Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Duurzame technologie van verlichting en afdekking tot pompen en aansturing
De lichtoutput van het DURAVISION-gamma is bijzonder hoog, waardoor kleinere armaturen hetzelfde optische effect creëren.

Duurzame technologie van verlichting en afdekking tot pompen en aansturing

Met een breed scala aan oplossingen voor de zwembad­professional onderscheidt DURATECH zich door innovatieve en duurzame ontwikkelingen. En dit al bijna twintig jaar lang. De Belgische producent commercialiseert dit seizoen bovendien een eigen afdeksysteem, dat de installatie voor de zwembadbouwer een stuk makkelijker moet maken. Daarnaast blijft zijn domoticasysteem een belangrijke schakel om het comfort in en rond het zwembad te verhogen.

Via de cloudgebaseerde DURACLOUD-app heeft de zwembadbouwer of -eigenaar toegang tot de verschillende zwembadsystemen.

DURATECH staat al langer bekend om zijn onderwaterverlichting met een heel sterke lichtoutput. De Belgische producent van onder meer zwembadverlichting zat de laatste jaren niet stil en ontwikkelde een innovatieve productiemethode voor zijn ledlampen. Het resultaat is een nog hogere lichtintensiteit en een meer duurzame lamp, door de kunststofmaterialen te vervangen door een combinatie van keramiek en glas. 

“Dat betekent dat de DURAVISION Pro-serie ook een langere levensduur heeft, want de verlichting ziet er na vijf jaar nog als nieuw uit. Iets wat je met kunststof niet behaalt”, legt CEO Marc Lamberts uit. “Tegelijk evolueren we naar een kleiner formaat van verlichting, omdat de lichtoutput zo hoog is. Zo draagt dit nieuwe gamma bij aan een meer esthetische look voor het zwembad. Zowel voor privé- als openbare baden. We mogen met trots zeggen dat we de meest krachtige onderwaterlamp maken in de sector.” Al is hiermee het einde zeker nog niet in zicht. Het DURATECH-team investeert continu in R&D om nieuwe producten te lanceren die op hetzelfde elan verdergaan: nog betrouwbaarder, krachtiger en eenvoudiger te installeren. 

De LINK Master laat toe alle zwembadapparatuur op eenzelfde kast te koppelen om zo de systemen aan te sturen.

Uniek systeem voor zwembadafdekking 

Naast performante onderwaterverlichting lanceerde DURATECH midden vorig jaar zijn eerste rolluik. Ook hier staan duurzaamheid en gemak van installatie voorop. DURACOVER is een afdeksysteem met een telescopische kunststofbuis, waarin de buismotor geïntegreerd zit, zodat de zwembadbouwer deze heel eenvoudig kan aanpassen aan de afmetingen van het bad, met een variabele breedte van 3,3 tot 5,5 meter. Lamberts: “De zwembadprofessionals kunnen het zwembad nagenoeg al volledig afwerken met onze aanpasbare afdekking. Dat betekent dat ze het bad al kunnen vullen en dat de eindklant er zelfs al in kan zwemmen. Na het opmeten moeten enkel nog de lamellen geplaatst worden.” Dit resulteert in een snellere oplevering voor de installateur en in meer comfort voor de eindklant. Zo kan bijvoorbeeld een eventuele droogzuiginginstallatie weken vroeger stoppen. 

“Onze oplossing is interessant voor de zwembadbouwer omdat de as en de motor minder stockageplaats innemen, eenvoudiger te vervoeren zijn, en door hun compatibiliteit met alle types zwembaden makkelijker op voorraad te houden zijn. Bovendien zijn de buizen uit kunststof, waardoor ze niet kunnen roesten. Omdat we alles in-house ontwikkelen en produceren, slagen we erin een aantrekkelijke prijs neer te zetten voor onze oplossing.” Om zijn klanten optimaal te ondersteunen biedt DURATECH uitgebreide informatie via filmpjes en handleidingen, en staat zijn serviceafdeling steeds paraat bij eventuele vragen of problemen. 

DURATECH investeert continu in R&D om nog betrouwbaardere, krachtigere producten te ontwikkelen die eenvoudiger te installeren zijn.

Alle domotica in één kast 

Een eenvoudige bediening en monitoring van alle zwembadapparatuur? Met de LINK Master heb je één enkele kast om alle toestellen op aan te sluiten. En de aansturing gebeurt via eenzelfde app of via het handige draadloze bedieningspaneel LINK Touch. “Onze kast bevat alle basiszekeringen en elektronica. Als installateur koppel je er gewoon de voedingskabels van de warmtepomp, afdekking, verlichting, ontsmetting, … op aan”, licht Lamberts toe. ”Het systeem werkt via PLC of draadloos, en communiceert zo met alle aangesloten apparaten, ook met die van andere leveranciers, zonder dat er extra sensoren nodig zijn.” Dit verhoogt het installatiegemak voor de zwembadbouwer en het gebruikscomfort voor de eindklant. Een zwembadprofessional stelt zo makkelijk de warmte- of filterpomp in en volgt foutmeldingen op. Vanop afstand vind je via een handige portal een overzicht van al je installaties. De temperatuur van het zwembadwater regelen of de verlichting aan- of uitzetten gebeurt eveneens via de DURACLOUD app (beschikbaar in de App Store of via Google Play) of met de LINK Touch. Zowel door de professional als door de zwembadeigenaar. 

Met de LINK Touch bedien je makkelijk het zwembad: van het instellen van de temperatuur tot het openen van het rolluik.

“Door ons domoticasysteem kunnen de verschillende toestellen op lage snelheid draaien, waardoor de energieconsumptie laag blijft en het water toch proper is. Standaard zijn een tiental ‘smart rules’ gedefinieerd die toestellen op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld, wanneer het rolluik beweegt, dan slaat de filterpomp af of draait op lage toeren. De installateur bepaalt welke regels actief zijn. Om onze oplossing nu zo goed mogelijk in de markt te zetten, bieden we onze klanten bij de eerste installatie dit jaar een halve dag ondersteuning door een van onze techniekers.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details