Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Een sterke start van 2022 dankzij uitgebreide investeringen
De automatische afdekking wordt volledig in het zwembad weggewerkt.

Een sterke start van 2022 dankzij uitgebreide investeringen

Met een uitgebreid productaanbod, een ruime stock, technische ondersteuning en extra opleidingen voor de zwembadbouwers is het duidelijk: Pollet Pool Group Belgium zet volledig in op service, ook voor het nieuwe zwembadseizoen. Het team uit Waregem investeerde fors om zijn motto waar te maken: Supporting Pool Builders.

De impact van de coronacrisis – de ongezien hoge vraag naar zwembaden, stijgende grondstof- en transportprijzen, wereldwijde tekorten – was ook voelbaar voor de Pollet Pool Group. Zowat elke speler in de zwembadsector werd getroffen door langere levertermijnen. Al liet het bedrijf uit Waregem zich niet uit zijn lood slaan. “Elke uitdaging brengt opportuniteiten met zich mee”, vertelt Ann Sabbe, general manager van Pollet Pool Group Belgium. “Het voorbije jaar liet ons toe verschillende logistieke uitdagingen aan te pakken. We schakelden over naar een nieuw en uitgebreider logistiek systeem, waardoor we onze capaciteit binnen dezelfde ruimte vergrootten en zo het aantal stockplaatsen verhoogden. Daarnaast investeerden we preventief sterk in voorraad en creëerden zo een buffer met maar liefst vier magazijnen.”

De Graphite Solar: een nieuwe, strakke polycarbonaat lamel, met een mooie donkere kleur en solar-werking.

Blijvend investeren

Pollet Pool Group Belgium vormt de draaischijf voor Europa, dus een verdere automatisering drong zich op. Met een verhoogde efficiëntie en lagere foutenmarge als resultaat. Het team werd versterkt om de vooropgestelde verbeteringen op vlak van service en bereikbaarheid waar te maken. Zo reken je als klant nu ook op een afhaalservice ’s nachts, waarbij je bestellingen kan ophalen tussen 17 en 8 uur. In Limburg en Duitsland kreeg het salesteam er een extra collega bij. De dienst internal sales breidde uit om de zwembadbouwers tijdens piekmomenten nog beter van dienst te zijn. Ook online zat het bedrijf niet stil. “Onze webshop is ons sterkst groeiende kanaal. Dat hebben we nu voorzien van handige tools en lijsten”, vertelt Sabbe. “Klanten kunnen via de webshop hun persoonlijke data via Excel – in een csv-bestand – exporteren, zoals hun kortingslijsten en de catalogus- en nettoprijzen. Het bestellen is niet alleen een stuk eenvoudiger geworden, je kan voortaan in één keer een groter project opladen via een csv-file. Op de webshop vind je ook de status van onze producten, alle foto’s en documentatie, de laatste updates, je indivi­duele ordergeschiedenis en de opvolging van technische productvragen.”

Met zorg en vakmanschap produceert Pollet Pool Group lamellenafdekkingen van topkwaliteit.

PPG Technics en PPG Academy

Pollet Pool Group blijft ook investeren in PPG Technics. “We willen onze zwem­badbouwers zo volledig en goed mogelijk ondersteunen, ook op technisch vlak”, zegt Ann Sabbe. “Afhankelijk van het probleem biedt ons technisch team assistentie via telefoon, via e-mail of ter plaatse. Binnen de 24 uur nemen we contact op met de eindklant, om in diezelfde week de interventie in te plannen. We bieden ook voor de warmtepompen, het kloppend hart van het zwembad, een snelle aftersales aan en hebben hiervoor mobiele technici die koeltechnisch gecertificeerd zijn. Daarnaast is het essentieel om onze klanten blijvend te informeren en te trainen. Met PPG Academy krijgt ons aanbod opleidingen een nieuw elan. Samen met ons salesteam verenigen we zwembadbouwers rond een bepaald thema. In gerichte sessies maken we hen wegwijs in nieuwe producten of specifieke thema’s, zoals het overwinteren en opstarten van een zwembad, gecombineerd met hands-on trainingen.”

Sterke, innovatieve producten

Eind 2021 werd het Nederlandse VB Klimaat­techniek onderdeel van de Pollet Pool Group, de internationale groep waarvan ook PPG Belgium deel uitmaakt. VB Klimaattechniek is bijna dertig jaar een toonaangevende leverancier van warmtepompen in de b2b-markt, en bouwde de afgelopen decennia een sterke reputatie op met zijn ‘Pool Power Package’. Het bedrijf brengt een unieke knowhow over zwembadverwarming in de groep. Aquadeck, zusterbedrijf en fabrikant van automatische zwembadafdek­kingen, lanceert de Graphite Solar: een nieuwe,strakke polycarbonaat lamel, met een mooie donkere kleur en solar-werking. Met sterke, innovatieve producten zoals InverX, een warmtepomp met een fluisterstille werking, een snelle opwarming van het water en het hoogste rendement in de markt, zet de Pollet Pool Group zich nog meer op de kaart. Ook het ecologische en gezonde filter­systeem Daisy wordt steeds populairder. Al verwacht de groep in 2022 nog heel wat uitdagingen, Pollet Pool Group is er klaar voor en mikt ook dit seizoen op een ijzersterke support voor de zwembadbouwer, zowel technisch als wat producten betreft.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details