Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Een heel bijzondere zwemervaring

Een heel bijzondere zwemervaring

Breed, krachtig en bijna zoals in een rivier: zo voelt de stroming van de door turbines aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER. HydroStar en EasyStar onderscheiden zich duidelijk van traditionele systemen, omdat ze de volumestroom genereren met turbines, in plaats van met pompen. Het resultaat is uniek zwemplezier.

Wie al eens tegen de turbinezweminstallaties van BINDER gezwommen heeft, weet dat het lichaam door de stroming gedragen en gelijkmatig omgeven wordt. Je hoeft niet constant het evenwicht te bewaren, zoals dat bij andere tegenstroomsystemen het geval is. Je kunt je volledig op je zwemtechniek concentreren. Ondertussen hebben weliswaar ook andere fabrikanten tegenstroomsystemen met turbine-technologie in hun assortiment opgenomen,  maar alleen de turbinezweminstallaties van BINDER genereren een brede, krachtige en natuurgetrouwe stroming.

Van trainen tot spelen

Het turbine-aangedreven tegenstroomsysteem HydroStar maakt niet alleen het duurzwemmen zonder keren mogelijk. HydroStar versterkt ook het trainingseffect en zorgt voor ideale omstandigheden voor ontspannende wellnessoefeningen. Zelfs het spelen in het zwembad is met Hydro­Star veel leuker.  

HydroStar is er in veel verschillende uitvoeringen, met volumestromen van 160 tot 1.200 m3 per uur. De installatie wordt eenvoudig met de piëzoknop, een afstandsbediening of de BINDER24-app bestuurd. Zo kan de sterkte van de stroming perfect aan het individuele prestatieniveau worden aangepast. Ook heeft de app voorgeprogrammeerde zwemtrainingen op verschillende niveaus en is het mogelijk om individuele trainingsprogramma’s samen te stellen. Met de app kan bovendien een eventuele ledverlichting bediend worden, die BINDER voor de montage in een inbouwschacht aanbiedt.

Vanop afstand

De BINDER24-app is beschikbaar voor smartphones, tablets en sinds kort ook voor de smartwatch van Apple. Hiervoor hoeft enkel de app op een iPhone of iPad, die met de smartwatch gekoppeld is, geïnstalleerd te worden. Daarna wordt de app op het apparaat geopend en kan de turbinezweminstallatie bestuurd worden. De installatie van de Binder24-app op de smartwatch van Apple gebeurt automatisch of kan handmatig via de watch-app op uw iPhone of iPad worden uitgevoerd. Om de app te kunnen gebruiken is het slechts nodig de besturingskaart van het tegenstroomsysteem uit te breiden met een los verkrijgbare app-controller. 

In een handomdraai

Voor iedereen die al een zwembad heeft, heeft BINDER het retrofitsysteem EasyStar ontwikkeld. EasyStar is iets compacter dan HydroStar en wordt door een vakspecialist in een handomdraai aan de zwembadrand gemonteerd. EasyStar beschikt over dezelfde prestaties en functies als de vast ingebouwde variant en is eveneens in verschillende uitvoeringen met een capaciteit van 160 tot 600 m3 beschikbaar. Voor de besturing kan een afstandsbediening of de al eerder genoemde BINDER24-app worden gebruikt.  

Naast de unieke stroming hebben de turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER nog meer voordelen. Zoals bijvoorbeeld lage energiekosten: HydroStar en EasyStar verbruiken 20 tot 50 procent minder stroom dan door pompen aangedreven systemen. Bovendien zijn de installaties zeer gemakkelijk in gebruik, omdat ze onderhoudsarm zijn. De turbine is zelfs geheel onderhoudsvrij. 

Ook het inbouwen van de turbinezweminstallaties is heel eenvoudig: een tot twee zwembadbouwers hebben er slechts een uur of drie voor nodig, terwijl de installatie van traditionele modellen vanwege omslachtig grondwerk en de aanleg van leidingen ongeveer twee dagen in beslag neemt. De turbinezweminstallaties zijn geschikt voor alle zwembadtypes en kunnen zelfs in zwemvijvers gemonteerd worden. 

Wie geïnteresseerd is in een turbine-aangedreven tegenstroomsysteem van BINDER, kan altijd via https://www.binder24.com/nl/proefzwemmen/ een afspraak maken om te proefzwemmen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details