Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Hands-on opleidingen voor elk kennisniveau
De nieuwe showroom is tegelijk ontvangstruimte, afhaalbalie en opleidingscentrum.

Hands-on opleidingen voor elk kennisniveau

De voorbije maanden werd er in de gebouwen van verdeler Blue Drops in Drongen flink doorgewerkt. Niet alleen om de constante vraag naar toestellen en materialen in te lossen, maar ook om de nieuwe showroom in te richten en af te werken. Al dekt de term showroom in dit geval niet noodzakelijk de volledige lading. “Het is absoluut een meerzijdig verhaal”, zegt zaakvoerder Bram Flobert. Een grote vierhonderd zwembadbouwers en fabrikanten konden dat tijdens de feestelijke opening op 8 oktober al ervaren, voor de anderen geeft Bram Flobert hier een woordje uitleg.

Het Blue Drops team werd sinds de oprichting in 2016 al gevoelig uitgebreid.

Blue Drops werd in 2016 opgericht door Bram Flobert en Michael Little, toen al ruim tien jaar actief in de sector. Sindsdien kent het bedrijf een onophoudelijke groei. Enkele jaren geleden nam de distributeur zo zijn intrek in een pand langs de Drongense Ringvaart, met daarin snel 2.600 vierkante meter magazijnruimte, en afgelopen jaar nog werd het team onder invloed van de almaar stijgende vraag gevoelig uitgebreid. De inrichting van een gloednieuwe showroom was volgens Bram Flobert de logische volgende stap, en wel om meerdere redenen.

Persoonlijk contact

“Vanaf dag één proberen we ons te onderscheiden door met onze klanten een persoonlijk contact te onderhouden. Dat is het voorbije jaar natuurlijk wat vaker via omwegen moeten gebeuren, maar inmiddels zijn er gelukkig weer meer kansen om dat contact fysiek te vernauwen.” “De lounge waar we onze klanten voordien ontvingen was, onder meer door de uitbreiding van ons team, echter te klein geworden. Bovendien wilden we graag een duidelijke ontvangstruimte, waar klanten producten kunnen ontdekken en informatie kunnen inwinnen, maar ook gewoon een bestelling kunnen ophalen. Het moest een duidelijk uithangbord worden, direct zichtbaar wanneer je het terrein oprijdt.”

Verschillende technieken worden naast elkaar geplaatst en vergeleken.

Opleidingscentrum

Een bijkomende, en minstens even belangrijke, functie van de nieuwe showroom is die van opleidingscentrum. “Naast het persoonlijke contact zitten ook ondersteuning en een pragmatische ingesteldheid in ons DNA. Dat betekent dat we luisteren naar de uitdagingen waarmee zwembadbouwers en installateurs zich geconfronteerd zien.” In veel gevallen kan een hands-on opleiding volgens Bram Flobert al het verschil maken, voor verschillende kennisniveaus. “Een beginnende installateur heeft bijvoorbeeld maar weinig aan een handleiding of 
theoretische uiteenzetting. Hij moet een toestel eerst in handen hebben en fysiek leren kennen. Daarnaast doen ervaren mensen er goed aan hun kennis regel­matig bij te schaven. De technologie evolueert razendsnel en vaak zorgen kleine aanpassingen bij de installatie al voor een hoger rendement of beter resultaat.”

Technieken vergelijken

Om dergelijke praktische opleidingen te kunnen aanbieden, liet Blue Drops in de showroom een volwaardig zwembad plaatsen, met een uitgebreid arsenaal aan technieken. “Hier kunnen toestellen eenvoudig aan- en afgekoppeld worden. Dat laat toe om zwembadbouwers op heel directe wijze met de plaatsing en installatie van bepaalde toestellen te laten kennismaken, maar ook om de impact van toestel, instellingen of installatiefouten op water, temperatuur 
of energieverbruik rechtstreeks aan te tonen.” “Zelf kunnen we nieuwe artikelen in ons assortiment uitvoerig testen en zo onze klanten bijstaan in hun problemsolving. Stel dat er een probleem is met een toestel bij de eindklant, maar dat de zwembadbouwer het probleem niet vindt, dan kunnen wij het toestel hier aansluiten en testen totdat we de oorzaak, en bijgevolg de oplossing, gevonden hebben. Zo leren niet alleen de installateurs, maar ook wijzelf de producten en problematieken almaar beter kennen en kunnen we dus een betere ondersteuning bieden.” >

Het full-option zwembad laat toe om technieken in werking te tonen en ontdekken.

Aandacht voor waterbehandeling

In de komende maanden zal Blue Drops diverse opleidingen voorzien, zowel op specifieke vraag van de klant als in het kader van een algemene opleidingsagenda. In die laatste zal onder meer uitdrukkelijke aandacht geschonken worden aan waterbehandelingstechnieken. “Ons zwembad is voorzien van drie mogelijkheden voor waterbehandeling: een klassieke zandfilter met chloor- en pH-doseringen, een behandeling op basis van hydrolyse of zoutelektrolyse en een SwimClear patroonfilter. Die drie technieken kunnen we naast elkaar tonen, van montage en programmatie tot het uiteindelijke effect op het water. Want water dat met hydrolyse behandeld is, voelt en ruikt niet hetzelfde als dat van een klassieke chloor- en pH-behandeling. Een patroonfilter heeft dan weer maar een jaarlijkse reiniging nodig, in plaats van de wekelijkse backwash bij een zandfilter.” “Van dat soort zaken moet je als installateur goed op de hoogte zijn. Niet alleen om de installatie tot een goed einde te brengen, maar ook om je klant goed te kunnen informeren. Een eindklant die weet wat hij precies kan verwachten, is namelijk een tevreden klant.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details