Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Continue productontwikkeling voor betere dienstverlening
Met de Blueplus Covers-solarlamellen warmt het water sneller op. De plagebalk van Blue Drops Covers heeft een geleider over de volledige lengte.

Continue productontwikkeling voor betere dienstverlening

Als groothandelaar volgt Blue Drops de trends op de voet en weet als geen ander in te spelen op de vraag van de klant. In 2022 verschuiven de uitdagingen voor de professionele zwembadbouwer meer en meer richting energiezuinige oplossingen en een goede, betrouwbare dienstverlening. Blue Drops speelt hier handig op in met eigen ontwikkelde producten.

Blue Drops heeft niet alleen het beste voor met zijn klanten, maar houdt ook steeds de wens van de eindklant in gedachten. Iets wat jou als zwembadbouwer ten goede komt. Door continu te investeren in nieuwe producten en technieken ondersteunt de groothandelaar uit Drongen de professionele installateurs, zodat zij zich in het hoogseizoen kunnen toeleggen op hun corebusiness.


Alle Blueplus-warmtepompen zijn full inverter-pompen met een extreem laag geluidsniveau.

Optimale werking van warmtepomp

Sinds 2022 zijn alle Blueplus-warmtepompen uitgerust met de Blueplus connect-module. Die laat toe een warmtepomp vanop afstand te beheren en in te stellen. “In ons technisch center ontvangen we realtime 24/7 alle informatie van de geïnstalleerde warmtepompen. Treedt ergens een fout op, dan krijgen we een alert”, legt zaakvoerder Michael Little uit. Via ingebouwde druk-, temperatuur- en flowsensoren worden
de toestellen continu gemonitord. “De connect-module is handig voor de eindklant, die zijn warmtepomp vanop afstand eenvoudig kan bedienen via een smartphone. Ook voor de installateur is het een win. Informatie over de water- en luchttemperatuur is onmiddellijk voor handen. En je ziet bijvoorbeeld hoeveel uren per dag de warmtepomp draait, wat de ingestelde en actuele temperatuur is en of er foutmeldingen zijn.” Met deze module streeft Blue Drops naar een zo optimaal mogelijke werking van elk toestel. “We anticiperen op foutcodes en vermijden blijvende schade aan 
een warmtepomp.” Stel dat een eindklant het filtervat van zijn filterinstallatie te weinig of niet reinigt, dan heeft dat op lange termijn nadelige gevolgen voor de warmtepomp. “Als je het vat niet systematisch reinigt, bouwt de druk in het systeem zich op en kan de warmtepomp uiteindelijk in alarm gaan en stoppen met werken. Wij vangen die foutmeldingen sneller op en lichten de zwembadbouwer proactief in om de eindklant te contacteren, nog voor de pomp effectief in alarm gaat. Een ander voorbeeld is het behalen van een bepaalde temperatuur. Draait de filterinstallatie niet genoeg uren op een dag, dan duurt het veel langer om het water op te warmen. Ook dit kan je makkelijk opvolgen en de eindklant vragen de filtertijden aan te passen.” Nu je als zwembadbouwer een steeds groter cliënteel hebt en het hoogseizoen voor de deur staat, is connectiviteit geen overbodige luxe. Bovendien vermijd je op die manier een interventie ter plaatse.

