Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Grenzeloos zwemplezier met de tegenstroominstallaties van BINDER

Grenzeloos zwemplezier met de tegenstroominstallaties van BINDER

De turbinezweminstallatie HydroStar van BINDER genereert een brede krachtige stroming, net zoals in een rivier. Het gepatenteerde systeem is geschikt voor duurzwemmen, evenals voor wellnessoefeningen of gezondheidstraining in het kader van revalidatie. De unieke technologie werd reeds veelvuldig onderscheiden en recentelijk heeft het uitgeversconcern ZEIT de turbinezweminstallatie HydroStar uitgeroepen tot “merk van de eeuw”. Daarmee bekroont de jury de richtinggevende technologie van de tegenstroominstallatie.

HydroStar onderscheidt zich principieel van alle andere tegenstroominstallaties op de markt, want het systeem is gebaseerd op turbines en niet op pompen. Daarom creëert HydroStar een brede, krachtige stroming die de zwemmer gelijkmatig draagt. Deze hoeft zich uitsluitend op zijn techniek te concentreren en hoeft niet continu in evenwicht te worden gehouden, zoals dit bij tegenstroominstallaties die door pompen worden aangedreven wel het geval is.

HydroStar is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen met volumestromen van 160 tot 1.200 m3 per uur. De turbinezweminstallatie wordt eenvoudig en comfortabel aangestuurd via een piëzoknop, afstandsbediening of via de BINDER24-app. De app maakt het bovendien mogelijk om persoonlijke trainingsprogramma’s aan te maken en de afgelegde afstanden en de daarvoor benodigde tijd op te slaan. De zwemmer kan de duur van de training en de stromingsintensiteit vastleggen en opslaan. Elke trainingseenheid kan worden opgedeeld in intervallen met uiteenlopende stromingsintensiteiten. De app beschikt daarnaast ook over vooraf ingestelde trainingseenheden in drie moeilijkheidsniveaus: Heuvel, interval, duur, power + piramide. “BINDER24” is beschikbaar voor zowel Android (via de Google Play Store) als voor iOS (iTunes). Om de app te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om de optionele app-module in de besturingskast van de turbinezweminstallatie te installeren.

HydroStar overtuigt niet alleen door zijn prestaties, maar ook door zijn lage energieverbruik. De turbinezweminstallatie verbruikt 50 tot 80 procent minder stroom dan de traditionele systemen. HydroStar heeft nog een voordeel ten opzichte van de gebruikelijke tegenstroominstallaties: HydroStar kan door de erkende dealer met 1-2 medewerkers binnen ca. 3 uur worden geïnstalleerd. De inbouw van installaties die door een pomp worden aangedreven, duurt vanwege de arbeidsintensieve aanleg van het leidingwerk ongeveer 2 dagen.

Wie al een zwembad heeft, hoeft het eveneens niet zonder natuurgetrouwe stroming te stellen. Voor deze doelgroep heeft BINDER de retrofitinstallatie EasyStar ontwikkeld. De tegenstroominstallatie heeft hetzelfde vermogen en dezelfde functies als HydroStar, maar is compacter. EasyStar wordt door de erkende dealer over de zwembadrand gehangen en eraan bevestigd. Er hoeven geen arbeidsintensieve grondwerkzaamheden of elektro-installaties te worden uitgevoerd.

BINDER heeft al verschillende gerenommeerde prijzen ontvangen voor zijn turbine-aangedreven tegenstroominstallaties – daaronder ook de onderscheiding “Merk van de eeuw” van de ZEIT-uitgeversgroep, de Plus X-award, de German Design Award en de German Brand Award. Als je de turbinezweminstallaties van BINDER een keer vrijblijvend wilt uitproberen dan kun je via https://www.binder24.com/nl/proefzwemmen/ een afspraak maken voor een gratis proefzwemsessie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details