Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Het hart van alle zwembadtechniek
De Live Pool-app voor eenvoudige sturing en controle vanop afstand.

Het hart van alle zwembadtechniek

Voor de eindklant is het stilaan een evidentie dat alle processen in en rond het zwembad automatisch en bij voorkeur zo energiezuinig mogelijk verlopen. Aan de techniek en technologie die daarachter schuilt, heeft hij doorgaans echter weinig boodschap. Dat is voor de zwembadbouwer een heel ander verhaal. Hij moet de stuurkast zo logisch mogelijk vormgeven.

De stuurkast of, niet onregelmatig, stuurkasten zijn het hart van alle zwembadtechniek. Hier wordt de werking van verschillende processen in goede banen geleid en eventueel geïntegreerd op elkaar afgestemd. Afhankelijk van de noden van de klant, kunnen stuurkasten met andere woorden eenvoudig dan wel complex zijn. Met het Vitalia gamma komt distributeur CF Group tegemoet aan verschillende eisen.

Spacium Connect stuurkast met bedieningsknoppen voor de filtratiepomp, verlichting en hulppomp.

Drie niveaus

Centraal in het Vitalia gamma staan de Spacium stuurkasten in een IP66 kunststoffen behuizing, beschikbaar in drie varianten. Het basismodel kan aangesloten worden op alle gangbare elektriciteitsnetwerken en is voorzien van alle nodige elektrische aansluitingen en veiligheidsvoorzieningen, inclusief een aparte 230 V uitgang voor de warmtepomp met tweepolige stroomonderbreker. Een instelbare dagklok en direct toegankelijke, waterbestendige bedieningsknoppen voor zowel de filtratie als de verlichting zorgen voor een eenvoudig gebruik. De Spacium Premium geeft verder ook voeding aan de stroomkast van het rolluik en kan indien nodig uitgebreid worden met twee tot drie modules van 18 millimeter. De nieuwe Spacium Connect uit de Vitalia Comfort reeks gaat nog een stapje verder en voegt naast een extra bedieningsknop voor een booster- of hulppomp tevens een geïntegreerde connectie met de LivePool-app en -technologie toe, met name de Switch Connect.

Geconnecteerd

Switch Connect is een modulaire klok voor het beheer van de filtratie, de verlichting en een booster- of hulppomp, via een lokaal en beveiligd draadloos netwerk. Ze is standaard voorzien op de Spacium Connect stuurkasten, maar past ook op de DIN-rail van eender welke andere elektrische stuurkast. Via potentiaalvrije contacten laat de Switch Connect toe om zowel de filtratie als de verlichting en de extra pomp aan te sturen – rechtstreeks of via de LivePool app – maar de uitgang van de extra pomp kan bijvoorbeeld ook onderhevig gemaakt worden aan die van de filtratiepomp, én mits toevoeging van water- en luchttemperatuursondes kan de filtratiepomp automatisch volgens de watertemperatuur gestuurd worden, inclusief vorstbeveiliging en temperatuurregeling.

Vitalia VS frequentiesturing.

Frequentiesturing

Om de werking van de filtratiepomp nog beter op de noden van het moment af te stemmen, en bijgevolg het energieverbruik van dit toestel tot het absolute minimum te beperken, voorziet het Vitalia Comfort gamma verder nog in de Vitalia VS frequentiesturing. De plug-and-playsturing is geschikt voor monofasige pompen en kan in totaal 35 verschillende snelheden regelen, verdeeld over maximum vier tijdsblokken per 24 uur. Het moderne touchscreen maakt het wijzigen van de instellingen eenvoudig en geeft te allen tijde een actueel overzicht van het daadwerkelijke verbruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details