Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembadbedekking

Eenvoud van installatie en gebruik van het zwembad

Zwembadplezier zonder beperkingen.

Tekst | Luc Ophals

Beeld | Magiline

16 augustus 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het mooie weer is terug. Veel mensen hebben al een zwembad in hun tuin geïnstalleerd of zijn van plan dat te doen om te genieten van de gecombineerde voordelen van zon en water. In heel Europa wordt de orderportefeuille van zwembadspecialisten steeds dikker, in die mate zelfs dat de vakmensen moeite hebben om aan de explosieve vraag te voldoen. Gezien dit begrijpelijke enthousiasme van particulieren lijkt het verstandig zoveel mogelijk informatie in te winnen over de bestaande mogelijkheden en te bedenken dat de keuze voor een zwembad en de fabrikant ervan deel uitmaakt van een duurzaam perspectief.  Een zwembad is gemaakt om lang mee te gaan en het gebruik ervan moet zo gemakkelijk mogelijk zijn. Stephan Marion, exportmanager van de premiumfabrikant Magiline, geeft zijn deskundige inzicht en commentaar op enkele belangrijke aandachtspunten. 

Eenvoudige installatie voor distributeurs

Magiline is een fabrikant van premium zwembaden voor particulieren. Het gepaten­teerde modulaire ontwerp van de structuur garandeert een lange levensduur en soliditeit voor een zelfstaand en zelf­ondersteunend zwembad. De structuur is opgebouwd uit polypropyleen panelen met verloren bekisting. Het zwembad is voorgemonteerd en gestandaardiseerd in de fabriek. Het grondwerk ter plaatse wordt tot een minimum beperkt en de technische ruimte wordt geïntegreerd. De fabrikant heeft een verbindingssysteem tussen het terras en de zwembadstructuur ontworpen dat elke verzakking na verloop van tijd vermijdt. De bestrating verschuift niet, zelfs niet na vele jaren van gebruik. Een ecologisch en economisch zwembad De nieuwe generatie filtratie, nfx, combineert prestaties, zuinigheid, eenvoud en esthetiek.De filterfijnheid bedraagt 15 micron en dankzij de debietvermenigvuldiger is de waterwerveling snel en optimaal, waardoor de vorming van afzettingen op de bodem van het zwembad wordt voorkomen. Doordat er geen lozing in de riolering en geen terugspoeling nodig is, vermindert het waterverbruik aanzienlijk. Het onderhoud is beperkt tot het wassen van het filterpatroon. Snel en gemakkelijk.  

Een intelligent en verbonden zwembad

Het hoofddoel van de innovatie van Magiline is de gebruiker een toegevoegde waarde te bieden. De gepatenteerde iMAGI-X-
oplossing is een toepassing voor het bewaken en controleren van alle zwembadparameters via een smartphone of tablet, vanaf
de rand van het zwembad of vanop afstand. Er is ook controle op andere functies, zoals waterdesinfectie, verwarming, verlichting, balneo- of tegenstroomfuncties en zwembadreiniging. Het gebruikscomfort is echt maximaal. 

Het gepersonaliseerde project van a tot z

Een van de voordelen, en niet het minste, is dat het project volledig geïntegreerd is. De structuur van het zwembad, de filtratie, de domotica, de uitrusting (warmtepomp, reinigingsrobot, afdekking, rolluik, overdekking…) worden door één  bedrijf vervaardigd en geleverd. De vakman hoeft niet langer tijd te verspillen aan het contacteren van verschillende leveranciers die in geval van een probleem elkaar van alle verantwoordelijkheid zouden kunnen ontslaan. En voor de gebruiker is de keuze eindeloos. Rechthoekig of vierkant, rond, XXL, overloop, zwemgang, acht soorten trappen, gebogen of vlakke zwembadbodem, zwembad­bodem om te kunnen duiken en zo meer. Elk project kan als uniek worden omschreven.  

De kracht van een internationaal netwerk

Magiline heeft een uitgebreid inter­nationaal netwerk opgezet om een snelle en efficiënte distributie te garanderen, de nodige opleiding te verstrekken en technische bijstand ter plaatse te verlenen. Bovendien heeft Magiline, met name in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk, een belangrijke ontwikkeling in de richting van de tuinarchitecten opgemerkt. Deze laatsten zijn namelijk goed geplaatst om samen met de eindklant een globaal project uit te werken dat de tuin, de inrichting van het zwembad en de omgeving ervan, en het terras omvat. Met Magiline kan het complete concept worden aangepast aan de wensen van de eindgebruiker en zijn leefomgeving.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details