Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Dicht… bij perfectie
Aquadeck is in acht verschillende kleuren leverbaar.

Dicht… bij perfectie

Aquadeck, onderdeel van de Belgische Pollet Pool Group, is al twintig jaar een toonaangevende fabrikant van automatische afdeksystemen voor zwembaden. Met zorg en vakmanschap produceert het bedrijf uit Budel in huis lamellenafdekkingen van topkwaliteit. Aquadeck is altijd op zoek naar de beste en mooiste materialen, ontwikkelt de slimste constructies, en gebruikt de veiligste componenten. Maar innovatie is nooit eindig: het kan altijd nóg beter, slimmer of mooier, stelt sales manager Angela Velings. 

“Niet voor niets is onze slogan ‘Close… to be perfect’”, zegt Velings. Ze doelt daarmee op het feit dat het in het DNA van Aquadeck zit om continu te blijven verbeteren. “Juist in de huidige markt, waarbij de vraag naar zwembaden in de afgelopen tijd fors is toegenomen, is het belangrijk om een steeds beter product te maken en om heel kritisch te blijven op verbeteringen en de allerbeste service te bieden.” 

Daar waar Aquadeck vroeger een verkoopbedrijf was, is het nu een echt productiebedrijf. De verkoop wordt door andere onderdelen in de Pollet Pool Group verzorgd, waardoor Aquadeck zich voor de volle honderd procent kan richten op productontwikkeling. “Maar altijd in nauw overleg met onze klanten, de zwembadbouwers”, stelt Velings. 

Inbouw in de bodem: de automatische afdekking wordt in de bodem van het zwembad weggewerkt en afgesloten met een automatische klep. Ook hier blijft het zwembad daardoor volledig bruikbaar.

Gratis verwarming

Groot voordeel van het Aquadeck afdeksysteem is dat het bestaat uit lamellen die zijn opgebouwd in drie kamers. “Die kamers zijn gevuld met lucht en zijn luchtdicht afgesloten”, legt Velings uit. “Daardoor isoleert ons systeem heel goed, vergelijkbaar met thermopane beglazing van een woning. De Solar lamellen van Aquadeck hebben een transparante bovenkant en een hittebestendige zwarte onderlaag om optimaal gebruik te maken van zonne-energie. Resultaat is gratis verwarming van het zwembadwater.” 

Een afdeksysteem over een zwembad houdt natuurlijk vuil uit het bad, maar is ook nog eens veilig: omdat de lamellen per vierkante meter zeventig kilogram kunnen dragen, kunnen kinderen en huisdieren niet meer zomaar in het zwembad vallen. 

Anti-alg

Ook innovatief is de aandrijving met een buismotor. Velings: “Vroeger zat de aandrijving altijd buiten het bad, in een nis. Dat kan nog steeds, maar met de waterdichte buismotor in de as is het ook mogelijk om de opgerolde afdekking weg te werken in de wand, bodem, in het bad zelf, of in een terras onder water. De motor hoeft er dan ook zelden uit voor onderhoud of reparatie.” 

Ook de in eigen huis ontwikkelde anti-alg-lamellen zijn populair, vertelt Velings. “In de koppelkamer, waar de lamellen aan elkaar vastzitten, blijft altijd een beetje water staan en daar ontstaan algen. Wij hebben gleufjes gemaakt, waardoor de algen er op meerdere plekken uit kunnen als het afdeksysteem wordt opgerold. Dat hebben we samen met een klant bedacht.” 

Inbouw in een nis: de afdekking is daardoor netjes onzichtbaar weggewerkt en het zwembadwater stroomt door de nis en houdt deze zo schoon.

Maatwerk

Aquadeck heeft geen kant-en-klare zwembadafdekking op voorraad, maar maakt iedere afdekking op maat, in nauwe samenwerking met zwembadbouwers. Ieder zwembad is immers anders. Niet alleen in maat of vorm, maar ook qua materiaal: een betonnen bak vraagt om andere bevestiging dan een kunststof zwembad. Volgens Velings is dat ook precies waarin Aquadeck een voorsprong heeft op andere afdeksystemen. “We zijn zeer klantgericht en volledig ingesteld op maatwerk. Bovendien kunnen we snel leveren en blinken we uit in goede service. En onze klanten kunnen ieder jaar een training bij ons volgen, zodat ze precies weten wat ze doen en hoe ze onze systemen moeten plaatsen. Dat zijn ook weer goede contactmomenten waarbij wij veel kunnen opsteken over wat er in de markt en bij eindklanten speelt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details