Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Producten

Drie uitdagingen voor de zwembadbouwer, en hun oplossing

Een groothandel die geen uitdaging uit de weg gaat. Zo kan je Blue drops uit Drongen omschrijven.

BlueDrops-0642 kopie kopiëren
De kantoren en magazijnruimte van Blue drops liggen in Drongen. (Beeld: Blue drops fotografie Gregory Maudens)

Tekst | Tekst Elise Noyez | Beeld Elise Noyez & Blue drops

21 december 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Toen Bram Flobert en Michael Little in 2016 hun zaak oprichtten, was de markt immers al aardig verzadigd. Een persoonlijk contact en pragmatische ingesteldheid moesten het verschil maken. Vijf jaar later zien de jeugdvrienden zich bevestigd in hun aanpak.

Michael Little (links) en Bram Flobert (rechts) hadden al meer dan tien jaar ervaring in de sector alvorens ze hun eigen groothandel oprichtten. (Beeld: Elise Noyez)

Bram en Michael waren al meer dan tien jaar actief in de sector toen ze met Blue drops van start gingen, en hebben met hun bedrijf intussen een fysieke groothandel met 2.600 m2 magazijnruimte, een compleet gamma aan zwembadtechniek en een team van negen mensen uitgebouwd. Ook het vertrouwen van de fabrikanten van A-merken heeft het bedrijf de voorbije vijf jaar gewonnen. Zo behoren onder meer de waterbehandelingstechniek van Sugar Valley en het productgamma van Hayward vandaag tot het aanbod. Meer nog, als erkend verdeler kan Blue drops ook het Totally Hayward spaarprogramma aanbieden.

Toch zijn het niet zozeer merken of producten die Bram en Michael willen bieden; wel oplossingen. Dat begint bij snelle levertijden en een geëngageerd serviceteam, en strekt zich verder uit over opleidingen en een eigen product­ontwikkeling. Een persoonlijk contact en een doorgedreven affiniteit met de actuele uitdagingen van de zwembadbouwer liggen aan de basis.

1. Vraag naar energie-efficiëntie

De consument is steeds meer energie­bewust. Hij wil genieten van een aan­genaam warm zwembad, maar bij voorkeur met een zo laag mogelijk energiever­bruik en tegen een zo goedkoop mogelijk tarief. In een land als België is dat niet altijd evident. 

Om de zwembadbouwer naar een ener­gie­zuinige oplossing te begeleiden, stelt Blue drops in 2021 een Eco Friendly selectie voor. Onder meer Heatcover, een vloeibare zwembadafdekking die verlies door verdamping drastisch reduceert en waarvan Blue drops zich exclusief Belgische verdeler mag noemen, zal daar onderdeel van uitmaken. Wat evenmin zal ontbreken, zijn de warmtepompen die Blue drops vandaag onder de noemer Blue+ ontwikkelt. Deze toestellen worden specifiek afgestemd op de koudere Belgische markt en zullen naast een uitermate energiezuinige ook een stille werking hebben. Bovendien voorziet het bedrijf bijkomende ondersteuning in de vorm van calculatoren, beschikbaar vanaf begin 2021. Daarmee kan de zwembadbouwer zijn klant meteen zicht geven op kosten en verbruik.

(Beeld: Elise Noyez)

2. Wat in het laagseizoen?

Geen artikel zo seizoengebonden als een zwembad. Blue drops zorgt er echter voor dat de zwembadbouwer in de winter al voorsprong kan nemen op het hoogseizoen. 

Zo is het bedrijf verdeler van Novoflex, een zwembadflexibel, beschikbaar in verschillende diameters en rollengtes, die bij temperaturen van 5°C dezelfde flexibiliteit behoudt als bij 20°C en het werk bij koude temperaturen aldus aanzienlijk vereenvoudigt. Geen overbodige luxe, wellicht, gezien de vele nog lopende projecten van het voorbije jaar. Ook wie niet op de werf staat, kan het laagseizoen overigens goed benutten. 

Door nu te investeren in opleidingen, zullen de werken in het komende hoogseizoen immers vlotter en met minder pro­-
blemen verlopen. Blue drops voorziet op aan­vraag one-to-one opleidings­sessies voor zwembad­installateurs of complete technische teams.

3. Zoektocht naar toegevoegde waarde

Sinds de opkomst van het internet en online verkoop, zijn prijsonderhandelingen alleen maar moeilijker geworden. Door private labeling past Blue drops daar een mouw aan. Zowel de eigen Blue+ ontwikkelingen als andere gekende producten, inclusief chemicaliën, warmte­pompen, filters en zwembad­pompen, kunnen bij de groothandel namelijk gepersonaliseerd worden. Dat is meer dan een handige marketing tool: het ondersteunt de zwembadbouwer bovenal in het opmaken van een betere aanbieding voor de particulier. Al gaat Blue drops ook nog een stapje verder. Door niet alleen de producten van het logo van de zwembadbouwer te voorzien, maar ook volledig gepersonaliseerde brochures samen te stellen, geeft het bedrijf de professionele uitstraling van de aannemer een extra boost en zet het de lokale zwembadbouwer met andere woorden sterker in de markt. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details