Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Één installatiesysteem, ontelbare verlichtingsmogelijkheden
De zwembadverlichting kan probleemloos op de homedomotica aangesloten worden.

Één installatiesysteem, ontelbare verlichtingsmogelijkheden

De juiste verlichting maakt de zwemervaring af. Zoveel is duidelijk. Hoe je die juiste verlichting selecteert, blijkt in de praktijk evenwel minder evident. De alsmaar toenemende mogelijkheden van ledverlichting in combinatie met de effecten van water, linerkleur en andere randvoorwaarden, maken het voor eindklanten niet eenvoudig om de implicaties van hun keuze meteen juist in te schatten. Duratech ondersteunt zwembadbouwers daarom om samen met de klant een gerichte keuze te maken, maar biedt tegelijk de vrijheid om witte lampen na verloop van tijd eenvoudig door bijvoorbeeld kleurlampen te vervangen. 

Zelfs wanneer er een ander lamptype of -formaat in de plaats moet komen, is er aan de installatie zelf geen aanpassing nodig.

“Net als met onze andere productlijnen, willen we met ons DuraVision verlichtingsgamma een meerwaarde voor zowel de eindklant als de installateur betekenen”, vertelt Ferdy De Coster, head of sales & after-sales bij Duratech. “Daarom zetten we niet alleen in op een zo compleet mogelijk assortiment, maar streven we ook heel uitdrukkelijk naar een optimaal installatiegemak. Ongeacht het formaat of type lamp, de zwembadbouwer of installateur kan deze altijd op dezelfde manier installeren.”

Vision Pro is het absolute topsegment in het DuraVision gamma.

Probleemloos plaatsen

Dat zo’n universeel systeem geen overbodige luxe is, merkt De Coster op bijna dagelijkse basis. “Het gebeurt bijvoorbeeld regelmatig dat lampen na oplevering nog vervangen worden omdat het toch niet helemaal is wat de eindklant ervan verwacht had. Vooral bij witte lampen is het voor de eindklant op voorhand moeilijk in te schatten wat het effect van warm of koud wit licht in het zwembad precies zal zijn en wordt de keuze nadien nog bijgesteld.”

Dankzij de tweedraadsaansluiting van zowel de witte als de RGB-lampen, de universele wanddoorvoeren, beschikbaar voor alle zwembadtypes en vanaf volgend jaar ook in een in lengte aanpasbare versie, en de dito connector, is zo’n wijziging bij DuraVision
verlichting in ieder geval snel doorgevoerd. “Zelfs wanneer er een ander lamptype of -formaat in de plaats moet komen, is er aan de installatie zelf geen aanpassing nodig. Zonder gereedschap kun je de lamp eruit halen en een andere in de plaats monteren. Je schroeft de Magic Nut gewoon op de lamp en duwt hem vervolgens in de wanddoorvoer. De afwerkingsring wordt tot slot via een eenvoudig kliksysteem op de lamp geplaatst.”

Met behulp van deze grafiek kan men inschatten hoeveel lampen van welke type er precies nodig zijn.

Beschermd tegen water en warmte

De eenvoud van installatie doet volgens De Coster in geen geval af van de veiligheid van het systeem. “Dankzij de extra dichting op de connector en wanddoorvoeren met extra waterdichte afsluiting rond de kabel, krijgt water bijvoorbeeld geen kans. Naast water is echter ook warmte een belangrijke vijand van ledverlichting, en aangezien het de leds zelf zijn die warmte produceren, vergt een goede oplossing wel wat innovatie. Zoals het inmiddels gepatenteerde concept van ons Vision Pro gamma, waarbij de keramische achterkant van de printplaat met zwembadwater gekoeld wordt.”

De afwerkingsring wordt via een eenvoudig kliksysteem op de lamp geplaatst.

Voor ieder wat wils

Vision Pro is het absolute topsegment in het DuraVision gamma, maar ook meer eenvoudige en budgetvriendelijke oplossingen behoren tot de mogelijkheden. “Kleine lampen of grote lampen, met een lage of hoge lichtoutput, in klassiek wit of verstelbaar RGB…: we hebben echt voor ieder wat wils.” 

Afhankelijk van de gewenste sturings­mogelijkheden, kan daarnaast geopteerd worden voor zowel eenvoudige on/off lampen als stuurbare oplossingen met PLC. “Het PLC-signaal hebben we zelf ontwikkeld en kan ook perfect via DMX aangestuurd en dus op de homedomotica aangesloten worden. Zonder extra inspanning voor de installateur, want de verbinding tussen ons sturingssysteem en het domoticasysteem gebeurt opnieuw met één enkele kabel.”

“Dit najaar, op de beurzen, mogen onze klanten trouwens een volledig nieuwe range verwachten”, verklapt De Coster nog. “Naast onze vernieuwde wanddoorvoer en een nieuwe afwerkingsring met een stijlvolle afwerking van amper 2 mm dik, zullen we namelijk ook een nieuwe lamp lanceren. Die zal voorzien zijn van alle sturingsmogelijkheden van de Vision Pro, maar specifiek gericht op het middensegment.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details