Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Duurzame aanpak van pomp tot vlinderklep

Duurzame aanpak van pomp tot vlinderklep

Als zwembadinstallateur zit je bij KSB voor elke toepassing goed. KSB biedt pompen met een hoog rendement. Sterker nog: ze zijn geheel circulair, omdat de motoren volkomen magneetvrij zijn. Daarnaast verbruiken de pompen relatief weinig energie. Duurzaamheid ten top! 

KSB is specialist in het produceren en onderhouden van pompen en afsluiters voor een breed scala aan toepassingen. “KSB loopt voorop op het gebied van duurzaamheid. Wij leveren een hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Door de slimme techniek in onze pompen en afsluiters bespaart de eindgebruiker al snel op zijn energierekening. Ik ben daar met recht trots op”, legt accountmanager Allan Kaestner uit.

Pompen op maat

De juiste pompen en afsluiters selecteer je op basis van de capaciteit en weerstand die de pomp moet leveren.
Op basis van het zwembadwater kies je de juiste materiaalsamenstelling van de pomp. Bij zwembaden voert KSB de
Etabloc waterpomp uit in gietijzer, met een bronzen waaier en een roestvrijstalen as. Indien nodig, kan dit worden aangepast aan de wensen van de klant. Kaestner: “In een thermaal bad, met zout water, heb je bijvoorbeeld een bronzen pomp nodig, want die is daar beter tegen bestand.”

Energiezuinige totaaloplossing

“Tegenwoordig worden de meeste pompen geleverd met een frequentieregelaar. Dat is voordelig, omdat de pompen na sluitingstijd van een zwembad dan op een lager toerental kunnen draaien. Onze synchrone reluctantiemotoren leveren zelfs in deellast nog een heel hoog rendement. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en dit scheelt dus zowel in energiekosten als in de levensduur van de pomp”, legt  Kaestner uit. “Bovendien hebben onze afsluiters een lage weerstandswaarde en dragen zodoende bij aan een efficiënte installatie.” 

KSB ontwikkelt zowel de pompen en motoren als de afsluiters volledig in eigen huis. “Op die manier heb je als klant één totaalsysteem en slechts één aanspreekpunt: van pomp tot vlinderklep. KSB heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details