Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Hoogwaardige lamelafdekkingen met betrouwbare levertermijnen
Pool Cover Systems bedient klanten in Europa en ver daarbuiten vanuit een splinternieuw pand in Weelde.

Hoogwaardige lamelafdekkingen met betrouwbare levertermijnen

Na het succesvolle 2020 houdt de zwembadhype ook in 2021 aan. Door zijn constante kwaliteit en betrouwbare levertermijnen breidde Pool Cover Systems, die met zijn hoogwaardige zwembadafdekkingen tot de Europese top behoort, het afgelopen jaar zijn klantenbestand fors uit.

Vanuit een splinternieuw pand (3.500 m²) in Weelde bedient het Antwerps bedrijf klanten over heel België en ver daarbuiten. Pool Cover Systems ontwikkelt en produceert in huis pvc en PC lamelafdekkingen voor zowel inbouw- als opbouwtoepassingen, en een eigen assemblage van onderwatermotoren. Met een vijftiental medewerkers staat de onderneming voor kwaliteit, service en leverbetrouwbaarheid. En met het transport in eigen beheer trekt zij deze belofte moeiteloos door tot bij de finale levering van het product.

“De laatste twee jaren hebben we bijzonder goed verkocht. Door de toegenomen marktvraag kregen wij er een pak nieuwe klanten bij. Een van onze grootste troeven is onze standvastige levering, hoge servicegraad en flexibiliteit”, vertelt Simon Ryckewaert, commercieel manager bij Pool Cover Systems. Om aan de vraag te blijven voldoen en in te spelen op de evoluties in de markt, zet het bedrijf hoog in op nieuwe productontwikkelingen, automatisatie in de productie en een uitbreiding van zijn personeel.

Nieuwe ontwikkelingen

Denk bij nieuwe productontwikkelingen bijvoorbeeld aan opbouwsystemen op zonne-energie, nieuwe type materialen voor de inbouwtoepassingen, of innovatieve kleuren voor de lamellen. “Onze insteek is hier tweezijdig. Enerzijds zoeken we continu naar manieren om de kwaliteit van onze producten te verbeteren. Bijvoorbeeld hoogwaardige alternatieven vinden voor de rvs 316L waar we nu standaard mee werken. Anderzijds willen we pionier zijn en unieke oplossingen aanbieden aan onze klanten, zoals lamellen in een exclusieve kleur”, verduidelijkt Simon.

De ontwikkeling en productie van zwembadafdekkingen gebeurt volledig in house, waardoor Pool Cover Systems zijn kwaliteit en service garandeert.

Internationale expansie

Een andere belangrijke stap om meer marktaandeel te verwerven is het actief werkveld uitbreiden. Deze internationale ambitie leefde al een tijdje bij Pool Cover Systems, maar stond door de pandemie op een lager pitje. Simon Ryckewaert: “We zijn vandaag sowieso al actief in het buitenland, met klanten tot zelfs in Australië. Alleen willen we dit nu gerichter aanpakken en eerst focussen op onze buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland. Onder andere door deel te nemen aan internationale beurzen. Op korte termijn zien we uitbreidingsmogelijkheden naar het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europa.” 

Dat Pool Cover Systems deze internationale expansie stap voor stap wil aanpakken, is niet onlogisch. “We willen onze onderscheidende factoren, namelijk kwaliteit, service en betrouwbare belevering, absoluut waarborgen. Dat is alleen mogelijk via gecontroleerde groei.”

Geautomatiseerd productieapparaat

Een cruciaal element in dit verhaal is uiteraard de productie. Pool Cover Systems zet niet alleen in op het aanwerven en houden van de juiste medewerkers met grondige expertise. Ook het automatiseren van de eigen productielijn draagt bij aan het totaalplaatje. “De ontwikkeling en productie van de afdekkingen gebeurt in house en het productieproces verloopt nu volledig automatisch. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van derden en kunnen we onze service garanderen. Bovendien leidt het tot meer productiecapaciteit, met dezelfde performante ploeg. Zo behoren we met onze 2.000 afdekkingen per jaar tot de top vijf in de Europese Unie. En dit in een gezonde, competitieve omkadering. Een goede uitgangspositie voor groei, dus.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details