Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Een afdekking op maat voor elk type bad
Bij Ocea Internationaal kies je als eindklant een specifieke kleur, die het bedrijf voor je extrudeert.

Een afdekking op maat voor elk type bad

Ocea International zet al jarenlang in op innovatie, de eigen ontwikkeling van hoogwaardige automatische zwembadafdekkingen en diepgaande technische ondersteuning. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan lamellen en kleuren aan, en zet sterk in op gepersonaliseerde rolluiken voor elk type project. Zo vind je als zwembadprofessional bij Ocea International steeds een passende oplossing. 

Ocea Internationaal onderscheidt zich door verregaande personalisering van de afdekking.

Al meer dan 25 jaar produceert Ocea International automatische zwembadafdekkingen voor klanten in binnen- en buitenland. De fabrikant onderscheidt zich door een verregaande personalisatie van zijn rolluiken. “Of het nu om een standaarduitvoering of een complexe configuratie gaat, we hebben voor elk type zwembad een gepaste oplossing”, legt salesmanager Stefaan Spitaels uit. “We zijn actief in zowel de nieuwbouw- als renovatiemarkt en werken steeds op maat van de klant. Omdat we alles in-house ontwikkelen en fabriceren, kunnen we ons bijzonder flexibel opstellen.” 

Daarnaast zet de producent uit Perwez in op een doorgedreven dienstverlening. De meertalige klantendienst ondersteunt zwembadprofessionals met technische expertise in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Verder organiseert Ocea International on-site en classroom trainingen voor installateurs. Tot slot heeft het bedrijf een eigen installatiedienst, waarop je als zwembadbouwer een beroep kan doen voor de plaatsing van de afdekking of voor eventuele interventies en renovaties.

De zwart getinte lamel in het Eclipse anti-algenprofiel is er voor klanten die antraciet als kleur willen.

In-house ontwikkeling

Ocea International heeft de volledige productieketen in eigen beheer: van de extrusie van de lamellen, over de fabricage van de rvs-structuren, tot de assemblage van de aandrijfsystemen. Stefaan Spitaels: “Naast onze flexibiliteit garanderen we zo ook een uitzonderlijke, standvastige kwaliteit en korte levertermijnen. Een win-win voor de zwembadprofessional en de eindklant, dus. Bij elk ontwerp zoeken we naar harmonie tussen de afdekking, het zwembad en de omgeving. Of het nu om een binnen- of buitenbad gaat.”

De fabrikant heeft vijf productielijnen voor pvc- en polycarbonaat-lamellen uit tri-extrusie.
“We hebben een eigen R&D-afdeling en ontwerpen elk onderdeel zelf. Als bedrijf streven we ernaar onze systemen continu te verbeteren en zetten we dus sterk in op innovatie. Dat laat ons toe om een oplossing op maat uit te werken, ook als dit slechts een eenmalige uitvoering is. Denk bijvoorbeeld aan heavy-duty rvs-structuren, zowel gemotoriseerd als vast.” 

In de in-house testfaciliteiten voert de producent slijtage- en verouderingstesten uit en simuleert hij verschillende weersomstandigheden. Zo krijgt Ocea International een beter beeld van hoe zijn systemen evolueren doorheen de tijd en kan het verdere ontwikkelingen daarop afstemmen.

Ocea International heeft de volledige productieketen in eigen beheer: van de extrusie van de lamellen over de fabricage van de rvs-structuren tot de assemblage van de aandrijfsystemen.

Donker getinte lamellen

Ocea International beschikt over het meest uitgebreide gamma aan pvc- en pc-lamellen op de markt, waardoor het bedrijf gepersonaliseerde afdekkingen kan produceren. “Eindklanten kiezen bijvoorbeeld een specifieke kleur, die wij voor hen extruderen. Dat wordt bijzonder gewaardeerd voor exclusieve zwembadprojecten”, licht Spitaels toe. “Sinds vorig jaar hebben we een zwart getinte lamel in het Eclipse anti-algenprofiel, voor klanten die antraciet als kleur wensen.” De transparante, condens maskerende toplaag is voorzien van een uv-beschermende filter, terwijl de scharnier- en onderlaag volledig zwart ingekleurd zijn. Dit resulteert in een tijdloze solarlamel, die perfect integreert met het design van het bad. 

“Deze lamellen hebben een lange levensduur door hun uitzonderlijke weerstand tegen uv-straling en beperken algenvorming door het blokkeren van lichtinval. Ze zijn bovendien makkelijk te reinigen en we bieden er vijf jaar garantie op. Met deze tint spelen we in op de toenemende vraag naar esthetische oplossingen voor buitenbaden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details