Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Een partner voor lokale technische expertise
Een ervaren technisch assemblageteam stelt in het atelier in Andenne telkens een volledig concept op maat samen.

Een partner voor lokale technische expertise

Een verfijnde installatie en gedegen onderhoud zijn absoluut doorslaggevend voor de levensduur van zelfs de meest hoogkwalitatieve producten. Fabrikant van automatische zwembadafdekkingen Aquacover zet de komende jaren daarom onverdeeld in op het aanhalen van de contacten met zwembadbouwers in Vlaanderen en Nederland.

De tubulaire onderwatermotor van Frédéric Poty is vandaag een standaard bij diverse automatische zwembadafdekkingen.

De automatische zwembadafdekkingen van Aquacover, op maat gemaakt voor zowel particuliere als publieke zwembaden, staan er al meer dan 25 jaar. De tubulaire onderwatermotor, begin jaren 90 ont­wik­keld en voor het eerst toegepast door oprichter en zaakvoerder Frédéric Poty, is intussen een standaard bij ingebouwde automatische zwembadafdekkingen; ook het gamma lamellen in pvc en polycarbo­naat, beschikbaar in diverse kleuren en solaruitvoeringen, heeft voor de meeste zwembadbouwers nog maar weinig geheimen. 

Toch vormen deze onderdelen slechts een basis, en is het pas met de juiste technische expertise dat ze hun volledig potentieel weten te manifesteren. Als Belgisch familiebedrijf rekent Aquacover daarvoor onder meer op een ervaren technisch assemblageteam, dat in het atelier in Andenne zelfs voor de meest veeleisende, speciale of buitenmaatse projecten een volledig concept op maat weet uit te werken, maar bovenal op de lokale zwembadbouwer. 

Problemen met een zwembadafdekking worden pas opgemerkt wanneer de zon schijnt, en moeten dus snel opgelost worden.

Wederzijds engagement

Al van meet af aan richt Aquacover zich exclusief tot zwembadbouwers en installateurs. De komende jaren, echter, zal het bedrijf dat engagement middels een selectieve benadering verder uitdiepen en versterken. “We zijn daarvoor in de eerste plaats op zoek naar zwembadbouwers met een eigen, sterke technische dienst en een betrouwbare service na verkoop”, zegt Frank De Pauw, die de contacten tussen Aquacover en de Vlaamse en Nederlandse installateurs behartigt. “Rol­afdek­kingen zijn nu eenmaal de achillespees van een zwembad. Vanwege de diverse technische aansluitingen ligt er een grotere complexiteit in de installatie, terwijl bewegende onderdelen per definitie meer onderhevig zijn aan slijtage. Bovendien worden problemen doorgaans pas opgemerkt wanneer de zon schijnt, het zwembad geopend wordt en de klant dus net zinnens was een duik te nemen. Op zo’n moment is een snelle interventie en oplossing absolute topprioriteit.”

Bij een eerste installatie krijgt de professionele partner technische ondersteuning van de fabrikant.

Exclusief dealernetwerk

Doel van de huidige oefening is de uitbouw van een netwerk van op en top professionele zwem­badbouwers, ver­spreid over zowel het Vlaamse als, uiteindelijk, het Nederlandse grondgebied. De focus ligt op een selectieve, regionale vertegen­woordiging, en erkende zwembad­bouwers zullen onder meer via de Aquacover website kenbaar gemaakt worden.

“Het moeten echte partnerships worden”, weet De Pauw nog. “Vertrouwensrelaties waarbij de zwembadbouwer niet alleen exclusief en tegen de juiste prijs gebruik kan maken van de Aquacover oplossingen voor kleine, grote of bijzondere zwembaden, maar bij een eerste installatie bijvoorbeeld ook ondersteuning kan genieten van het technische team van Aquacover. Zelf hoeft de zwembadbouwer zich overigens niet exclusief aan Aquacover te binden; wat we verwachten is vooral zijn technisch engagement. Dat is de manier waarop we zaken willen doen: met wederzijds vertrouwen en in nauw overleg met de zwembadbouwer.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details