Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De noodzaak van specialistische ledverlichting

De noodzaak van specialistische ledverlichting

Warmte, chloordampen en vocht eisen veel van een verlichtingssysteem in een zwembadomgeving. Toch wordt de invloed hiervan op verlichting vaak onderschat. Het zijn belangrijke risicofactoren die de levensduur en de kwaliteit van de producten aantasten. Gewone armaturen zijn hiertegen niet duurzaam bestand. De (inter)nationale normen voor elektrische veiligheid en materiaalgebruik in zwembaden en waterparken zijn bovendien streng. EVA Optic’s ledzwembadverlichting is speciaal ontwikkeld om jarenlang probleemloos te functioneren in dit klimaat en voldoet aan alle normen. 

De productontwikkelaars van EVA Optic weten welke materialen geschikt zijn voor een zwembadklimaat. Doordat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, regels en voorschriften, maar vooral omdat ze alle materialen voortdurend en grondig testen. Van leds, drivers en afscherming tot kabels en bevestigingsmaterialen. Het resultaat? Een assortiment met onder andere lijnverlichting, spotlights en onderwaterverlichting die optimaal functioneren in de veeleisende zwembadomgeving.

EVAline Aqua HE asymmetrische ledlijnverlichting

Met de asymmetrische ledlijnverlichting introduceert EVA Optic haar nieuwste innovatie. Met dit unieke verlichting­sproduct, dat in een carré rondom het zwembad geplaatst wordt, creëren installateurs een optimaal verlicht zwembad. Zonder armaturen boven het wateroppervlak.

De werking en voordelen van de asymmetrische EVAline 

Waar symmetrische lichtbronnen hun licht evenredig in alle richten verspreiden, schijnt de asymmetrische lichtlijn naar één richting. Vanuit een hoek van 30 of 40 graden wordt het complete bad verlicht. Doordat de overige richtingen niet verlicht worden, heeft het vernieuwde verlichtingssysteem minder lichtbronnen nodig. Dat bespaart op energie- en onderhoudskosten. Tegelijkertijd is het installeren en onderhouden van dit vernieuwde verlichtingssysteem eenvoudiger en minder tijdsintensief. Installateurs hebben vanop het perron toegang tot de verlichting en hoeven hiervoor geen gebruik te maken van arbeidsintensieve en kostbare steigerconstructies.

Een rustig lichtbeeld voor zwemmers en toezichthouders

De asymmetrische EVAline is een eenvoudig te installeren en te onderhouden ledlichtlijn, die speciaal ontwikkeld is voor de veeleisende omgeving van zwem­baden. Doordat de asymmetrische lichtlijn rondom het zwembad geplaatst wordt, ontstaat een egaal lichtbeeld (UGR-waarde: >19) dat een verblindend effect voorkomt. Dit biedt toezichthouders een rustig beeld om de veiligheid in het bad te bewaken en rugzwemmers een prettige ervaring.

Getest, gecertificeerd en klaar voor gebruik 

De asymmetrische EVAline is klaar voor gebruik. De nieuwe ledlichtlijn is uitgebreid getest door de Internationale Producttest- en Certificeringsorganisatie DEKRA. Met een balvast certificaat (DIN VDE 0710-13 1981, DIN 18032-3: 1997) en een UGR-waarde van >19 als resultaat. Een waardevolle bevestiging van de kwaliteit, veiligheid en levensduur van dit innovatieve
verlichtingsproduct.

In-house ontwikkeling en productie

Alle EVA Optic producten worden in eigen huis bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Het team streeft naar volledige controle op ieder onderdeel van het productieproces. Zo heeft het bedrijf een eigen pick-and-place-afdeling, waar de ledprintplaten en elektronische componenten geproduceerd worden. Om de allerbeste kwaliteit te garanderen worden die in het röntgenapparaat tot op componentniveau gecontroleerd.

Voor meer tips over zwembadverlichting, inspiratie en een professioneel lichtadvies ga je naar www.evaoptic.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details