Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Hoogstaande afdekkingen binnenkort in een nieuw jasje
Een afdekking biedt een belangrijke meerwaarde voor de veiligheid rondom het zwembad.

Hoogstaande afdekkingen binnenkort in een nieuw jasje

Om zijn klanten zo goed mogelijk te ondersteunen zoekt Pool Cover Systems continu naar nieuwe oplossingen om state-of-
the-artzwembadafdekkingen te ontwikkelen. Eind dit jaar brengt het Antwerpse bedrijf een systeem op de markt dat in de zwembadwereld een ware revolutie zal betekenen. Daarnaast blijft de producent inzetten op een goede logistieke ondersteuning en een hoogstaande dienst na verkoop. 

Om de inkomende orders sneller af te handelen maakt Pool Cover Systems ook de opwikkelassen op voorhand klaar.

Pool Cover Systems uit Weelde is intussen een gevestigde waarde in de sector en boogt op meer dan tien jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van zwembadafdekkingen. Om in te spelen op de noden van de klant en de markt zet het bedrijf sterk in op innovatie. Zo zoekt het steeds naar nieuwe materialen en technieken om zijn oplossingen te verbeteren, zowel op het vlak van kwaliteit en gebruiksgemak als van prijs. 

“Bij het plaatsen van een nieuw zwembad neemt de afdekking een grote hap uit het totaalbudget. Eindklanten stellen die investering vaak uit of laten ze achterwege”, legt commercieel manager Simon Ryckewaert uit. “We zien dat vooral in het middensegment. Daarop willen we een antwoord bieden, want een afdekking biedt een belangrijke meerwaarde voor het zwembad en voor de veiligheid er rondom.” 

Pool Cover Systems draagt de betaalbaarheid van zijn oplossingen en de garantie van kwaliteit hoog in het vaandel. Op die manier komt het niet alleen tegemoet aan de verwachtingen van de eindklanten, maar ook aan die van de zwembadbouwers.

Door hoge voorraden van pvc- en PC-profielen (+/- 300.000 lm) garandeert Pool Cover Systems korte levertermijnen.

Revolutionaire innovatie

Verwacht dus maar een interessante innovatie, eind dit jaar, tijdens Piscine Globale Europe, de grootste Europese zwembadbeurs, die plaatsvindt in het Franse Lyon. 

Ryckewaert: “We willen nog niet te veel prijsgeven, maar laten we stellen dat onze nieuwste oplossing redelijk revolutionair zal zijn.”

Pool Cover Systems is volop bezig met de ontwikkeling en het testen van een alternatief systeem dat een antwoord biedt op de stijgende grondstofprijzen en tegelijk op de uitdaging die een zwembadomgeving met zich meebrengt.

Door te werken met hoogwaardige materialen verhoogt Pool Cover Systems het duurzame karakter van zijn oplossingen.

“Een zwembad is een veeleisende omgeving, waarin materialen constant onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf. Zo is corrosie een veel voorkomend probleem. Werken met hoogwaardige en duurzame materialen is een must. Daarom streven we ernaar alle rvs-onderdelen uit het bad te vervangen door alternatieve materialen. Hiervoor werken we samen met experten uit andere industrieën. De keuze om alternatieven te zoeken was voor ons vanzelfsprekend.” 

De eerste testresultaten zijn alvast zeer positief. Met deze recente ontwikkeling mikt Pool Cover Systems erop nieuwe klanten en leveranciers aan te trekken.

Intussen schakelde Pool Cover Systems over naar een nieuwe techniek van het warm verlassen van lamellen. Dat resulteert in een sterkere afdekking, met een hogere waterdichtheid. Bovendien laat deze techniek het bedrijf toe de productiecapaciteit te verhogen en zijn oplossingen sneller uit te leveren. 

“De nieuwe lastechniek biedt inderdaad niets dan voordelen”, beaamt Ryckewaert. “Deze aanpassing werd zeer goed ontvangen in de markt, en niet alleen door ons bestaande klantenportfolio. Heel wat nieuwe partijen toonden hun interesse en zijn ondertussen klant bij ons.” Dat de zwembadafdekking hierdoor een pak mooier oogt, zal zeker ook zijn effect hebben.

Pool Cover Systems onderhandelde zijn prijzen met leveranciers om een goede prijs-kwaliteit­verhouding te garanderen.

Veiligheid rond zwembad

De veiligheid rond een zwembad blijft een heikel punt. Een goede zwembadafdekking maakt daarbij een wereld van verschil. Pool Cover Systems ondersteunt deze filosofie en draagt dit ook uit naar zijn klanten en in de ontwikkeling van zijn producten. Vanuit de ambitie om alleen hoogwaardige oplossingen in de markt te zetten, voldoen alle Pool Cover Systems-afdekkingen aan de strenge Franse veiligheidsnormen. Zowel wat de afdekking zelf betreft als de sturing en veiligheidsaspecten in de sturing. “In België zijn er momenteel nog heel weinig regels op het vlak van veiligheid. De Franse regels worden hier dan ook als norm aangenomen. Scherpt België de regels aan, dan zijn wij daar alvast klaar voor, want al onze producten zijn conform de Franse wetgeving.”

Alle RVS inbouwdelen worden in huis ontwikkeld en geproduceerd

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details