Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Esthetiek en installatiegemak hand in hand in vernieuwde ledverlichting
De eindklant kiest zelf de kleur via de LINK Touch-afstandsbediening.

Esthetiek en installatiegemak hand in hand in vernieuwde ledverlichting

Met een nieuwe ledlamp en productverbeteringen in de wanddoorvoeren trekt DURATECH ook in 2024 volop de kaart van innovatie. Zo integreert de producent de feedback van zijn klanten in zijn productassortiment en brengt kwaliteit, installatie- en gebruiksgemak, en esthetiek moeiteloos samen. Tegelijk kreeg de website een complete make-over voor een nog betere klantbeleving. 

Als producent van ledverlichting, warmtepompen, filtratie, afdeksystemen en aansturingen zet DURATECH al jarenlang in op onderzoek en ontwikkeling. Zo biedt het bedrijf innovatieve zwembadaccessoires aan die eenvoudiger te installeren zijn, minder onderhoud vragen, een langere levensduur hebben en minder energie verbruiken. 

De nieuwe afwerkingsringen bestaan uit zeer dunne inox met een dikte van twee millimeter.

Om klanten nog beter wegwijs te maken in zijn aanbod lanceerde DURATECH midden maart een nieuwe website, met een hedendaagse look-and-feel die volop inzet op klantbeleving. “Als zwembadprofessional krijg je meteen een duidelijk beeld van onze oplossingen”, vertelt DURATECH-salesmanager Ferdy De Coster. “Met een heldere uitleg van ons assortiment en met ondersteunende commerciële en technische fiches vind je makkelijker wat je nodig hebt voor jouw specifiek project.” 

Zelfde kwaliteit, interessante prijs

Sinds 2003 ontwikkelt en produceert DURATECH ledverlichting voor binnen- en buitenzwembaden. Met DURAVISION was het bedrijf een van de pioniers in de sector en ook nu blijft dit een belangrijke tak binnen het totaalaanbod. DURATECH stelde in het najaar van 2023 een aantal innovaties en productverbeteringen voor op de beurzen in Keulen en Barcelona. Zo introduceerde de producent de nieuwe lamp VISION Allegro om tegemoet te komen aan de vraag van zwembadprofessionals naar een prijsgevoeligere oplossing. 

“Twee jaar geleden brachten we VISION Pro op de markt. Dit product werd bijzonder goed onthaald, zowel naar design als prestaties toe. Deze lamp heeft een zeer hoge lichtoutput en is daardoor relatief duur”, legt Ferdy uit. “De VISION Allegro-lamp heeft een iets lagere lumenoutput dan VISION Pro, maar garandeert mooi en voldoende licht met dezelfde look-and-feel. Door iets minder sterke leds te gebruiken is de prijs van de nieuwe lamp interessanter. VISION Allegro is beschikbaar in wit, warm wit en RGBW.” 

Net als bij VISION Pro wordt ook bij de VISION Allegro-lamp de achterkant van de printplaat rechtstreeks gekoeld. De koeling is hierdoor bijzonder efficiënt. Beide lampen gebruiken dezelfde geavanceerde sturing en bieden dezelfde functionaliteit. Eindklanten kunnen de kleur vrij kiezen en de lampen dimmen met de LINK Touch-afstandsbediening. Daarnaast behoudt VISION Allegro de tweedraadse aansluiting, wat zwembadprofessionals toelaat de lamp makkelijker te installeren. Tot slot is deze lamp extra beveiligd tegen overspanning. “Een fenomeen dat vaker optreedt door het gebruik van zonnepanelen. Zit er te veel spanning op het netwerk, dan zal de lamp rood flikkeren. Zo weet je eindklant dat hij de lamp moet uitzetten. Bij heropstart herstelt die zichzelf zonder probleem.”

Waterdichte doorvoer en elegante afwerking

VISION Allegro past perfect in het DURAVISION-assortiment en kan gecombineerd worden met alle afwerkingsringen, wanddoorvoeren en accessoires die de producent beschikbaar heeft. 

Wat wanddoorvoeren betreft voerde DURATECH eveneens een aantal verbeteringen door, met een positief effect op de installatie. “Alle wanddoorvoeren zijn nu voorzien van een waterdichte afsluiting, waardoor er na de wanddoorvoer geen water meer in de leidingen zit”, gaat Ferdy verder. “Mocht er stilstaand water in die leidingen zitten, dan kan dit in de winter namelijk bevriezen. Met onze wanddoorvoeren is dit verleden tijd. Bovendien kan je ze gebruiken bij overflowzwembaden of baden die volledig of deels bovengronds geplaatst zijn.” 

Verder garandeert DURAT CH een vlotte kabeldoorgang. “Intern zijn alle verbindingen conisch gemaakt, zonder hoeken of kanten die het doorsteken van de elektriciteitskabel bemoeilijken. De wanddoorvoer is ook verlengbaar, zodat de zwembadbouwer zelf de maximale lengte kan kiezen. Hiervoor heb je een buis van diameter vijftig millimeter nodig. Tot slot werkten we aan de esthetiek. Zo omvat het nieuwe assortiment afwerkingsringen in zeer dunne inox, met een dikte van twee millimeter. Dit is beschikbaar voor bouwkundige baden met tegel- of mozaïekafwerking en is compatibel met al onze wanddoorvoeren en lampen. Zwembadprofessionals en hun eindklanten waarderen deze zeer elegante afwerking heel erg.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details