Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
BINDER weer herenigd – iedereen trekt nu in dezelfde richting vanaf de nieuwe locatie

BINDER weer herenigd – iedereen trekt nu in dezelfde richting vanaf de nieuwe locatie

Verhuizing van de administratie voltooid na oplevering van de laatste gebouwen

Na een lange zoektocht naar een locatie, een grondige planningsfase, de succesvolle openingsceremonie op 11 november 2022 en een totale bouwperiode van slechts 18 maanden, zijn de BINDER-medewerkers eindelijk weer herenigd: op de nieuwe locatie aan de Eike-Kerstein-Straße 4 in de wijk Afferde in Hameln.

Het magazijn en de productie begonnen met hun verhuizing in mei 2023. De hele administratie volgde in mei van dit jaar. Nu worden de in heel Europa bekende turbinezweminstallaties en motoren voor zwembadafdekkingen geproduceerd in ultramoderne productie- en administratiefaciliteiten en van daaruit gedistribueerd.

Het nieuwe administratiegebouw heeft ook een zwembad dat is uitgerust met BINDER turbinetechnologie.

De hoogtepunten:

 • Verbeterde processen: De toegenomen ruimte in de productiehallen heeft de assemblageprocessen en materiaalstroom geoptimaliseerd, waardoor de beschikbaarheid van materialen op de werkplek is verbeterd.
 • Geoptimaliseerde intralogistiek: Het magazijn is in het midden van de productiezone gebouwd om korte afstanden tot de werkstations en een vlekkeloze intralogistiek te garanderen. Bovendien is de opslagcapaciteit verhoogd tot 990 palletplaatsen. Dit betekent dat de voorraadniveaus verhoogd kunnen worden bij knelpunten in de bevoorrading op de inkoopmarkt en dat de beschikbaarheid/levertijd van materialen voor klanten constant kan blijven.
 • Precisie door automatisering: Om het algemene tekort aan geschoolde arbeidskrachten tegen te gaan en de kwaliteit nog verder te verbeteren, wordt er binnenkort in de extra ruime een robotlas-systeem geïnstalleerd voor de automatisering van kleine en middelgrote series. Deze robot werkt hand in hand met de las-specialisten en voert de instructies perfect en nauwkeurig uit.
 • Een communicatieve werkomgeving: Van communicatiezones tot een binnenplaats met een eigen boomgaard: open ruimtes zullen de komende jaren tot bloei komen en helpen om alle werknemers te motiveren en de efficiëntie en productiviteit te verhogen.
 • Nog MEER klantenservice: BINDER staat bekend als een flexibele partner die zijn klanten persoonlijke ondersteuning biedt, van planning tot implementatie. De medewerkers zijn blij met de nabijheid van de afdelingen en zo zijn het niet alleen de klanten die profiteren van de nieuwe locatie.
 • Het middelpunt: Tussen de productie en de administratie is een tussengebouw gebouwd, waarin het overdekte zwembad van 7,1 x 2,7 meter is ondergebracht. Hier kunnen klanten en geïnteresseerden een idee krijgen van de prestaties van de tegenstroomsystemen tijdens het proefzwemmen.
Het nieuwe dakterras nodigt uit tot verblijven.

De feiten:

 • Het totale terreinoppervlak van ongeveer 15.000 vierkante meter komt ongeveer overeen met twee (!) voetbalvelden.
 • Het vloeroppervlak is ongeveer 4.275m2 inclusief de terrassen.
 • De verbouwde ruimte is 29.095 m3 groot.
 • Er is 26 kilometer leidingwerk aangelegd voor de vloerverwarming, die wordt gevoed door stadsverwarming, en er is 8 kilometer larikshout gelegd als bekleding voor de houten gevel.
 • Het PV-systeem genereert een vermogen van 135 KV.
 • Het nieuwe hoofdkantoor is grotendeels gebouwd met lokale bedrijven en regionale bedrijven uit een straal van 50 kilometer rond Hamelen. Er is niet alleen gebruik gemaakt van korte afstanden, maar er is ook aandacht besteed aan het ondersteunen van de regionale economie.

BINDER is trots op wat er is bereikt en nodigt alle partners en geïnteresseerden van harte uit om het nieuwe bedrijfspand persoonlijk te komen bekijken. Natuurlijk niet zonder de innovatieve en hoogwaardige producten zelf te hebben gezien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details