Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Geïntegreerde rolafdekkingen passen in elk project
Voor het onzichtbare Rollfit systeem moet er bij de bouw van het zwembad meteen een nis in de wand voorzien worden.

Geïntegreerde rolafdekkingen passen in elk project

Zo ook de zwembadafdekking. Geen probleem bij een gloednieuw zwembad, maar wat bij een renovatie of uitbreiding? Met drie verschillende systemen voor geïntegreerde rolafdekkingen biedt CF Group Benelux een inbouwoplossing voor elk project.

In Frankrijk produceert CF Group al sinds 2007 rolafdekkingen op maat. Elke afdekking voldoet aan de Franse veiligheidsnorm NF P 90-308 en kan afgewerkt worden met pvc lamellen of solar uitvoeringen in polycarbonaat. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, de wensen van de klant en de omstandigheden van het project, kunnen de rol en motor op verschillende manieren geïntegreerd worden. Daarvoor maakt CF Group een onderscheid tussen drie inbouwmodellen: Rollfit, Rollinside en Rollenergy Évolution. 

Het Rollinside systeem heeft geen invloed op de lengte van het bad.

In de wand

Bij het Rollfit systeem wordt de rol op de bodem van het zwembad ingebouwd in een daartoe voorziene nis achter de wand, en afgewerkt met een rooster in pvc dat mooi in lijn met de wand geplaatst wordt. Het systeem is daardoor volledig onzichtbaar ingewerkt en heeft geen enkele impact op de lengte of diepte van het bad. Er moeten met andere woorden geen concessies gemaakt worden wat zwemcomfort betreft. Wel moet de keuze voor dit systeem al voor de aanvang van de werken gemaakt worden. De nis moet immers meteen bij de bouw van het zwembad voorzien worden. De aandrijving kan zowel in de rol geïntegreerd worden als extern geplaatst worden.

De omkasting kan bij Rollinside dienstdoen als brede trede of ligzone.

Op de bodem

Het Rollinside systeem plaatst de rol op of onder de bodem van het zwembad, met daarrond een omkasting in pvc, hout of aluminium. Eventueel kan de opstaande rand van de omkasting ook in metselwerk gerealiseerd worden. Wordt de rol in een nis in de bodem van het bad ingebouwd, dan blijft de volledige diepte en zwemzone, net als bij het Rollfit systeem, gevrijwaard. Indien de rol op de bodem geplaatst wordt, wat ook bij reeds bestaande baden een mogelijkheid is, dan is de impact afhankelijk van de diepte van het bad en de afmetingen van de rolafdekkingen. In dat geval kan het horizontale oppervlak van de omkasting echter ook een extra functie krijgen: als eerste brede trede van de zwembadtrap, bijvoorbeeld, of als ligzone. Ook hier zijn er, afhankelijk van de toepassing, verschillende opties voor de aandrijving: geïntegreerd in de rol of extern.

Extra compartiment

Voor Rollenergy Évolution, tot slot, wordt aan de kopse kant van het zwembad een extra wand gebouwd. Op die manier ontstaat er een extra compartiment waarin de rolafdekking wordt ondergebracht. Daarbovenop wordt een afwerking voorzien in hout of aluminium, die dienstdoet als verlengde van zwembadboord en terras. Het systeem is perfect geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, maar heeft wel een impact op de zwemzone. De lengte van het bad wordt namelijk onvermijdelijk ingekort. De aandrijving wordt hier altijd in de rol geïntegreerd.

Er is telkens keuze tussen pvc lamellen of solar uitvoeringen in polycarbonaat.

Slimme features

Om het gebruiksgemak van de rolafdekkingen te verhogen, kunnen alle systemen aangestuurd worden via een draadloze sleutelschakelaar of de smartphone app LivePool. Ze zijn ook steeds voorzien van het Stop Flow systeem. Dat laat toe om de filterpomp tijdens het openen of sluiten van de afdekking tijdelijk uit te schakelen voor een optimale werking. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details