Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Het ultieme antwoord op zwembadhygiëne, zonder potentieel gevaarlijke chemicaliën
Het gebruik van Micronox vereist geen opslag van gevaarlijke chemicaliën, wat de veiligheid op locatie verhoogt.

Het ultieme antwoord op zwembadhygiëne, zonder potentieel gevaarlijke chemicaliën

Veilig en snel desinfecteren

Binnen de zwembadsector staat het handhaven van voortreffelijke hygiënische omstandigheden centraal. Zwembaden fungeren als ontmoetingsplaatsen waar mensen samenkomen voor ontspanning, lichaamsbeweging en plezier. Het is daarom van cruciaal belang om de waterkwaliteit en hygiëne in zwembaden op het hoogst mogelijke niveau te handhaven. Waar water is, kunnen zich drie uitdagingen stellen: corrosie, afzettingen en micro-organismen. Bij die laatste komt Micronox om de hoek kijken, een oplossing die de desinfectieprocessen in zwembaden optimaliseert en daarmee zorgt voor een veilige en plezierige zwemervaring.  

Door middel van anodische oxidatie, waarbij Micronox water en zout elektrolyseert, ontstaat een geavanceerd desinfectiemiddel genaamd KALCOOL HYPO.

Micronox is ontwikkeld door Normec Kalsbeek, een toonaangevend bedrijf op het gebied van waterbehandeling, legionella en VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Hiermee wordt het een nieuwe speler in de zwembadsector, en kan het een alternatief aanbieden voor desinfectie van zwembadwater. Dat gebeurt gebruikelijk door chloor toe te voegen aan het zwembadwater. Maar veel steden en gemeenten wensen geen vervoer van chloor meer over hun grondgebied. Micronox pakt die uitdaging efficiënt aan, want het is een apparaat dat ter plaatse chloor produceert door zoutelektrolyse. Het enige wat daarvoor gebruikt wordt, is water, zout en stroom.

Het apparaat is zeer robuust, niet storingsgevoelig en heeft slechts een minimum aan onderhoud nodig.

Snel, veilig en moeiteloos

Micronox biedt een snelle en veilige oplossing voor het neutraliseren van ziekteverwekkende bacteriën en andere micro-organismen, en dit alles zonder het gebruik van potentieel gevaarlijke chemicaliën. Door middel van anodische oxidatie, waarbij Micronox water en zout elektrolyseert, ontstaat een geavanceerd desinfectiemiddel genaamd KALCOOL HYPO. Dit desinfectiemiddel is niet alleen uiterst effectief. Hierdoor wordt niet alleen het risico op ziekten geminimaliseerd, maar wordt ook de algehele zwemervaring voor de bezoekers aanzienlijk verbeterd.

Henk Van der Laan, business development manager bij Normec Kalsbeek: “Door de nieuwe omgevingswet is er steeds meer aandacht voor het chloraat en chlorides in het zwembad. Met het MICRONOX-systeem blijft het chloride-gehalte binnen de richtwaarde en het chloraat-gehalte binnen de norm. Ons apparaat is zeer robuust, niet storingsgevoelig en heeft slecht een minimum aan onderhoud nodig. Bovendien is het tussen de 10 en 30% goedkoper dan vergelijkbare oplossingen op de markt.”

Ook voldoet Micronox aan de voorschriften van het European Chemicals Agency (ECHA). Een bijkomend voordeel is dat het gebruik van Micronox geen opslag van gevaarlijke chemicaliën vereist, wat de veiligheid op locatie verhoogt. Deze kenmerken maken Micronox tot een innovatieve en duurzame oplossing voor desinfectie en waterbehandeling.

Micronox is een apparaat dat ter plaatse chloor produceert door zoutelektrolyse.

Intelligent desinfectiesysteem

Henk van der Laan voegt hieraan toe: “Wij zijn een adviesbureau, en geen apparatenbouwer, en kunnen dus een totaalpakket aanbieden. Bij zwembaden voeren we gebruikelijk een legionella-risico-inventarisatie uit, om zo de risico’s in het drinkwater en zwembadwater in kaart te brengen. Daarnaast wordt het zwembadwater periodiek bemonsterd volgens de nieuwe omgevingswet. Indien noodzakelijk, volgt een deskundig advies van een van onze adviseurs. Op die manier kunnen we het Micronox-systeem volledig op maat afleveren, helemaal afgestemd op de vereiste capaciteit en minimale verversingsgraad van het zwembadwater. Door middel van een grondige werkopname worden de benodigde desinfectiecapaciteit, de optimale doseerpunten, de opslag van zout en KALCOOL HYPO, evenals de aansturing van de doseerpompen nauwkeurig bepaald. Dit zorgt ervoor dat Micronox altijd én onder alle omstandigheden optimaal presteert.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details