Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Gespecialiseerde fabrikant T&A staat dicht bij de professional

Gespecialiseerde fabrikant T&A staat dicht bij de professional

Van 28 november tot 2 december verzamelde de wereldwijde zwembadbranche in Geel. Zwembadafdekkingfabrikant T&A opende de deuren voor zijn klanten tijdens zijn Dealer Days. Bezoekers volgden workshops over uiteenlopende producten van T&A en technieken, en kregen de kans om te netwerken.

De opleiding beweegbare bodems.

Van maandag 28 november tot vrijdag 2 december organiseerde T&A Dealer Days, in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Zo zakten zwembadbouwers uit heel Europa en zelfs uit Canada af naar de fabriek in Geel. In totaal kwamen er meer dan 400 bezoekers over de vloer. “T&A bestaat ondertussen dertig jaar. We zijn geëvolueerd van een lamellenfabriek naar een groep van firma’s die de zwembadbouwer het totale plaatje aan afdekkingen biedt”, vertelt zaakvoerder Joeri Dils. “Het afgelopen jaar is er nogal wat veranderd door de overnames van onder meer Aquacover, Covrex en Walter Pool. Het was dus tijd om alle klanten van de verschillende firma’s uit te nodigen, ons aanbod te presenteren en te tonen waar we voor staan: service en kwaliteit.”

Bezoekers kregen een rondleiding door de fabriek van T&A, die de afgelopen jaren sterk uitgebreid en veranderd is. “Zo zien onze dealers ook hoe we hier te werk gaan. Processen worden maximaal geautomatiseerd en we investeren in nieuwe machines om ons aanbod te optimaliseren. Zo zien klanten zelf vanwaar alles komt.” 

Daarnaast konden de bezoekers deel­nemen aan zes technisch-commerciële workshops: een T&A-rolluik online bestellen, aandrijfsystemen, lamellen, stuurkasten, voorstelling van Walter Pool, en beweegbare bodems. “We vinden het belangrijk dat iedereen de juiste informatie heeft, over het hele gamma. Daarom stonden er in december en januari nog meer toegespitste technische opleidingen gepland.”

T&A investeert in nieuwe machines om het aanbod te versterken.

Uitblinken in service

Vandaag is T&A de grootste fabrikant van rolluiken in Europa. Tijdens de Dealer Days toonde de firma dat ze meer is dan louter een fabrikant. “We willen onze klanten ondersteunen op lange termijn”, stelt Joeri Dils. 

“We geven gericht advies, zodat zij de beste resultaten kunnen behalen en problemen in de toekomst kunnen vermijden.” 

In het afgelopen jaar leverde de groep meer dan 12.000 lamellenafdekkingen en 10.000 veiligheidsafdekkingen. Ook wisselstukken zijn vlot voorhanden: op de webshop zijn alle onderdelen van de afgelopen tien jaar te vinden. Er is een grote afdeling dienst-na-verkoop, die steeds paraat staat voor de klanten. “Onze medewerkers zijn ook allemaal goed getraind: we gaan prat op onze interne opleiding. We willen het de zwembadbouwer zo comfortabel mogelijk maken.”

De eerste editie van de T&A Dealer Days werd positief onthaald.

Energie-efficiëntie als rode draad

In de opleidingen tijdens de Dealer Days was energie-efficiëntie een terugkerend thema. “2021 en 2022 waren mooie jaren voor de zwembadbranche, ondanks maar ook wel dankzij corona. Vandaag staan we voor nieuwe uitdagingen, onder meer door de energiecrisis. Als toonaangevende fabrikant willen we innovatieve oplossingen aanreiken. Centraal staan ecologie en gebruiksvriendelijkheid. In samenwerking met de KU Leuven ontwikkelden we bijvoorbeeld een energiesimulator voor klanten. Je geeft je locatie in, zodat het systeem rekening kan houden met de weersomstandigheden, de afmetingen en technische specificaties van je zwembad, en het type gebruiker(s). De simulator berekent de jaarlijkse kostprijs en geeft een mooi overzicht van het verbruik door de verschillende toepassingen. Vervolgens kan je apparaten selecteren en vergelijken, om samen met de eindklant tot de meest efficiënte oplossing te komen die voldoet aan diens wensen.”

T&A beschikt over een uitgebreide stock.

Hernieuwde focus op renovatie

T&A voorspelt in de komende jaren een verschuiving in de markt van nieuwbouw naar renovatie. Joeri Dils: “In België zitten al enorm veel zwembaden in de grond. Het is natuurlijk de bedoeling dat die baden van pakweg twintig jaar geleden ook beantwoorden aan de huidige energienormen. Het energie-efficiënt maken van bestaande baden zal dus zeker aan belang winnen. Als rolluikfabrikant kunnen we daarin een sleutelrol spelen. Ons breed aanbod aan oplossingen is er volledig op gericht om zwembadwater warm te houden door isolatie.”

Ook het vertrouwen tussen partners is cruciaal om moeilijke tijden te doorstaan. Tussen fabrikant, zwembadbouwer en eindklant. “Een zwembad is geen impulsaankoop, maar een investering voor tientallen jaren. Daarom hameren we erop niet te proberen te besparen op de korte termijn, maar te kiezen voor producten en leveranciers die zowel kwaliteit als de vertrouwensband hoog in het vaandel dragen.”

De Dealer Days koppelen opleiding aan een netwerkevent.

Het nuttige aan het aangename koppelen

Het was de eerste keer dat T&A de Dealer Days organiseerde. De dealerdagen vergden heel wat voorbereiding, maar het resultaat mocht er zijn. De reactie van de deelnemers was erg positief. “We koppelen technisch-commerciële workshops aan een netwerkevent. We merken dat deze aanpak wel in de smaak valt”, zegt Joeri Dils. 

Dat beamen ook de aanwezige klanten. “Ik was erg onder de indruk van de beweegbare bodems van Aquafloor en het verrijdbaar terras WaluDeck”, vertelt Olivier Huysmans, zaakvoerder bij HDB Pools. “We zijn al zeventien jaar klant bij T&A, al bijna zo lang als we zelf bestaan. We keren steeds terug voor de kwaliteit en uitmuntende service. Weten dat je bij een betrouwbare partner terechtkan, maakt zeker het verschil.” 

Daar valt zwembadbouwer Bart Huygens van Schreppie Pools hem bij. “We zijn al zestien jaar klant bij T&A. De jarenlange samenwerking schept echt vertrouwen. Ik vind het dan ook bijzonder aangenaam om uitgenodigd te worden in de fabriek en alles van dichtbij te zien. We vertrouwen T&A, want het staat echt achter zijn producten en levert steevast een correcte service.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details