Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De BINDER24-app, nu met trainingsschema’s van Matthias Knossalla

De BINDER24-app, nu met trainingsschema’s van Matthias Knossalla

De bekende triatlontrainer heeft speciaal voor de app trainingen ontwikkeld.

In de BINDER24-app kunnen zwemfans voorgeprogrammeerde trainingen gebruiken of ze zelf samenstellen. Vanaf nu horen daar ook de exclusieve trainingsprogramma’s van triatlontrainer Matthias Knossalla bij. De oefeningen zijn voor beginnende, gevorderde en professionele zwemmers bedoeld.

Matthias Knossalla weet alles van zwemtraining. Hij is sportwetenschapper en was van 2014 tot 2020 professioneel triatleet op de middellange en lange afstand. In deze periode behaalde Knossalla, die pas op 25-jarige leeftijd met triatlon begon, indrukwekkende successen. Zo werd hij bijvoorbeeld Duits vicekampioen en behaalde hij drie keer de tweede plaats bij de Ironman 70.3® en bij wedstrijden van Challenge®. Als trainer hielp Matthias Knossalla bovendien zijn atleten bij de Duitse kampioenschappen op het erepodium en zorgde hij ervoor dat velen van hen persoonlijke records behaalden en gekwalificeerd werden voor Hawaï.

Voor de BINDER24-app heeft de triatleet in totaal negen trainingen ontwikkeld. Drie voor elke categorie (‘beginner’, ‘advanced’, ‘professional’). Elke training start met een korte warming-up om het lichaam perfect op de training voor te bereiden. Daarna volgen verschillende oefeningen, waarbij ook gebruikgemaakt wordt van attributen zoals een pull buoy, een zwemplank, zwemvliezen of paddles. Tussen de oefeningen zitten actieve rustpauzes, waarin rustig gezwommen kan worden. Iedere training wordt met een coolingdown afgesloten. Zo wordt het herstel bevorderd.

BINDER voegt de trainingsschema’s van Matthias Knossalla geleidelijk aan de app toe. Elke twee maanden wordt een training voor de beginnende, de gevorderde en de professionele zwemmer in de app vrijgegeven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details