Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Geen dozenschuiver, maar ondersteunende ontzorger
De trend is dat zwembaden duurder en luxueuzer worden.

Geen dozenschuiver, maar ondersteunende ontzorger

Het bedrijf levert voor het overgrote deel materialen voor particuliere bouwkundige zwembaden, maar draait zijn hand ook niet om voor de grotere openbare of campingbaden. 

Technische ruimte met producten van Pomaz.

“Door corona is alles wat met huis en luxe te maken heeft een ontzettende groeimarkt geworden”, zegt Bas Carpay, salesmanager bij Pomaz. “De vraag naar onze producten en diensten heeft om die reden een enorme vlucht genomen. We hadden het al lekker druk, maar dat is alleen maar meer geworden. Zwembadbouwers zitten voor dit jaar bijna vol en zijn zelfs al aan het plannen voor 2022.”

Carpay, die zelf al 22 jaar bij Pomaz werkt en daarvoor zes jaar bij een zwembadbouwer, kent de branche als geen ander. Hij constateert dat zwembaden in de afgelopen jaren steeds luxueuzer worden. Daar waar mensen vroeger een basic zwembad met slechts een filter kochten, wensen ze nu baden met automatische doseer- en filtersystemen en automatische lamellenafdekking. “Je ziet echt een trend dat baden duurder en luxueuzer worden. En waar ze vroeger altijd blauw of Caribisch groen waren, moeten ze tegenwoordig altijd lichtgrijs of antraciet van kleur zijn. Alles is strakker, ook de vormen. Waren vroeger ronde vormen gewild, nu wil men hoeken. En natuurlijk ledverlichting.” Een andere trend die Carpay ontwaart, zijn de zwemmachines. “En dan moet je niet denken aan een simpele jetstream, maar een echte professionele zwemmachine met turbine-aandrijving. Onze leverancier Eva Optic, die ook veel ledverlichting levert, bracht vorig jaar de Evastream zwemmachine op de markt, en die is sinds corona enorm populair.
Dat zwembaden en sportscholen zo lang gesloten waren, zal daar zeker mee te maken hebben. Je kunt met die machine allerlei trainingsprogramma’s invoeren. Wij kunnen ze bovendien leveren met verlichting die reageert op de tegenstroom.” 

Productie bij Pomaz.

Verder willen zwembadeigenaren uit gezondheids- en milieu-overwegingen steeds minder chloor gebruiken. En natuurlijk moeten ook zwembaden steeds energiezuiniger. Dat resulteert tegenwoordig in filterpompen die op verschillende snelheden kunnen draaien, en de combinatie met zonnepanelen in de lamellenafdekking om aan de energiebehoefte te voldoen. “En warmtepompen om een bad te verwarmen zijn bijna standaard geworden. Mensen zoeken tegenwoordig naar alternatieven voor gas.” 

Kennis

Pomaz onderscheidt zich door de enorme hoeveelheid kennis die in het bedrijf aanwezig is. “Er werken bij ons in Geldrop ongeveer dertig mensen – waarvan er drie continu op de weg zitten en onze klanten ondersteunen – en veel van hen werken hier al vijftien jaar of langer. Sommige zelfs al dertig jaar.” Om die kennis over te brengen op het klantenbestand en om als groothandel een ondersteunende rol te spelen, organiseert Pomaz ieder najaar en iedere winter cursussen voor klanten. Zwembadbouwers kunnen hun monteurs daar laten bijspijkeren over waterbehandeling, filtertechniek en het verwerken van zwembadfolies. “Daarmee willen we meerwaarde voor onze klanten creëren. Want we zijn dan wel een groothandel, maar absoluut geen dozenschuivers”, zegt Carpay, die benadrukt dat Pomaz, mede door onderdeel te zijn van de Pollet Pool Group, flinke voorraden aanhoudt en altijd snel kan leveren. 

Pomaz is weliswaar niet de enige groothandel in zwembadproducten, maar kenmerkt zich door de grote voorraad en de uitstekende productondersteuning, stelt Carpay. “Alle merken die die we voeren, hebben we al heel lang. We stappen niet snel over, zijn erg trouw. We hebben alle onderdelen bovendien op voorraad en repareren alles in eigen huis.” En dat wordt volgens Carpay gewaardeerd in de markt. “Zeker door zwembadbouwers van wat kleinere omvang. Die hebben niet de capaciteit en mankracht om zelf producten te repareren.” 

Niet voor niets is de supportafdeling van Pomaz de spil van het bedrijf. Live via de telefoon, of voor iedere klant in een eigen online omgeving en een handige app waar alle productinformatie te vinden is en waar klanten alles zelf kunnen regelen, van bestelling tot retour.  “Alles om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen”, besluit Carpay.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details