Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Hoogwaardige watertechniek helpt exploitatiekosten beperken
Lotec kan inmiddels aardig wat alledaagse en minder alledaagse waterprojecten op zijn conto schrijven.

Hoogwaardige watertechniek helpt exploitatiekosten beperken

Lotec positioneert zich al decennialang als specialist in watertechniek in de breedste zin van het woord, en ontfermt zich in die hoedanigheid over het ontwerp, de installatie en het onderhoud van water(behandelings)installaties in een breed scala aan openbare, semi-openbare en zelfs particuliere toepassingen.

Van tientallen stedelijke en gemeentelijke zwembaden tot wellnessruimtes in hotels, een pinguïnverblijf in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen (NL) en de op twee na grootste onderwaterfilmstudio Lites in Vilvoorde (B)…: Lotec kan inmiddels aardig wat alledaagse en minder alledaagse waterprojecten op zijn conto schrijven. Geen verrassing, misschien, als je weet dat het familiebedrijf in 2020 177 jaar en zes generaties lang actief is. Kenmerkend, bovenal, voor de brede technische kennis van het team en de constante inzet voor hoogkwalitatief water aan een minimale exploitatiekost, ongeacht de omstandigheden.

De technische expertise van Lotec laat toe om water-, energie-, en chemicaliënverbruik in (semi-)openbare projecten te beperken.

Energie- en kwaliteitsbewust

Zoet of zout, tropisch of koud, het water in openbare en semi-openbare projecten moet aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen. Dat komt onvermijdelijk tegen een bepaalde kost. In het bijzonder in zwembaden doen aankoop, behandeling, verwarming en uiteindelijk lozing de financiële teller snel oplopen. Vandaar stelt Lotec alles in het werk om het water-, energie- en chemicaliënverbruik in deze projecten tot een minimum te beperken, zonder in te boeten aan kwaliteit. Daartoe maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste oplossingen en technieken, optimaliseert het filters en filtercapaciteit door de ontwikkeling van betonnen filters en invoerroosters op maat, en zet het sterk in op diverse vormen van water- en warmterecuperatie. Het resultaat is een waterkwaliteit die de wettelijke parameters gestaag overschrijdt, maar tegen de laagste prijs per kubieke
meter water.

Eigen ontwikkelingen

Hoewel Lotec in de eerste plaats een partner is voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van watertechnische installaties, zet de firma haar ervaringen ook in voor de ontwikkeling van producten die in zowel eigen projecten als de bredere markt een meerwaarde bieden. Zo krijgen de zwembadroosters van het bedrijf regelmatig een plaats in bestekteksten en worden de golfslagmachines al zo’n 35 jaar toegepast in projecten wereldwijd. 

Helemaal exclusief voor Lotec projecten zijn dan weer de ‘made to measure’ filterinstallaties en B400 geautomatiseerde bicarbonaatdoseercel voor een optimale waterkwaliteit zonder zorgen. Daarnaast is Lotec exclusief verdeler van de AngelEye Lifeguard drenkelingendetectie voor de Benelux.

Lotec is gespecialiseerde partner voor onder meer het ontwerp, de installatie en het onderhoud van watertechnische installaties.

Complete Benelux-partner

Kwaliteit bewaken is echter nooit enkel een kwestie van producten en technologieën. In het kader van een meerjarenonderhoudsplan, staat Lotec daarom tot wel dertig jaar garant voor onderhoud en herstellingen. In diverse openbare projecten, waaronder de publieke zwem- en recreatiebaden van de LAGO Groep, neemt het bedrijf ook het dagelijkse beheer van de installaties voor zijn rekening. Om over het hele grond­gebied van de Benelux dezelfde uitstekende service te leveren, kan Lotec rekenen op een team van 65 vakspecialisten, verdeeld over vestigingen in Eindhoven en Twello in Nederland en Heverlee in België. Een steeds meer verregaande automatisering en digitalisering van de installaties waarborgt daarnaast een constante controle én efficiënte interventies.

Ook voor particulieren

Dat de expertise, ervaring en diensten van Lotec vooral in openbare en semi-openbare zweminrichtingen tot hun recht komen, zal gezien bovenstaande niet verbazen. Toch kunnen ook particuliere bouwheren ervan profiteren. Dezelfde technieken kunnen immers perfect toegepast worden in luxueuze privébaden. Ook in deze kleinere projectcategorie adviseert, ontwerpt en bouwt Lotec bovendien met oog op een optimale energie-efficiëntie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details