Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Dicht bij de klant staan met professioneel technisch advies
De eindklant mag zelf de EVAstream tegenstroommachine testen in het zwembad in Geldrop.

Dicht bij de klant staan met professioneel technisch advies

Met een totaalaanbod voor de zwembadbouwer is Pomaz een gerenom­meerde speler op de Nederlandse markt. Zowel voor particuliere als openbare zwembaden. De zwembadgroothandel onderscheidt zich door zijn verregaande technische ondersteuning, zijn inhouse technische dienst, zijn opleidingen en zijn uitgebreide showroom, waar ook eindklanten samen met hun zwembadbouwer terechtkunnen.

Al 45 jaar is Pomaz een toonaangevende leverancier voor zwembadcomponenten. Het bedrijf vlakbij Eindhoven is voornamelijk actief op de Nederlandse markt. Sinds 2019 is het onderdeel van Pollet Pool Group. Pomaz richt zich tot zwembadbouwers en zwembadinstallerende bedrijven voor zowel de particuliere als de openbare markt. Van de filtertechniek tot de afdekking: de zwem­badbouwer vindt er alles wat die nodig heeft om een installatie van a tot z uit te voeren. Specifiek voor de openbare zwembaden biedt Pomaz automatische bodemzuigers voor bijvoorbeeld vijftigmeterbaden, EVA Optic onderwaterverlichting en het AFM-filtermedium. Met een gemotiveerd team van circa 35 medewerkers staat het elke dag de zwembadprofessional bij met gericht advies en hands-on trainingen.

De zwembadgroothandel richt zich voornamelijk op de Nederlandse markt.

“We willen echt een stap verder gaan in het ondersteunen van onze klanten”, legt salesmanager Bas Carpay uit. “Dat doen we op verschillende manieren, via opleiding, service na verkoop, maar ook al in de offerte-fase. Zo kennen we de wet­geving rond openbare zwembaden goed. Wil een zwembadbouwer bijvoorbeeld voor de eerste keer een campingbad aanbieden, dan nodigen we deze klant uit en overlopen we het project. Openbare zwembaden moeten namelijk aan heel wat eisen voldoen, onder andere wat de waterzuivering, leidingdiameters of aanzuigpunten betreft. Samen overlopen we heel het project. Dit kunnen we uiteraard ook doen voor complexere projecten op de particuliere markt, zoals voor een overloop- of onderloopzwembad.”

Pomaz biedt diverse opleidingen aan in zijn scholingsruimte.

Pomaz University

Pomaz gaat dus met plezier een stapje verder om een vlotte, correcte installatie te adviseren. De helpdesk staat bovendien paraat om technische ondersteuning te bieden waar nodig. Bas Carpay: “Dit kan telefonisch of via beeldbellen. In onze werkplaats hebben we alle doseerunits en apparatuur die we aanbieden opgesteld. Zit de klant tijdens de installatie of service met een vraag, dan simuleren we live wat die doet. Zo helpen we de zwembad­professional snel verder.” Daarnaast biedt het bedrijf via zijn Pomaz University scholingen aan om zijn klanten te onderrichten in de nieuwste ontwikkelingen op de markt. “Deze opleidingen vinden in het najaar plaats en omvatten heel wat topics, van waterbehandeling en filtertechniek tot het behandelen van de nieuwe producten.”

Als zwembadbouwer ontdek je tal van technische opstellingen in de showroom.

Als eindklant testen

“Daarnaast neemt ook de vraag naar tegenstroommachines toe. De zwembaden in Nederland worden over het algemeen steeds kleiner omdat de bouwkavels bij nieuwbouwwoningen ook kleiner worden. Hierdoor zijn de zwembaden niet groot genoeg om fanatiek baantjes te trekken. De EVAstream tegenstroommachine van EVA Optic biedt het gepaste antwoord. Wij geven een eindklant de mogelijkheid om een afspraak te maken met zijn zwembadbouwer en samen de EVAstream te komen testen. Op dit moment wordt hiervan veel gebruikgemaakt. Een unieke kans dus voor de zwembadbouwer en de eindklant om onze oplossingen te leren kennen en alle technieken en accessoires te aanschouwen in onze showroom”, besluit Bas Carpay.

Meer weten? Surf naar www.pomaz.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details