Maximaal ondersteunen

Ook sinds dit jaar stelt Blue Drops een nieuwe tool voor de zwembadbouwer ter beschikking, om op basis van een aantal parameters een thermisch rapport te genereren. Als installateur geef je in in welke periode je eindklant wil zwemmen, wat de afmetingen van het zwembad zijn, of het al dan niet afgedekt is, en wat de gewenste temperatuur is. Op basis daarvan krijg je het geschikte type warmtepomp, inclusief een totale kost op jaarbasis om de installatie te laten draaien. “Je kan ook de prijs per kilowattuur ingeven voor een correcte inschatting van de energiekost per maand. Ondertussen werken we volop aan de integratie met zonnepanelen”, zegt Michael Little. De Blueplus-warmtepompen zijn allemaal TÜV-gecertificeerd, werken bij een buitentemperatuur tot min zeven graden Celsius, hebben een A+-energielabel en zijn uitgerust met een TFT-touchscreen. De toestellen zijn full inverter-warmtepompen, zowel op de compressor als de ventilator. Door speciale isolatiepanelen aan de binnenkant van het toestel produceren ze bovendien een extreem laag geluidsniveau. Blue Drops biedt vijf jaar full-servicegarantie op de nieuwe warmtepompen, inclusief de elektrische componenten.

Ingebouwde afdekkingen op maat

Om een antwoord te bieden op de lange levertermijnen voor zwembadafdekkingen startte Blue Drops in 2021 met zijn eigen productie: de Blueplus Covers. Deze automatische ingebouwde afdekkingen zijn beschikbaar in een standaard- en een premiumversie, respectievelijk met twee en vijf jaar garantie. Michael Little: “Onze afdekkingen worden volledig op maat uitgewerkt en zijn verkrijgbaar in pvc of PC. In de polycarbonaat-uitvoering is er vooral vraag naar solarlamellen.” Met de nieuwste smoky black solaroplossing warmt het zwembadwater nog sneller op en heb je door de diepzwarte kleur een esthetisch mooier resultaat. Daarnaast biedt Blue Drops een uniek concept aan, met zijn onderwaterbalk met een geleider op. “Die bevindt zich over de hele lengte van de balk, waardoor de lamelafdekking gemakkelijker naar boven komt zonder ergens te haperen.” Voor zijn afdekkingen gaat Blue Drops prat op een korte levertermijn, van drie tot vier weken. Installeer je deze afdekkingen voor het eerst, dan voorziet de groothandelaar een gepaste opleiding. “Die vindt plaats in onze opleidingsruimte in Drongen en gebeurt door onze eigen technische dienst. Indien gewenst sturen we een servicetechnieker ter plaatse om de eerste installatie in goede banen te leiden.”

Om praktische opleidingen te kunnen aanbieden, liet Blue Drops in zijn nieuwe showroom een volwaardig zwembad plaatsen, met een uitgebreid arsenaal aan technieken.

Nieuwe kijk op zwembadverlichting

Twee jaar werkte Blue Drops aan een vernieuwend concept voor zwembadverlichting, en het resultaat mag er zijn. De Blueplus Lights werken op gelijkstroom, waardoor ze de spanningsverschillen kunnen opvangen die vaak aanwezig zijn op het elektriciteitsnet. Dit garandeert een langere levensduur van de lampen, en ze kunnen niet asynchroon lopen. “Installeer je bijvoorbeeld drie RGB-lampen bij je eindklant en wil die dat ze allemaal rood kleuren, dan zal dat bij ons ook steeds zo zijn”, zegt Little. Verder haalde Blue Drops alle elektronische componenten, microchips en printplaten uit de lamp zelf en plaatste die in de externe controller. Dit vermijdt dat bij oververhitting van de lamp de printplaat wordt aangetast en de lamp stuk gaat. “Alle technologie zit nu in onze controller in de technische ruimte. De lampen mogen dus zonder probleem heel lang branden.” Blueplus Lights heeft een plug-and-playconnector en is standaard voorzien van een 24 meter lange kabel. Zo verbind je de lampen rechtstreeks met de technische ruimte. “We hebben ook kabels van 45 meter of langer. De nieuwe connector maakt het installeren van de lamp een stuk eenvoudiger en de langere kabel neemt het risico weg op eventuele problemen, zoals waterdichtheid, bij een tussenkoppeling.” Ook het vervangen van lampen gaat een pak vlotter. Deze verlichting is zowel voor bouwkundige als monoblok zwembaden beschikbaar. Voor die laatste levert Blue Drops trouwens altijd het inbouwgedeelte mee. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details