Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De perfecte tegels voor binnen- en buitenbaden
“We zorgen voor een mooie overloop van het water tot het huis.”

De perfecte tegels voor binnen- en buitenbaden

Een zwembad bouwen is één ding, maar het moet er uiteindelijk ook goed uitzien en mooi opgaan in de omgeving.
MBI, producent van sierbestrating en tegels voor binnen én buiten, levert al jaren producten en advies voor op maat gemaakt tegelwerk. “Van kleine tot grote opdrachten, er staat voor iedereen een team vakspecialisten klaar”,
aldus Chantal Spijker, projectadviseur bij MBI. 

Het nieuwe buitenbad op Camping Ginsterveld.

Ooit begon het als klein familiebedrijf, maar ondertussen is MBI uitgegroeid tot grootmeester in stenen en tegels. Het van oorsprong Brabantse bedrijf is multidisciplinair als het gaat om het adviseren over bestratings- en geveloplossingen, en de toepasbaarheid van hun producten. “We zijn inmiddels een grote speler in de markt, maar in het hart nog altijd een kleine organisatie”, vertelt Spijker. MBI levert zijn producten aan een trouw netwerk van gespecialiseerde tuindealers en aannemers, waarmee het al vele jaren samenwerkt.

MBI beschikt over een groot assortiment aan duurzame betonmaterialen en keramische tegels voor de infra-, tuin- en bouwsector.
De duurzame betonmaterialen worden gefabriceerd in de vier fabrieken in Nederland. De keramiek wordt geïmporteerd uit diverse landen in Europa. MBI mag zich zelfs de grootste importeur van keramiek uit Italië noemen. 

“Het zwembad gaat zo ook feilloos over in de omgeving.”

Zowel binnen als buiten

In mei 2022 heeft MBI een bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd is in keramiek voor binnentoepassingen. “Met deze nieuwe tak in de MBI-familie en de juiste vakspecialisten, adviseren en leveren we niet alleen voor buitenbaden, maar ook binnen­baden.” MBI werkt daarom samen met aantal Italiaanse keramiekmerken. “Dit is vaak gespecialiseerd werk, daarom werken we met de juiste mensen om mee te denken, van zwembadrand tot trap”, aldus Spijker.

“We werken met de juiste mensen om mee te denken van zwembadrand tot trap.”

Onbeperkte ontwerpvrijheid

Het zijn niet zomaar tegels: “We leveren maatwerk voor het hele plaatje. Denk aan keramische afdekkers van gootjes, afgeronde zwembadranden of traptreden. Zo zorgen we voor een mooie overloop van het water tot het huis. “Wij bieden keramische tegels van 1, 2, 3 en zelfs 4 en 6 centimeter dik. Dat geeft veel ontwerpvrijheid en mogelijkheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld van binnen naar buiten werken met hetzelfde materiaal”, vertelt Spijker. 

MBI heeft een hybride systeem ontwikkeld, GeoCeramica, waarmee het standaard keramische tegels onlosmakelijk verbindt op een betonnen drager. “Met dit systeem kunnen we stevigere keramiektegels gebruiken in de buitenruimte, die geschikt zijn voor bijna iedere situatie. Een dunne betonfundering zit aan de tegel vast, waardoor we deze op iedere ondergrond kunnen leggen. De tegel laat zich goed ook goed monteren. Voor ieder formaat zwembad kunnen we mooie zwembadranden of trappen maken.”

De GeoCeramica Multicolor Stone in lichtgrijs.

Talloze toonaangevende projecten

Met zijn 500 steenmeesters en bijna tachtig jaar ervaring werkt MBI dagelijks aan zeer uiteenlopende projecten. Een mooi voorbeeld: nieuwe bestrating voor een buitenbad op Camping Ginsterveld. “We hebben grote GeoCeramica tegels gebruikt als sierbestrating, in dit geval in combinatie met zwembadranden van natuursteen.” Spijkers persoonlijke mening? “Ik vind de kleursamenstelling van de GeoCeramica Multicolor Stone erg mooi. Ik ben gecharmeerd van de trend om de zwembadranden
van hetzelfde materiaal te maken als de tegels. Dat had ook hier goed gestaan. Het zwembad gaat zo ook feilloos over in de omgeving.” De tegels zijn bovendien bestand tegen chloor, vlekken en krassen. “Ook hebben we keramische tegels met extra grip.” Kortom: voor een passend advies ben je bij MBI aan het juiste adres. 

Mirage Ardesie Neve.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details