Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De laatste horde richting succesvolle oplevering

De laatste horde richting succesvolle oplevering

Plaats een automatische zwembadafdekking en uw klant wint aan energie, onderhoud, veiligheid en gebruiksgemak. Maar weet u ook wat er voor u als installateur te winnen (of verliezen) valt?Na de aanleg van het zwembad en de nodige technische voorzieningen, is de zwembadafdekking veelal de laatste horde die tussen u en de finale oplevering staat.
U hebt er dus alle baat bij die foutloos en gezwind te nemen.

Automatische zwembadafdekkingen, of ze nu uit lamellen of een pvc-zeil bestaan, worden in de regel op maat gemaakt. Een zeker oponthoud in de werken is daardoor onvermijdelijk. In het bijzonder bij bouwkundige zwembaden kan er immers pas na de volledige aanleg van het zwembad tot het opmeten, bestellen en produceren overgegaan worden. Net om die reden, echter, is het van belang om in elke stap van het traject de nodige voorsprong te nemen. Daarbij geeft Technics & Applications, al 25 jaar actief in de fabricage van automatische zwembadafdekkingen, installateurs een duwtje in de rug.

Netwerk erkende installateurs

Ludo Vervoort, zelf zwembadbouwer, richtte Technics & Applications, kortweg T&A, in 1995 op en richtte zich meteen uitdrukkelijk tot de installateur. Tot op de dag van vandaag werkt het bedrijf enkel in rechtstreekse lijn met een netwerk aan erkende installateurs: zwembadbouwers die zich ertoe engageren om de opleidingstrajecten van T&A te volgen en hun klanten een correcte service te bieden, en in ruil gebruik kunnen maken van de hoogkwalitatieve producten en uitgebreide technische ondersteuning van de fabrikant, van offerte tot installatie.

Goede voorbereiding

Het begeleidingstraject van T&A start niet toevallig in de offertefase. Een juiste productkeuze is immers niet alleen afhankelijk van de wensen van de klant, maar ook van de opbouw van het zwembad, de omgeving, enzovoort. Om de gewenste esthetische en functionele integratie van de zwembadafdekking te realiseren, biedt T&A al op basis van de eerste plannen uitgebreid advies. Bovendien laat een juiste en volledige offerte de zwembadbouwer toe om op het terrein meteen de nodige voorbereidingen te treffen, zoals het voorzien van de juiste elektrische kabels en gepaste doorvoeren voor inbouwdelen. Zij zorgen voor een aanzienlijke verkorting van de installatieduur achteraf.

Elke zwembadafdekking wordt volledig op maat gemaakt. Correct meten is daarom van essentieel belang.

Correct opmeten

De meest essentiële handeling in het volledige traject, echter, is het correct opmeten van het gerealiseerde zwembad. De uiteindelijke afmetingen worden vervolgens eenvoudig via een online configurator doorgegeven. Van daaruit gaat het rechtstreeks naar de CNC-gestuurde productie. Dat betekent dat de afdekking gegarandeerd volgens de opgegeven afmetingen geproduceerd wordt én dat er doorheen het jaar een betrouwbare levertermijn van twee tot drie weken gegarandeerd kan worden.

Eenvoud in installatie en sturing

Bij de daadwerkelijke installatie, tot slot, moeten snelheid en nauwkeurigheid vooropstaan. Voor startende installateurs en als ondersteuning bij de meer uitdagende projecten van het bestaande cliënteel biedt T&A daarom de nodige werfassistentie. 
Al wordt de grootste impact toch vooral op productniveau gemaakt. T&A producten worden namelijk niet alleen ontwikkeld om de eindklant een duurzame, kwalitatieve en functionele afdekking te bieden, maar ook om het installatiegemak van de installateur te verhogen. Zo voorziet T&A boormallen voor de plaatsing van onder meer inbouwrolluiken op de bodem, inbouwdelen op maat voor elk type zwembad en accessoires die de installatie en het onderhoud van een afdekking vereenvoudigen. Voor het vaak uitdagendere elektronische luik van de installatie, werkt het bedrijf dan weer met een uiterst gebruiksvriendelijk stuurkast. Ook wie zich (nog) niet vertrouwd voelt met elektronica en programmering, kan de zwembadafdekking hiermee correct programmeren, terwijl gevorderden nog tal van extra functionaliteiten kunnen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een verbinding met domotica en bussystemen, of het aansturen van andere toestellen op basis van de positie van het rolluik. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details