Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Duurzaam alternatief voor hout en tegels
De natuurlijke diepgrijze kleur van de Cedral planken, een van de vier beschikbare tinten, past perfect bij de blauwe steen rondom het zwembad.

Duurzaam alternatief voor hout en tegels

Met een bijzonder oog voor esthetiek renoveerden Jonas en zijn partner een oude kroeg in een bosrijk gebied in het Antwerpse dorp Heindonk, en toverden ze het gebouw om tot een charmant woonhuis. Na de aanleg van een biologisch zwembad begon hun zoektocht naar een geschikte terrasvloer. Die moest vooral mooi passen bij de stijl van de woning. Een schaduwrijke omgeving en vochtige ondergrond stelden daarnaast extra eisen aan een mogelijke oplossing.
De innovatieve vezelcementplanken van Cedral brachten de uitkomst. 

Stevig materiaal met natuurlijke uitstraling 

Huiseigenaar Jonas vertelt enthousiast waarom hun keuze op de Cedral terrasplanken viel: “We vonden hout erg mooi, maar dat werd ons overal afgeraden. Aangezien we in een bosrijke omgeving wonen, met een zeer vochtige ondergrond, zou hout vaak glad zijn, veel onderhoud vragen omdat er snel mos op zou groeien, en niet erg lang meegaan. Uiteindelijk ontdekten we de Cedral terrasplanken.”

“We waren meteen onder de indruk van hun mooie kleurschakeringen en robuuste kwaliteit. De look paste perfect binnen ons minimalistisch concept. De lange levensduur gaf de doorslag bij onze keuze. Tijdens een recente storm viel er een boom op de vezelcement terrasplanken, en er is geen schrammetje aan. Zo kregen we meteen het levendig bewijs dat de planken effectief zo stevig zijn als ons werd beloofd!”

Dankzij de geborstelde oppervlakte-afwerking zijn de Cedral terrasplanken antislip, ideaal voor rond het zwembad.

Comfortabel en passend bij het zwembad 

Uit de vier kleuren waarin de Cedral terrasplanken beschikbaar zijn, werd in dit project gekozen voor diepgrijs. “Rond het zwembad ligt een blauwe steen. Het antraciet past daar prachtig bij. Het is ook een heel natuurlijke kleur, waardoor het terras mooi opgaat in de natuuromgeving waarin we wonen. Wat we bijzonder fijn vinden, is dat de planken ’s zomers niet erg warm worden en dat ze antislip zijn. We kunnen er dus lekker blootsvoets op lopen als we uit het zwembad komen, zonder pijnlijke voeten of het risico om uit te glijden”, aldus Jonas.

Met clips gemonteerd op roestvrij frame

Tuinaannemers Yucca en JDC tuinen legden het terras aan. Jeroen Raedemaeker van Yucca legt uit hoe de plaatsing in haar werk ging: “Omdat de woning in een overstromingsgevoelig gebied ligt, was er een stevige fundering van zandcement nodig voor het frame waarop we de planken bevestigden. Het frame zelf is van aluminium, zodat het niet kan roesten in de vochtige omgeving. De Cedral terrasplanken worden met speciale clips op de aluminium rails vastgemaakt. Het was de eerste keer dat we dit systeem gebruikten, en de plaatsingsduur komt ongeveer overeen met die van een klassiek houten terras.”

De Cedral terrasplanken worden met handige clips vastgezet op een stabiele roestvrije onderconstructie.

Mooie uitbreiding van het klantenaanbod

Jeroen is tevreden dat hij de Cedral terrasplanken nu ook in zijn aanbod heeft: “Planken van gerecycleerd kunststof en aluminium of imitatie bankirai plaatsen wij niet meer, omdat die planken na verloop van tijd kromtrekken. De Cedral planken zijn erg stevig, ze bestaan uit een hard, compact materiaal. Qua verwerking zijn ze vergelijkbaar met hardhout. Maar hout is jammer genoeg altijd glad in de winter of rond een zwembad. Ik vind het een meerwaarde voor mijn bedrijf dat we deze oplossing nu ook kunnen aanbieden aan klanten die geen hout of tegels wensen op hun terras en een onderhoudsvriendelijke terrasbekleding zoeken.”

Noot: Op de foto’s bij deze reportage is het terras wat nat door een regenbui.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details