Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Hoogste detailgraad in PPC zwembaden
​Als Passionate Pool Constructors staat PPC Pools® in voor de productie van hoogwaardige kunststofzwembaden uit PPC.

Hoogste detailgraad in PPC zwembaden

In een branche als de zwembadbouw zijn het vaak details die het verschil maken tussen een succesvol project en een pijnlijk in het water gevallen droom. Enerzijds omdat eindklanten almaar kritischer, veeleisender en mondiger worden wat de afwerking van hun bad betreft; anderzijds omdat kleine fouten al eens grote gevolgen kunnen hebben. Om dat te vermijden neemt het in Desselgem gevestigde PPC Pools® de belangrijkste details in een gecontroleerde productieomgeving voor zijn rekening.

Elk zwembad wordt in één stuk op de werf afgeleverd, inclusief voorgemonteerde inbouwdelen.

De PPC in PPC Pools® heeft een dubbele betekenis. Als Passionate Pool Constructors staat het bedrijf namelijk in voor de productie van hoogwaardige kunststofzwembaden uit PPC of polypropyleen copolymeer. Dat gebeurt in de productiefaciliteit in Desselgem, en op maat van zowel zwembadbouwer als particuliere eindklant. “Uiteindelijk wordt elk zwembad in één stuk op de werf afgeleverd”, vertelt zaakvoerder Wim Devreese, “inclusief voorgemonteerde inbouwdelen. Dat reduceert niet alleen het risico op fouten, maar betekent ook een aanzienlijke ontzorging voor de zwembadbouwer. Iets waarop we met recente investeringen nóg sterker hebben ingezet.”

Zeg vaarwel aan de dichting

Als belangrijkste investeringen verwijst Devreese naar de aankoop van een CNC nesting machine en de ontwikkeling van een volledig eigen machine voor procesautomatisatie. “In de eerste plaats laat automatisatie ons natuurlijk toe om sneller te werken, maar ook op technisch vlak is de impact enorm. In plaats van met klassieke dichtingen te werken, worden alle inbouwstukken, inclusief inspuiters, skimmers en aanzuigpunten, vanaf heden bijvoorbeeld afgelast. Men hoeft zich dus geen zorgen meer te maken dat rubberen dichtingen zouden versterven; de PPC las is niet kapot te krijgen.”

Hoewel bepaalde inbouwstukken ook in het verleden al manueel werden afgelast, gebeurt dat nu volledig automatisch. “Het is geen volledig ambachtelijk proces meer”, aldus Devreese. “Bijgevolg verloopt alles niet alleen sneller maar vooral ook veel preciezer. Nog minder risico op fouten, dus.”

Geïntegreerde verlichting

Net als alle andere inbouwdelen worden ook zwembadspots vandaag met de CNC machine ingewerkt. “Op deze manier kunnen we spots volledig vlak met de zwembadwand afwerken en kunnen we extra toevoegingen zoals afwerkingsringen achterwege laten. Heel wat eindklanten vinden dat esthetisch toch een belangrijke meerwaarde.”

Krasvast en antislip oppervlak

Niet alleen op technisch, maar ook op esthetisch vlak hebben de recente investeringen van PPC Pools® zo dus hun meerwaarde. Twee aspecten die zich eveneens verenigen in de toevoeging van een nieuwe ledernerfstructuur. “Sinds kort bieden we naast de zwembaden in vlakke PPC, beschikbaar in vier kleuren, ook zwembaden en -vijvers aan in een getextureerde PPC met ledernerfstructuur. Deze biedt exact dezelfde mogelijkheden qua vormgeving en afwerking, maar de antislipeigenschappen van het oppervlak zijn beter, de krasbestendigheid is hoger en het uitzicht wat matter.”

Omwille van de hoge krasvastheid en goede antislipeigenschappen ziet Devreese vooral voordelen ter hoogte van de zwembadtrap en eventuele plage. Want ja, een vlakke en een getextureerde PPC kunnen perfect in één en hetzelfde bad gecombineerd worden. “Al is er zeker ook wat te zeggen voor een volledig bad in ledernerfstructuur. Het gevoel is namelijk heel wat anders.”

De nieuwe ledernerfstructuur is beschikbaar in niet vier, maar vijf kleuren. “Naast de standaardkleuren wit, grijs, lichtgrijs en antraciet, hebben we op vraag van de markt ook een zwarte uitvoering in huis gehaald. Die wordt vooral gebruikt voor zwemvijvers en black pools. En zo zal ons gamma in de loop van de jaren wellicht nog wel vaker uitgebreid worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details