Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Genieten van een tuin met zwembad of vijver
Mooi samenspel van strakke lijnen en bloemenpracht.

Genieten van een tuin met zwembad of vijver

Op zoek naar een vakantiegevoel in eigen tuin? Dan bent u bij tuinaannemer Stijn Peeters uit Geel aan het juiste adres. Al ruim vijftien jaar leeft Stijn zich professioneel uit in tuinonderhoud en -aanleg. Klanten kloppen bij hem aan voor de meest diverse tuinprojecten: de aanleg van een terras, oprit of zwemvijver, het bouwen van een poolhouse, de realisatie van een droomtuin… Het orderboekje van Stijn is dan ook goed gevuld. In dit artikel zetten we een project in de kijker waarop hij erg trots is.

Al op jonge leeftijd was Stijn Peeters gepassioneerd door tuinonderhoud en -aanleg. Die passie voor groen en ecologie leidde in 2007 als vanzelf tot de oprichting van een eenmanszaak. Wat bescheiden startte met tuinonderhoud en de aanleg van kleine tuintjes, groeide na enkele jaren uit tot een totaalaanbieder van tuinprojecten op maat van bedrijfs- en particuliere klanten. Stijn blikt terug: “Ik heb altijd al groene vingers gehad. De voorbije vijftien jaar heb ik een schat aan ervaring en vakkennis opgebouwd, in combinatie met een uitgebreid netwerk van klanten en leveranciers. Vandaag ben ik enorm trots op het tot nu toe afgelegde parcours. Voor al mijn klanten ga ik door het vuur, met de meest creatieve oplossingen en de beste service.”

Biopool omringd door natuurpracht.

Van ecologisch tot trendy

Voor de aanleg van tuinen werkt Stijn nauw samen met tuinarchitecten. “Ik werk zeer graag samen met hen. Zo’n samenwerking inspireert en motiveert me. Enkele van mijn projecten stonden al in de kijker in het woon- en interieurmagazine ‘Home Sweet Home’. Ik hou ervan om mijn troeven uit te spelen, zoals de combinatie van strakke lijnen en duurzame accenten, of het spelen met structuur en kleuren. Mijn klanten appreciëren ook mijn oog voor detail en het totaalpakket dat ik aanbied, van grondwerken tot beplanting.”

Mooie realisaties

De portfolio van Stijn Peeters Landscaping oogt alvast indrukwekkend, met tal van vakkundig gerealiseerde projecten. Een moderne, ecologische tuin in Tessenderlo, een onderhoudsvriendelijke voortuin met hoogteverschillen in Zammel, een landelijke en kindvriendelijke voor- en achtertuin in Vorst-Laakdal…: aan voorbeelden geen gebrek. Bij de keuze van graszaden- en bloemenmengsels kiest Stijn trouwens steeds voor het aanbod van Advanta: “Ik ben erg tevreden over de mengsels van Advanta, omdat ik kan kiezen uit een brede waaier die onlangs volledig vernieuwd werd. Van kleurrijke, eenjarige vegetatie tot meerjarig inheemse mengels…”

Project in de kijker

In maart 2021 klopte een klant uit Turnhout bij Stijn aan met de vraag om de tuin van circa 800 m² een grondige facelift te geven. Hij ging met plezier deze uitdaging aan. Het echtpaar vroeg ook om een biopool aan te leggen, die tegelijk als zwemvijver moest dienen. “Samen met mijn vaste medewerker werkte ik ruim twee maanden aan die opdracht. We pakten de herinrichting grondig aan, met onder meer een bloemenweide met meerjarige mengsels achteraan de tuin, in combinatie met een rustige structuur vlak bij het terras. We verrasten de klant met het verplanten van meerstammige bomen die jarenlang aan het gezichtsveld onttrokken waren geweest. Voor de biopool deed ik zelf het metselwerk en de aanwerking, maar de technische installatie besteedde ik uit aan een gespecialiseerde onderaannemer. Hij kon immers ook instaan voor de aansluiting van de pool. Na twee maanden hard werken was de klant in de wolken met het eindresultaat! Vandaag geniet het echtpaar van de rust vooraan in de tuin en de kleurenpracht achteraan in het perceel.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details