Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Elegante zwembadverlichting
Ook zwembadverlichting is onderhevig aan trends.

Elegante zwembadverlichting

De lompe, bolle zwembadlampen zijn niet meer. Vandaag is zwembadverlichting bij voorkeur strak, naadloos ingewerkt en intelligent te bedienen. Wie nog een stapje verder wil gaan, stemt daarenboven ook de tuinverlichting prachtig op het zwembad af. Niels Helmond van HRS Pool & Technical Equipment zweert daarvoor bij het verlichtingsgamma van Seamaid, al dan niet in combinatie met een slimme doseer- en regelunit van YnBlue. 

“Zwembadverlichting wordt al eens als een bijkomstigheid beschouwd”, vertelt Helmond, “met als gevolg dat het zomaar ergens aangekocht wordt. Heel slim is dat echter niet, want zo weet je natuurlijk niet wat je in handen hebt. De ledproducten van Seamaid, daarentegen, voldoen gegarandeerd aan alle Belgische, Nederlandse en Franse normeringen. Daarenboven zijn ze beschikbaar in zowel 12V als 24V DC en wordt er bijzondere aandacht besteed aan een 100% waterdicht resultaat.”

Kleine spotjes zoals de tubular mini projectoren van Seamaid zijn bijzonder populair.

Klein, plat of groot?

Dat ook zwembadverlichting onderhevig is aan trends, valt in ieder geval niet te ontkennen. “Over het algemeen zien we een tendens richting platte en kleinere spotjes. De tubular mini projectoren van Seamaid zijn bijvoorbeeld razend populair. Zij zijn amper vijf centimeter groot en bijzonder elegant.”

Toch zijn er ook mensen die de andere kant van het spectrum opzoeken en dus richting grotere lampen gaan. “In het meer exclusieve Smart gamma van Seamaid zien we zo veel aandacht voor de Hoshi lamp. Dat is een sterke, rechthoekige lamp van maar liefst 42 bij 11 cm, die veelal op de kopse kant van het zwembad geplaatst wordt.”

Verhoogd installatiegemak

Opvallend is dat zowel de Hoshi als de tubular mini projectoren van Seamaid, ondanks hun heel verschillende afmetingen, via een slim inbouwelement in een standaard stofzuigeraansluiting of wall fitting gemonteerd kunnen worden. En dat geldt ook voor andere modellen, zoals de platte Ecoproof lampen. 

“Het grote voordeel van de Ecoproof lampen is trouwens dat ze volledig waterdicht zijn en dat je dus geen aparte pakking meer nodig hebt. Ook in renovatieprojecten en bij het vervangen van lampen is dat mooi meegenomen, natuurlijk. Speciaal voor de vervangingsmarkt heeft Seamaid trouwens aangepaste renovatiekits. Daarmee kunnen de Ecoproof lampen in zowat alle merken lampbehuizingen gemonteerd worden. En dankzij de vijf verschillende frontkleuren kan de afwerking altijd mooi op de binnenbekleding van het zwembad afgestemd worden.”

Seamaid heeft naast zwembadverlichting ook een compleet gamma tuinverlichting.

Aansturing, van eenvoudig tot geïntegreerd

Om de verlichting op een gebruiks- én budgetvriendelijke manier aan te sturen, lanceerde Seamaid onlangs nog de IZZYBOX™. “Steeds meer mensen willen af van de afstandsbediening en gebruiken in de plaats hun smartphone om allerlei zaken aan te sturen, maar dat betekent niet dat ze willen investeren in een complex regel- of domoticasysteem. De IZZYBOX™ is er voor hen. Het systeem is laagdrempelig, eenvoudig te installeren én laat toe om zowel de zwembadverlichting als alle tuinverlichting van Seamaid via een gebruiksvriendelijke app aan te sturen.”

Voor wie toch een stapje verder wil gaan, raadt Helmond tot slot de YnBlue automatische regel- en doseerunit aan. “Daarmee kan je niet alleen heel wat parameters van de waterbehandeling uitlezen en instellen, maar controleer je bijvoorbeeld ook temperatuur en energieverbruik en stuur je probleemloos mee de pomp, de warmtepomp, het rolluik én de verlichting aan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details