Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De kracht van zwemmen: opleiding en ondersteuning

De kracht van zwemmen: opleiding en ondersteuning

Zwemmen kan je ‘levenslang en levensbreed’. De zwemsporten zijn er met andere woorden voor mensen van jong tot oud. Of je nu recreatief wil zwemmen, wil leren wedstrijdzwemmen, of gewoon wil kunnen overleven in het water, zwemvaardigheid is van onschatbare waarde. De Vlaamse Zwemfederatie (zwemfed) zet zich daarom in om de zwemsport voor iedereen toegankelijk te maken. Met meer dan 150 aangesloten clubs en zwemscholen hebben we een breed portfolio aan ondersteuning, producten en diensten om de zwemsport te promoten en te ontwikkelen.

We bieden zwembaden, scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten een compleet pakket aan producten en diensten om hun zwembad optimaal te benutten. Introductie tot waterpret: jonge kinderen en hun ouders leren op een speelse en veilige manier ‘bewegen in het water’. Dit vormt een essentiële basis voor hun verdere zwemontwikkeling. Leren zwemmen, praktische leidraad: kinderen leren op een verantwoorde en beproefde manier zwemmen, met behulp van een gebruiksvriendelijke leidraad die focust op een speelse en veelzijdige kennismaking met het water. Zo worden ze veilig en vaardig in één tot drie officiële zwemslagen.

Ondersteuning voor zwemscholen: experts bieden advies over management, planning, methodieken en meer, om zwemscholen te helpen optimaal te presteren. Kwaliteitsvolle opleidingen: regelmatige bijscholingen en opleidingen houden lesgevers en coaches op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zwemsport. Er is een vast aanbod, maar op maat gemaakte bijscholingen zijn mogelijk. Zwembadbeleid en -infrastructuur: zwemfed ondersteunt bij het ontwikkelen van zwembadbeleid en bij de bouw of renovatie van zwembaden, en kan op die manier een waardevolle partner zijn bij het realiseren van zwembadprojecten die voldoen aan de hedendaagse noden van de zwemsport.

Kortom, we zetten ons elke dag in om de zwemsport voor iedereen toegankelijk te maken. We geloven dat zwemmen niet alleen een leuke en ontspannende bezigheid is, maar ook een essentiële vaardigheid die voor iedereen van levensbelang kan zijn. Zwemmen draagt bij aan mentaal en fysiek welzijn, ongeacht leeftijd, gender of afkomst. We ijveren voor een beleid dat zweminfrastructuur toegankelijk maakt voor alle lagen van de bevolking, en ondersteunen talentvolle zwemmers met een wetenschappelijk onderbouwd topsportprogramma.

Lode Grossen
Algemeen manager zwemfed

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details