Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De ultieme combinatie: meer beleving én akoestisch dempend

De ultieme combinatie: meer beleving én akoestisch dempend

Het zwembad is vaak een omgeving met een kakofonie aan geluiden en veel galm: muziek, gillende kinderen, het fluitje van de badmeester, enzovoort. Dat kan heel lastig zijn voor bezoekers én mensen die er werken – volgens de nulmetingen van het ArboPlusconvenant eindrapport heeft 26% van het personeel vaak of altijd last. MetroXL heeft voor dit algemeen bekende akoestische probleem in zwembaden en andere vochtige ruimtes een oplossing ontwikkeld die esthetiek en functionaliteit perfect samenbrengt: Pool Sound Absorbers.

Sfeer en functionaliteit in één systeem

Pool Sound Absorbers brengt beleving en functionaliteit samen in één innovatieve productlijn. Elke systeemtoepassing is opgebouwd uit een 50 millimeter dikke, akoestische en vochtbestendige vulling, geplaatst in een spanframe en voorzien van een naadloze print. 

De systemen kunnen worden afgewerkt met elke gewenste print, graphic of visual. Het is een zeer fraaie en strakke oplossing, biedt vele mogelijkheden om sfeer aan de ruimte te geven, en daarbij zijn geen afbraak- of bouwwerkzaamheden nodig. Met Pool Sound Absorbers is de akoestiek van een zwembad eenvoudig te verbeteren. Dat is niet alleen prettiger voor het personeel, maar ook voor de bezoekers.

Voor elke toepassing een systeem

Pool Sound Absorbers bestaat uit een viertal systemen, elk specifiek toepasbaar

1. Pool Sound Wall
Een wandspansysteem met hoogwaardig akoestisch dempend vermogen. Daarnaast heeft het ook een isolerende werking en biedt het valbescherming, wanneer het op de juiste hoogte is gemonteerd. 

2. Pool Sound Panels
Akoestisch dempende panelen die in een systeemplafond kunnen worden verwerkt. De maatvoering sluit perfect aan op een standaard systeemplafond. 

3. Pool Sound Ceiling
Een hoogwaardige, akoestisch dempende oplossing die bestaat uit vrij hangende plafondcassettes, ook wel plafondeilanden genoemd. 

4. Pool Sound Baffles
Verticaal hangende plafondpanelen. Zeer effectief omdat het geluid direct aan twee zijden wordt geabsorbeerd. 

Product features Pool Sound Absorbers

·Uitzonderlijk goede akoestische demping. Door honingraatstructuur zelfs bij lage tonen een groot bereik: de gewogen absorptiewaarde is 1,0.
·Akoestische oplossing met beleving door de verwerking van afbeelding of print.
·Bestand tegen het agressieve zwembadklimaat: hoge luchtvochtigheid, chloor(dampen), direct watercontact, en schoonmaak of desinfectie met chemicaliën.
·Gecertificeerd bevestigingsmateriaal (C4).
·Brandveilig en uv-bestendig.
·Mede doorontwikkeld in samenwerking met bouwkundig ingenieurs die gespecialiseerd zijn in zwembaden.
·Sterke, veilige en duurzame oplossing. 

Over MetroXL

MetroXL is expert op het gebied van akoestisch dempende oplossingen voor sportaccommodaties en heeft ruim veertig jaar ervaring op het gebied van professionele interieurgraphics. Met een eigen ontwerpafdeling, eigen productievoorzieningen en een eigen montageteam kan snel worden geschakeld. MetroXL denkt in oplossingen en levert altijd maatwerk. Het resultaat? Een zwembad met fijne akoestiek en veel sfeer en beleving. MetroXL brengt beleving in beeld!

Meer informatie over de akoestisch dempende oplossingen van MetroXL is te vinden op www.acoustiwall.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details