Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Bijzondere interactie tussen fabrikant en installateur
Er was ook ruimte voor voorbeelden en demonstraties.

Bijzondere interactie tussen fabrikant en installateur

Op 9 februari vond in de Brabanthal in Leuven de Benelux Poolfair Summit 2023 plaats. Het evenement is een initiatief van CF Group en maakt deel uit van het bredere digitale platform poolfair.be, waar professionals begin februari twee weken lang productdetails, branche-informatie, innovaties, promoties en wedstrijden konden vinden. “De online beurs kwam er ten gevolge van corona, maar dit jaar was er eindelijk ook de terugkeer naar het fysieke evenement”, klinkt het bij CF Group. “Dat werd meteen een historische editie!”

Gezellige drukte rond de centrale lounge en netwerkzone.

Rond een centrale lounge en netwerkzone verzamelden in de Brabanthal op 9 februari zo’n vijfentwintig CF Group partners en fabrikanten met een eigen beursstand. In een aanpalend zaaltje gaven sommigen onder hen workshops en seminaries over onder meer de installatie van rolluiken of biologische zwembadoplossingen. “Het was een ongelooflijke rijke dag van uitwisseling en sectorale informatie”, blikt het team van CF Group terug. “En dat hebben we ongetwijfeld ook te danken aan het grote aantal professionele bezoekers. Nooit eerder kregen we namelijk zoveel deelnemers over de vloer!”

Badu Jet Turbo Salt tegenstroominstallatie
Naast de onvermijdelijke zwembadpompen presenteerde Speck Pumpen op de Benelux Poolfair Summit 2023 ook de nieuwste BaduJet tegenstroominstallatie. Chris Den Hartog: “Al enige tijd maakt Speck voor zijn tegenstroominstallaties gebruik van een nieuwe technologie gebaseerd op waaiers die ook in pompen voor viskwekerijen toegepast worden. Dat zorgt voor hoge debieten en lage drukken, waardoor je echt een muur van water krijgt die zich verplaatst. Meer specifiek staat hier de BaduJet Turbo Salt op wisselstroom: een iets compacter toestel dan het originele model, met driefasige aansluiting en voorzien van een sierplaat uit kunststof in plaats van rvs. Zo kan het toestel ook zorgeloos toegepast worden in zwembaden die met zout behandeld worden.”

In de Brabanthal werden werk en plezier aan elkaar verbonden.

Het beste van twee werelden

In het verleden organiseerde CF Group al een jaarlijks inspiratie- en innovatiemoment voor de sector, maar sinds 2021 werd er noodgedwongen overgeschakeld op een digitaal event. Dat werd uitgestrekt over twee weken en rijk gevuld met productvoorstellingen, videopodcasts en promoties. Omdat ook de Digital Poolfair de voorbije jaren een succes bleek, koos CF Group dit jaar voor het beste van twee werelden: enerzijds konden zwembadbouwers en installateurs twee weken lang terecht op het online platform, anderzijds was er op 9 februari de mogelijkheid om partners en fabrikanten weer letterlijk aan de mouw te trekken. En die kans lieten de professionals niet onbenut.

Stijlvol ‘carbon’ solarlamel
Fabrikant van rolafdekkingen Ocea maakt sinds vorig jaar deel uit van de CF Group en stond voor het eerst op de Benelux Poolfair Summit. Naast een algemene voorstelling van het bedrijf en zijn diensten, lag de nadruk onder meer op de nieuwe ‘carbon’ lamel. Stefaan Spitaels:

“De carbon is een nieuwe solarlamel in een diepdonkere antracietkleur. Ze vormt een esthetische aanvulling op het bestaande gamma en we verwachten dan ook dat ze naast onze huidige topkleur, de ‘platinum’, een van de populairste solarlamellen zal worden. Ze combineert namelijk de strakke uitstraling van onze klassieke zwarte lamellen met, dankzij de semitransparante bovenzijde, de belangrijke energetische voordelen van een solarlamel. Dat is voor heel wat klanten een perfecte match.”

De dag werd afgesloten met een walking dinner en live muziek.

Waardevolle feedback

Het recordaantal bezoekers wijst er alvast op dat zwembadbouwers best wel zaten te wachten op nieuwe fysieke ontmoetingen. Maar ook onder de standhouders kriebelde het duidelijk. “De Poolfair laat ons toe om onze producten voor te stellen en te demonstreren aan professionals die ons merk misschien nog niet kennen”, vertelde Stefaan Spitaels van Ocea. “Dat is voor ons natuurlijk waardevol, want op die manier worden nieuwe deuren geopend.” 

Ook Ferdy De Coster van Duratech keek erg uit naar de interactie met de zwembad­bouwer. “Wij proberen momenten als deze aan te grijpen om zoveel mogelijk feedback te verzamelen over zowel bestaande als toekomstige oplossingen. Zo hebben we op onze beursstand bijvoorbeeld enkele prototypes staan. Zijn de reacties daarop positief, dan is dat voor ons een duidelijke incentive om ermee in productie te gaan.”

De Badu Jet Turbo Salt tegenstroominstallatie op de Benelux Poolfair.

De fun van het fysieke

Om digitale bezoekers zoveel mogelijk te laten delen in de rijkdom aan kennis, werden op poolfair.be gedurende twee weken ook talrijke technische en informatieve video’s gedeeld. Wat virtueel moeilijker te evenaren was, echter, was de fun factor van het fysieke evenement. Van hands-on sleutelen aan diverse onderdelen tijdens de workshops tot smakelijke snacks en zelfs live muziek…: in de Brabanthal werden werk en plezier onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Volledige controle met DuraLink Connected Product Range
Op de stand van Duratech werd onder meer veel aandacht besteed aan het DuraLink controlesysteem. “Klanten verwachten dat veel meer zwembadtechnieken geautomatiseerd en gekoppeld worden”, vertelt Ferdy De Coster. “Maar in de meeste gevallen vraagt dat van de installateur heel wat moeite. Elk toestel heeft een eigen voeding nodig, er moeten heel wat extra relaiscontacten geplaatst worden, bepaalde zaken moeten op een PLC geprogrammeerd worden, enzovoort. Met de DuraLink Connected Product Range sluiten we al die extra handelingen uit. Alles verloopt hier immers via één elektrische kast en een overzichtelijke app. De voeding en aansturing gebeuren via één kabel, alle Duratech toestellen worden automatisch herkend en via de app kunnen ze eenvoudig geconfigureerd en efficiënt op elkaar afgestemd worden. Zo zorg je in een handomdraai voor een geautomatiseerde en geoptimaliseerde zwembadtechniek.”

De nieuwe ‘carbon’ solarlamel van Ocea.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details