Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals pakt uit met vijf technische filmpjes

Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals pakt uit met vijf technische filmpjes

De Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals heeft vijf nieuwe technische filmpjes klaar. In elk filmpje komen ideeën of oplossingen voor zwembaden aan bod, maar de belangrijkste boodschap blijft: “Werk met een professionele zwembadbouwer voor de uitvoering en het onderhoud van uw zwembad.” In dit artikel geven we een korte inhoud van elk filmpje. Scan de QR-code om de volledige video’s te bekijken op de website van de Federatie. 

“Áls je keuzes moet maken, geef dan voorrang aan de uitrusting en aan een betrouwbare installatie”

De eerste video uit de reeks draait rond het budget dat bij een zwembad komt kijken. Eerst worden de verschillende opties voorgesteld die de klant heeft, en vervolgens de keuzes die het best passen bij het beschikbare budget. Tal van factoren hebben namelijk een impact op het budget: het type materiaal, het niveau van de uitrusting, het type afdekking, de afwerking, de opties en de afmetingen.

“Het juiste onderhoud en de keuze van de juiste uitrusting worden gemakkelijker met de hulp van een professionele zwembadbouwer”

Een professionele zwembadbouwer weet dat een goed onderhouden zwembad nooit helemaal leeggemaakt moeten worden. Maar weet de klant dat ook? In het tweede filmpje komen daarom het onderhoud en de uitrusting van het zwembad aan bod. Het benadrukt het belang van een goede planning van het onderhoud, met aandacht voor de chemie van het zwembadwater en de correcte desinfectie. 

Als er ruimte voor is in het budget, loont het de moeite om te investeren in een automatisch waterbehandelingssysteem.Ook het gebruik van een warmtepomp is interessant om het water op temperatuur te houden.

“Check eerst referenties en aanbevelingen vooraleer te kiezen voor een zwembadbouwer”

De derde video gaat in op de haalbaarheid van een project en op de timing voor de bouw van een zwembad. Zowel voor particulieren als voor professionelen is het interessant te weten dat een bouwvergunning niet altijd nodig is voor de bouw van een zwembad. De voorwaarden verschillen in functie van de regionale en gemeentelijke wet- en regelgeving. Bovendien komt het zelden voor dat een zwembadspecialist aangeeft dat een project onuitvoerbaar is. Hij zal eerst alle opties onderzoeken. Mogelijk zijn aanpassingswerken nodig en zorgen die voor schade aan de tuin. In dat geval is het de verantwoordelijkheid van de zwembadbouwer om deze op voorhand in te schatten en er rekening mee te houden bij de opmaak van de offerte.

Om particulieren te helpen bij de keuze van een betrouwbare aannemer stelt de Federatie op haar website een lijst ter beschikking van professionele zwembadbouwers. Bent u dat ook en wilt u lid worden van de BFZ, neem dan contact op via: 
[email protected] (NL) – [email protected] (FR).

“Een zwembadbouwer zal altijd een dienst na verkoop aanbieden die snel, efficiënt en deskundig kan tussenkomen voor herstellingen en onderhoud”

Een goed onderhouden zwembad in beton heeft een onbeperkte levensduur. Hetzelfde geldt voor een zwembad met een kuip uit een kwalitatief materiaal.

Een regelmatig onderhoud van het zwembad is belangrijk en ook de gebruikte producten spelen een rol. Niet iedereen heeft blind vertrouwen in deze producten, zowel omwille van hun mogelijke gevolgen voor de gezondheid als uit angst voor de versnelde slijtage van het zwembad. Het is bijgevolg essentieel deze ‘twijfelaars’ gerust te stellen door aan te geven welke producten veilig zijn. Tegelijk zal de zwembadbouwer ook verschillende middelen moeten inzetten om mogelijke risico’s te voorkomen.

“U droomt van een binnenzwembad?”

De vijfde en laatste video is opgebouwd rond (duurdere) binnenzwembaden en zwemkanalen om baantjes te trekken. Het is voor deze zwembaden aangewezen een architect in te schakelen voor het ontwerp van het binnenzwembad dat perfect past bij de rest van het gebouw. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details