Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Grote internationale belangstelling voor innovatieve ontwikkeling
De nagelnieuwe hoekstand van 36 vierkante meter op Piscine Global Europe 2022.

Grote internationale belangstelling voor innovatieve ontwikkeling

De eerste deelname aan een internationale zwembadbeurs was voor Pool Cover Systems meteen een schot in de roos. Op Piscine Global Europe 2022 in Lyon was de belangstelling van zowel potentiële klanten als toeleveranciers groot. Vooral met zijn innovatieve oplossing voor profielen en ophangdelen maakte het bedrijf indruk. Het kijkt nu al met veel enthousiasme uit naar de samenwerkingen die hieruit zullen volgen. 

Pool Cover Systems stond tijdens Piscine Global Europe 2022 voor het eerst op een internationale beurs. Een unieke gelegenheid voor het bedrijf uit Weelde om aan klanten, leveranciers en concullega’s zijn expertise en zin voor innovatie te tonen. 

“Hoewel we al een aantal jaar actief zijn in de zwembadmarkt, is onze naambekendheid op internationaal vlak niet zo groot. In de Benelux is dat natuurlijk anders, maar voor Pool Cover Systems is de tijd nu rijp om ons marktaandeel in Europa verder uit te breiden”, vertelt commercieel manager Simon Ryckewaert.

Dat de producent van zwembadafdekkingen met zijn stand zowel potentiële klanten als leveranciers wist te boeien, maakt dit voor hem alvast een geslaagde deelname. 

“Ook collega’s kwamen een kijkje nemen en waren aangenaam verrast. We zijn blij met de interesse uit brede hoek en ontdekten met diverse partijen raakvlakken die in de toekomst tot eventuele nieuwe ontwikkelingen kunnen leiden. Onze deelname aan de volgende editie in 2024 is bevestigd en volgend jaar staan we op de Aquanale-beurs in Keulen.”

Het Pool Cover Systems team: v.l.n.r. operationeel manager Mats Verheyen, zaakvoerder en eigenaar André Beyens, financieel manager Annelies Beyens, commercieel manager Simon Ryckewaert.

Expertise in de verf zetten

De gloednieuwe stand van Pool Cover Systems van 36 vierkante meter was zo opgebouwd, dat je als bezoeker onmiddellijk een duidelijk beeld kreeg van wat het bedrijf in zijn mars heeft. Simon Ryckewaert: “Aan de ene kant was er een volledig overzicht van onze oplossingen voor motorisatie en sturing. Het middendeel toonde de afdekkingen zelf, uit polycarbonaat of pvc. Aan de andere kant stond een klein demobad, uitgerust met onze nieuwste profielen en ophangdelen in kunststof en composiet. Op een groot scherm op de achtergrond toonden we onafgebroken onze bedrijfsfilm. Het was heel boeiend om leveranciers en klanten te ontmoeten. Sommige klanten kennen ons van onze stuurkasten, maar waren niet op de hoogte van ons verhaal. Onze brede expertise en technische kennis live uit de doeken doen schept een vertrouwensband.”

Pool Cover Systems nam voor het eerst deel aan Piscine Global Europe in Lyon.

Innovatieve technologie

Natuurlijk ging veel aandacht naar de revolutionaire ontwikkeling van Pool Cover Systems: de profielen en ophangonderdelen in een combinatie van composiet en kunststof. “Veel kuipbouwers waren onder de indruk. De prijs voor rvs-onderdelen blijft toenemen. Ons innovatief systeem biedt hierop een antwoord. Dat we hiermee ook corrosievorming uitsluiten is een absolute troef. Het samengesteld materiaal van de profielen heeft namelijk als eigenschap dat het niet roest of oxideert onder invloed van water en zuurstof. De profielen zijn eveneens behandeld om chemicaliënbestendig te zijn. De keuze voor kunststof voor de ophangonderdelen maakt dat ze compatibel zijn met diverse types zwembadkuipen. De eerste bestellingen van deze nieuwe oplossing zijn intussen binnen. Hierbij begeleiden we zoals gewoonlijk de zwembadprofessional bij de installatie, zodat die voldoende vertrouwd geraakt met het systeem.”

Daarnaast mikt Pool Cover Systems op internationale expansie om de groei te bestendigen die het de afgelopen jaren kende. “In de Benelux worden we geconfronteerd met een vertraagde vraag. Europa biedt voor ons tal van mogelijkheden waarop we tot nu toe nog niet ingezet hebben. Begin 2023 staan al een aantal buitenlandse trips gepland naar toekomstige klanten, partners en leveranciers. We kijken alvast uit naar het nieuwe zwembadseizoen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details