of hij kiest voor een automatisch doseringssysteem, zoals Seko, Hayward of Microdos. Voor zoutelektrolyse hebben we standaard- en ‘low salt’-oplossingen van Hayward. Deze techniek biedt als voordeel dat het water zachter is en het systeem veel minder onderhoud vraagt, maar is iets duurder. Wil je de hoeveelheid chloor verder terugdringen, dan is hydrolyse met koperionisatie een goede oplossing, bijvoorbeeld met Aquascenic van Hayward. Deze aanpak is duurder dan zoutelektrolyse. Welke oplossing je kiest, hangt uiteindelijk af van de persoonlijke voorkeur van je eindklant en zijn budget.”

Wil je volledig komaf maken met chloor? Dan is het wachten op de lancering van het chloorvrij systeem Vitii van CF Group, in het voorjaar van 2023. “Met deze revolutionaire techniek wordt het water op natuurlijke wijze in balans gebracht door een combinatie van uv-stralen, bacteriën en mechanische filtratie. Hieraan komen geen ontsmettingsmiddelen zoals chloor, broom of waterstofperoxide te pas. Het is de meest gezonde waterbehandeling, die het lichaam respecteert en ook beter is voor het milieu.”

Met Aquarite van Hayward behandel je het zwembadwater door zoutelektrolyse.

Optimale levensduur van folie

Voor je liner heb je bij CF Group Benelux een ruime keuze aan oplossingen: van een unikleur of bedrukte zwembadfolie, over een met mozaïektekening, tot een uitvoering met reliëf. 

“De meest gekozen zwembadfolie is een van 1,5 millimeter met een bewapeningsnet”, verduidelijkt Galle. “Deze is sterker en gaat langer mee. Je moet de folie wel ter plaatse lassen, wat enige expertise vergt. De gewapende zwembadfolies kunnen water tot 32 graden moeiteloos aan en bestaan met of zonder laklaag. Hierin bieden we Renolit Alkorplan, Coatflex en Elbe aan. Vanaf 2023 zit ook Delifol in ons gamma.”

Een alternatief is een ongewapende liner van 0,75 millimeter dik. “Deze wordt vooraf geproduceerd, op maat. De plaatsing gaat sneller, maar zo’n foliezak is wel minder sterk. Daartegenover staat dat deze oplossing budgetvriendelijker is. Onze Evolution-liner is een hoogwaardige foliezak uit ftalaatvrij materiaal, met een perfecte dimensionale stabiliteit en een hoge weerstand tegen veroudering en vlekken. Voor dit soort liners kunnen we bovendien zeer snelle levertermijnen garanderen.”

Lekdetectie

Met Route Mate heeft CF Group Benelux een degelijk lekdetectiesysteem in zijn portfolio. “Met de druktestkit wek je water- of luchtdruk in alle buizen en inbouwdelen op en meet je die druk. Via een drukmeter of geschikt luisterapparaat (via geregelde luchtbron) is het mogelijk om een lek te lokaliseren”, licht Galle toe. “Die toestellen vragen geen grote investering en bewijzen hun kwaliteit voor elke zwembadbouwer. Route Mate is eenvoudig in gebruik en laat je toe om snel een probleem te detecteren. Daarnaast bieden we diverse producten aan om herstellingen te doen, van de bekleding tot de leidingen en inbouwdelen.”

Dat CF Group van alle markten thuis is, is wel duidelijk. Net die diversiteit benadrukt de groep tijdens Piscine Global Europe 2022, waarbij het de klemtoon legt op duurzame en ecologische ontwikkelingen, materialen en uitrustingen voor een milieuvriendelijk zwembad. Naast de delegatie uit Frankrijk, zijn ook de vertegenwoordigers uit de Benelux aanwezig. Het ideale moment om eens bij te praten over deze nieuwe evoluties in de zwembadsector. Kom zeker langs op stand 4D 26. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details