Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De norm voor 2022: klanten nog beter bedienen
Pool Cover Systems legde voldoende voorraad aan van elk type profiel en kleur.

De norm voor 2022: klanten nog beter bedienen

Afgelopen winter zat Pool Cover Systems niet stil. Met de uitdagende coronajaren nog vers in het geheugen, bereidde het bedrijf uit Weelde zich volop voor op het seizoen 2022. De voorraad werd opgebouwd, grondstofprijzen en -hoeveelheden werden afgesproken en bevestigd, en de dienst na verkoop kreeg versterking. Al denkt commercieel manager Simon Ryckewaert dat ook dit jaar wel eens verrassend uit de hoek kan komen.

Een lamellenafdekking vermindert de verdamping van het water en behoudt de temperatuur.

De activiteiten van het Antwerpse bedrijf Pool Cover Systems zijn drieledig: het ontwikkelt en verwerkt pvc- en PC-profielen, ontwerpt en produceert alle rvs-materialen om hun rolluiken te bevestigen, en assembleert de onderwatermotoren met hun sturing om het geheel aan te sturen. “Door deze 100 procent verticale integratie zijn we bijna onafhankelijk van externe leveranciers om bepaalde onderdelen aan te leveren”, zegt Simon Ryckewaert, commercieel manager bij Pool Cover Systems. “Zo hebben we ons productieproces en levertermijnen beter onder controle en zijn we performanter naar onze klanten toe.”

In de voorbije winterperiode bouwde het bedrijf bovendien zijn voorraad aanzienlijk op om de capaciteit voor het komende seizoen te garanderen. Het bedrijf biedt een combinatie van maatwerk en standaardoplossingen. Om op de marktvraag zo goed mogelijk te anticiperen, wordt elk type profiel in elke kleur en in verschillende lengtes op voorraad gehouden. De lengtes variëren van 3,5 tot 6,5 meter.

Pool Cover Systems schakelt binnenkort over op het warm verlassen van de lamellen.

Gegarandeerde prijs-kwaliteitverhouding

Pool Cover Systems verwacht dat professionele installateurs – door de aanhoudende toename van de grondstof- en energieprijzen – zelf ook meer en meer naar het totale kostenplaatje zullen kijken. Ryckewaert: “Een zwembadbouwer wil natuurlijk ook zijn eigen marge vrijwaren. Door proactief met onze leveranciers rond de tafel te zitten, slaagden we erin zowel onze hoeveelheden als onze prijzen met hen af te spreken. Op die manier kunnen wij onze prijsniveaus van vorig jaar ook in het eerste kwartaal van dit jaar behouden. We streven continu naar een correcte prijs-kwaliteitverhouding van onze producten voor onze klanten en hun eindklanten. Om onze op- en inbouwsystemen in de toekomst verkoopbaar en betaalbaar te houden, zetten we nu al volop in op alternatieve productontwikkeling. We bewandelen tal van nieuwe pistes om de onophoudelijke prijsstijgingen van onze producten te ontwijken. Ook al kan ik hier nog niet veel over vertellen, we beloven onze klanten op korte termijn andere, betaalbare oplossingen voor de huidige systemen.” 

Voor een eerste installatie reken je als zwembadbouwer op de ondersteuning van een service technicus.

Automatisatie met nagelnieuwe lastechniek

Naast de traditionele manier van het verlijmen van de eindstukken met silicone, schakelt Pool Cover Systems binnenkort over naar het warm verlassen van de lamellen, volgens het ‘spiegellas’-principe. Dat levert een nog sterker resultaat op dan het principe van ‘ultrasoon lassen’. Dit zal het bedrijf toelaten de productiecapaciteit te verhogen, sneller uit te leveren en nog betere garanties te bieden op vlak van waterdichtheid van de afdekkingen. Bovendien levert het ook een esthetisch mooier resultaat op.

Verlassen volgens het ‘spiegellas’-principe levert een nog sterker resultaat op.

De stap naar ecologische oplossingen

Nu onderhouden, filteren, reinigen en het warm houden van een zwembad alleen maar duurder worden, neemt het belang van een goede afdekking nog meer toe. Een lamellen zwembadafdekking vertraagt onder andere de verdamping van het chloorwater en draagt bij tot de opwarming van het zwembadwater, waardoor een eindklant het minder moet opwarmen. Dat heeft dan weer een positief effect op de energiefactuur.

Pool Cover Systems wil hierin een stap verder gaan en zet volop in op de ontwikkeling van nieuwe, ecologische systemen. “Zo werken we aan een opbouwrolluik op zonne-energie, waarbij de motor wordt aangedreven door een batterij, gekoppeld aan zonnepanelen”, vertelt Ryckewaert. “Verder zijn we bezig aan een nieuw type inbouwtoepassing voor bestaande zwembaden, wat vrij uniek is op de Belgische markt. Hiermee hebben we meteen een antwoord klaar voor de renovatiemarkt van zwembaden of voor bestaande zwemvijvers die worden omgebouwd tot zwembad. Het wordt een uiterst efficiënte en economische oplossing.”

Door hun nieuwe manier van lassen verhoogt Pool Cover Systems de capaciteit en biedt betere garanties op vlak van waterdichtheid.

Uitmuntende dienst na verkoop

Meer en meer bedrijven, zoals tuiniers of HVAC-installateurs, nemen de aanleg van zwembaden mee op in hun aanbod. Voor elke nieuwe klant voorziet Pool Cover Systems een volledige opleidingscurve. Daarnaast zet het bedrijf volop in op een professionele dienst na verkoop, door de aanwerving van een service technicus eind 2021.

“ We begeleiden de zwembadbouwer steeds bij de eerste plaatsing van onze oplossingen en leggen in detail uit hoe die de motor moet afregelen en de sturing volledig instellen”, vertelt Ryckewaert. Verder ondersteunt het bedrijf ook zijn professionele klanten bij eventuele problemen op locatie. De dienst na verkoop is steeds telefonisch bereikbaar en indien nodig gaat de service technicus ter plaatse. “We streven ernaar om binnen de 48 uur op locatie te zijn. Deze extra service is voor ons gewoon deel van het totaalpakket dat we aanbieden.” Omdat vrijwel alle activiteiten in eigen beheer gebeuren, is Pool Cover Systems in staat om meer dan 95 procent van de problemen telefonisch op te lossen, zonder de tussenkomst van een externe leverancier.

Hoewel de kostprijs van een zwembadafdekking niet verwaarloosbaar is, is Ryckewaert toch overtuigd van de groei in de markt. “Naast de sterk isolerende factor en dus positieve impact op het energieverbruik, verhoogt het ook de veiligheid rond het zwembad. Omdat we verschillende systemen aanbieden en inzetten op innovatie, is er binnenkort voor elk type bad en elke wens van de eindklant een passende oplossing. Het is, met andere woorden, nooit te laat om een goede zwembadafdekking te kiezen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details