Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Groothandel met oog voor innovatie

Groothandel met oog voor innovatie

Materialen die niet of te laat geleverd worden, zijn een doorn in het oog van vele zwembadbouwers. Daarom richt de sector zich op nieuwe ontwikkelingen die snel leverbaar en gemakkelijk te installeren zijn, zonder in te boeten aan kwaliteit. De Nederlandse groothandelaar HRS Pool & Technical Equipment volgt de evoluties op de voet en staat klaar voor zijn klanten met innovatieve systemen en advies op maat.

De modulaire zwembaden zijn zo ontworpen, dat alle panelen onderling

Nederlandse groothandel HRS Pool & Technical Equipment biedt een uitgebreid assortiment aan zwembadartikelen en technische materialen. Nieuw in het assortiment van HRS is zijn gepatenteerde modulaire bouwsysteem voor stalen zwembaden. De onderdelen worden gemaakt uit gegalvaniseerd staal van de laatste generatie. Het systeem maakt het mogelijk om allerlei soorten openbare en privézwembaden te maken en vormt een hoogwaardig alternatief voor traditionele betonnen baden of prefab constructies.

“Met deze technologie leveren we een sterker, goedkoper, milieuvriendelijker zwembad dat eenvoudig en snel te installeren is”, zegt Niels Helmond, zaakvoerder van HRS Pool & Technical Equipment. “De modulaire systemen kennen we uit het buitenland. In België en Nederland moeten die nog ingang vinden. Je bespaart op transport en installeert het bad in een wip. De afwerkingsmogelijkheden zijn bovendien heel ruim: van een standaardliner over versterkte coatings tot zelfs glasmozaïek. Ook qua vorm pas je het zwembad makkelijk aan volgens de wensen van de klant.”

Optimaal installatiegemak

Het innovatieve modulaire systeem van HRS Pool & Technical Equipment verbindt ultiem gebruiksgemak met maximaal comfort voor de eindgebruiker. “Je zet het bad met schroeven in elkaar, dat gaat aanzienlijk sneller en gemakkelijker dan traditioneel metselwerk”, zegt Niels Helmond. “Het is zo simpel, dat ook doe-het-zelvers ermee aan de slag kunnen. De zwembaden zijn zo ontworpen, dat alle panelen onafhankelijk van elkaar zijn en onderling kunnen worden gecombineerd. Zo realiseer je elke gewenste vorm. Gebogen of rechte lijnen, diep of niet…: met dit systeem zal je aan ieders persoonlijke smaak voldoen. Ook een zwembad met overloop is mogelijk, voor verbluffend esthetische resultaten.”

Houtlook zonder de nadelen

In de brede bouwsector is een heropleving van natuurlijke materialen te bemerken. In lijn met deze trend komt HRS Pool & Technical Equipment met HRS Naturalis: een modulair bouwsysteem uit gerecycleerde betonblokken die de uitstraling van echt hout hebben. Het zwembad heeft een natuurlijke, bruine kleur, met een patroon van houtnerven. “De plaatsing van het bad kan boven- of ondergronds”, vertelt Niels Helmond. “De grootste troef is dat je geen rekening hoeft te houden met de typische euvels die hout met zich meebrengt, zoals rotting en vochtproblemen. Ook de installatie gebeurt in een handomdraai: de betonblokken worden simpelweg in elkaar geklikt. Alle materialen voldoen aan de geldende milieunormen. Vierkant of rond, met of zonder inbouwtrap…: je kan met deze baden echt alle kanten op qua vorm en afwerking.”

De nieuwe warmtepomp CARE290 is geschikt om te gebruiken voor het zwembad en je huis.

Nieuwste generatie warmtepomp

HRS staat zijn klanten graag bij in de keuze voor energie-efficiënte toepassingen, zeker nu de energiecrisis uitdagingen stelt voor de zwembadbouwsector. Voor zwembadverwarming maakt de geschikte warmtepomp het verschil. In januari 2023 introduceert de groothandel de nieuwe versie van de CARE290 (werkzaam tot -25 graden, hoger COP, ongeëvenaarde energieprestatie). “Deze nieuwe versie kan je op twee manieren gebruiken: enkel voor het zwembad of in combinatie met je huis. We zien de vraag naar dit soort technologie snel toenemen. Op de CARE290 kan je een subsidie krijgen in combinatie met een huisinstallatie. Hiernaar is in Duitsland al veel vraag, want daar is het verboden om standaardwarmtepompen te gebruiken op het net. Het is een kwestie van tijd voor we in België en Nederland een gelijkaardige evolutie zien. Van de CARE290 bestaat ook een miniversie. Die kan je onder een plateau of opstapje van een whirlpool plaatsen, zodat je energiezuinig kan verwarmen. De CARE290 is ook zeer geschikt in combinatie met PVT-zonnepanelen om energieneutraal te verwarmen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details