Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Innovatieve groothandel met kleinschalig karakter
HRS Pool & Technical Equipment is en blijft een rasecht familiebedrijf.

Innovatieve groothandel met kleinschalig karakter

Om je stock aan te vullen of om een concreet project vorm te geven. Met een persoonlijke aanpak en waterdicht technisch advies maakt deze familiale groothandel het verschil. 

Eigenlijk stond het in de sterren geschreven dat Niels Helmond een professionele carrière zou uitbouwen in de zwembadsector. Als kind ging hij al mee met zijn vader, die bij een zwembadbouwer werkte. “In zijn oranje bus”, herinnert Niels zich levendig. “Ik was gefascineerd door zwembaden en dan vooral de techniek erachter. Wellicht is dat de reden dat ik op school voor elektrotechnische besturing en ontwerpen koos.”

Als klant reken je op een proactieve partner met sterk advies.

Van zwembadbouwer tot verdeler

Na zijn studies startte Niels een montagebedrijf op. Van 1997 tot 2010 was hij daarmee actief als zwembadbouwer. Vanuit een totaalaanpak verwezenlijkte hij tal van projecten. Toen de economische crisis toesloeg, besloot hij zich te heroriënteren. Het idee van een groothandel voor zwembad-en technische producten eromheen werd een feit. “Diezelfde totaalaanpak is ook hier belangrijk”, benadrukt Niels. “Dat zie je aan ons assortiment. We bieden onze klanten alles om een project volledig te verwezenlijken, onder één dak. Net als professioneel advies. Als proactieve partner denken we graag mee. Het meedenkend vermogen vormt ons doel, om samen met elke zwembadbouwer mooie totaalprojecten te realiseren.” Vandaag is HRS Pool & Technical Equipment nog steeds een rasecht familiebedrijf. Heidi, de vrouw van Niels, werkt mee in de firma. Net als zijn vader en moeder, die met plezier bijspringen waar nodig. Ze vormen de stevige ruggengraat van het zevenkoppige team. Medewerkers die stuk voor stuk veel belang hechten aan persoonlijk contact. Heb je een vraag? Of mis je bepaalde onderdelen voor een specifieke opdracht? Je krijgt altijd iemand aan de lijn met de nodige kennis om je snel verder te helpen. Zodat je project geen vertraging oploopt. 

Volgend jaar brengt HRS een innovatief PVT-paneel op de markt.

Sterk in duurzame technieken

Doorheen de jaren ontwikkelde HRS Pool & Technical Equipment bijzondere expertise op vlak van zwembadtechnieken. Niels en zijn medewerkers volgen de innovaties op de voet. Zeker als het over duurzame alternatieven gaat. “Energieneutrale zwembadverwarming op basis van een warmtepomp, gevoed door zonnepanelen”, geeft de zaakvoerder als voorbeeld. “We berekenen met plezier de technische mogelijkheden voor onze klant. Als een soort intern studiebureau.”

Bovendien brengt HRS vanaf 2021 een innovatief PVT-paneel op de markt. PVT-panelen integreren de functie van een zonnecollector om warm water te produceren met die van een zonnepaneel. Naast elektriciteit, wordt dus ook warmte opgewekt. De PVT-panelen worden voor diverse toepassingen als warmtebron ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het verwarmen van tapwater en zwembaden. 

Niels deelt zijn expertise graag. Binnenkort komt er onder meer een nieuwe online cursus over duurzame zwembadverwarming. Om deze – en toekomstige – lessen niet te missen, schrijf je best in op de nieuwsbrief en volg je HRS op Facebook en Instagram.

Over de grens

HRS Pool & Technical Equipment is gevestigd midden in Nederland, nabij Utrecht. Toch zijn er ook heel wat Belgische klanten. “Steeds meer zelfs. Dit jaar hebben we zowat 150 Belgische professionals aan onze portefeuille toegevoegd. Het is een markt waar we ook veel belang aan hechten. Binnenkort gaat er een Belgische vertegenwoordiger voor ons aan de slag. In de toekomst hopen we daar ook een filiaal te openen”, vertelt Niels. “We beleveren zowel voor openbare baden als voor particuliere zwembaden of -vijvers. De uitvoerder van die projecten verdient altijd de beste ondersteuning en kwalitatieve materialen. In Nederland of in België: we staan klaar.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details