Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Design waterglijbanen uit het hart van Duitsland

Design waterglijbanen uit het hart van Duitsland

Traditie en innovatie vullen elkaar perfect aan bij Wiegand Waterrides GmbH. Het familiebedrijf vertrouwt op Duitsland als productielocatie en verrast zowel speeltuin- als waterparkbezoekers altijd met nieuwe glijbaanervaringen in een aantrekkelijk design. Of ze gemaakt zijn van gepolijst rvs of individueel ontworpen met graffiti, uitgerust met ledverlichting en geluidseffecten of acryl doorzichtige onderdelen: glijplezier en spanning zijn gegarandeerd.

Het begon allemaal met de bouw van skiliften in de eigen omgeving. Daarna begon Wiegand uit te breiden naar heel Duitsland. Om werk te creëren voor het zomerseizoen en om een aantal van hun opgebouwde liften ook buiten het winterseizoen te kunnen gebruiken, ontstond het idee voor een rodelbaan voor in de zomer. Vandaag is Wiegand marktleider voor deze rodelbanen en Alpine Coasters met meer dan 900 installaties wereldwijd. Vanuit de knowhow om de kuipbanen uit roestvrij staal te bouwen, onstond later ook het idee om glijbanen te bouwen op de kleine productiesite in Rasdorf. Wiegand is inmiddels op bijna elke speelplaats vertegenwoordigd. De fabrikant van glijbanen heeft een Guiness World Record met de spectaculaire glijbaan met een hoogteverschil van 80 meter vanuit de ArcelorMittal Orbit uitkijktoren in Londen.

Zwembadgasten verheugen zich op de verschillende combinaties met de Wie-Spray producten, de eigen lijn van spray parks.

Roestvrijstalen waterglijbanen

Wiegand produceert de enige uit edelstaal diepgetrokken (tiefgezogen) waterglijbanen en ontwikkelde zo het perfecte glij-oppervlak zonder voegen en zonder ruwe bochten. Het familiebedrijf – inmiddels in de tweede generatie onder leiding van Hendrik Wiegand – is nog steeds trouw aan Duitsland als productielocatie. Roestvrij staal ziet er niet alleen elegant uit, maar is ook zeer divers, flexibel en extreem duurzaam. “Helaas kan ik de levensduur van onze roestvrijstalen waterglijbanen niet bekendmaken. Onze oudste is pas 40 jaar oud”, zegt Hendrik Wiegand met humor en niet zonder trots.

Klassiek met een nieuwe twist

De roestvrijstalen brede familieglijbaan is nog steeds de meest populaire water­glijbaan, uitgebreid met nieuwe elementen. Meerdere banen met of zonder golven zijn al standaard. In de zomer van 2021 opent in Zellingen in Duitsland de eerste ‘game-wave’ met touch points en een scorebord zodat meerdere gasten het tegen elkaar op kunnen nemen. Dat smaakt ongetwijfeld naar meer. Zwembadgasten verheugen zich op de verschillende combinaties met de Wie-Spray producten, de eigen lijn van spray parks.

Meer kleur in het spel

Er wordt vaak aangenomen dat roestvrijstalen glijbanen alleen zilver van kleur kunnen zijn, maar behalve het glij-oppervlak kan alles qua kleur vrij worden ontworpen. Naast kleuren die in harmonie zijn met de architectuur van het bad is ook graffiti en andere kunst te combineren met deze waterglijbanen, aangevuld met ledlichten en glazen acryl baandelen. Nog steeds niet genoeg kleur? Wiegand Waterrides bouwt al meer dan 15 jaar polyester waterglijbanen met haar eigen productie nabij Berlijn. Vanzelfsprekend zorgt Wiegand op dit gebied ook weer voor Duitse kwaliteit: de laag polyester of glasvezel is dikker dan bij de meeste concurrenten in de markt. Gelukkig betekent stabiliteit niet dat er geen plaats is voor creativiteit. We zetten enkele creatieve opties op een rijtje. Met “Wie-Glow“ licht de binnenkant van de glijbaan op met individueel aanpasbare blacklight patronen. De gigantische “BIG BANG“ zorgt voor meer pendelbewegingen dan elk ander vergelijkbaar product in de industrie, op banden voor één, twee of zelfs vier personen. De “LOTUS“ slingert de badgasten dan weer op banden door enorme bladeren van verschillende grootte met een groene en organic uitstraling. En wie zijn waterspeeltoestellen van duurzaam en milieuvriendelijk roestvrij edelstaal laat maken, kiest simpelweg uit de nieuwe thema’s zoals het brandweerthema, bouwterrein of een galactische ruimtehaven. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details