Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Belgische topkwaliteit in productie en service

Belgische topkwaliteit in productie en service

PPC, dat staat voor polypropyleen copolymeer of passionate pool constructors. Die gepassioneerde zwembadfabrikanten zijn Wim Devreese en Denis Dierickx. Nog geen twee jaar geleden startten de twee vennoten hun zwembadbouwbedrijf in Desselgem. Ze maken kunststofzwembaden op maat voor de zwembadbouwer.

Zaakvoerder Wim Devreese denkt terug aan de begindagen van PPC Pools. “De eerste twee maanden waren volgepland met opleidingen en de constructie van ons demobad”, vertelt hij. “We volgden opleidingen kunststoflassen in België en Duitsland om volledig gecertificeerde lassers te worden. De technieken die we leerden gebruikten we meteen voor ons eerste testzwembad.” Bij PPC Pools dragen ze kwaliteit en certificering hoog in het vaandel, in combinatie met een rotsvast geloof in de kracht van hun product en uitmuntende dienstverlening.

PPC Pools maakt hoogwaardige zwembaden uit polypropyleen copolymeer. “We geloven sterk in dit materiaal”, beaamt Devreese. “Hiermee leveren we een luxeproduct, dat aan de nodige kwaliteitseisen voldoet. Een kunststofzwembad vormt voor de eindklant een duurzame investering. Daarom denken wij ook op lange termijn. We hameren niet enkel op de degelijkheid van onze baden, maar ook op een goede service. De productie is één ding, maar een correcte plaatsing is van even groot belang. PPC Pools staat ook altijd paraat als er iets nodig is of misloopt op de werf.”

Zaakvoerder Wim Devreese

Sterk partnerschap met groeipotentieel

Denis Dierickx is de technische kracht achter de productie bij PPC Pools. Wim Devreese staat in voor de sales en de administratie, maar steekt ook een handje toe aan de productiekant. “Wij zijn een goed geoliede tandem”, stelt Devreese. “Sales en productie zijn nauw op elkaar afgestemd. Alleen zo kunnen we gaan voor een optimale dienstverlening.” Sinds enkele maanden beschikt het team over een derde paar handen.

Het Belgisch bedrijf heeft een ruime productiecapaciteit en nodigt klanten uit om te komen kijken hoe de baden geproduceerd worden. Ook de eindklant is welkom. Dierickx en Devreese nemen hem helemaal mee in het polypropyleen-verhaal. “Die vertrouwensband is voor ons enorm belangrijk. We bieden mensen de mogelijkheid om de kwaliteit met eigen ogen te zien en ons te leren kennen. Zo geven we hen mee dat we steeds beschikbaar zijn en ter plaatse komen om de beste service te leveren.”

Duurzame investering

De zwembadbusiness groeide gestaag, maar is mede door de coronacrisis ontploft. “Tijdens de eerste zeven maanden produceerden we al zestig baden”, vertelt Devreese. De vraag is dus niet gering. Dat is volgens hem ook logisch: “Mensen investeren meer in hun eigen huis en tuin, en hechten meer belang aan aangenaam wonen. Er mogen dan enkele jaren na de investering geen plotse problemen optreden. Niet door gebrekkige productie en niet door foute plaatsing. Daarvoor staan wij garant.”

PPC Pools bouwt bovendien aan duurzame relaties. Trouwe klanten maar ook nieuwe vinden continu de weg naar de producent. Devreese: “We onderscheiden ons door onze no-nonsense aanpak en heldere communicatie. Een man is maar zoveel waard als zijn eigen woord; wij komen dus steeds onze afspraken na. Wij gaan niet in zee met partners die onze waarden niet delen. We leveren een sterk product, dan komt het erop aan het zwembad volgens de regels van de kunst te plaatsen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details