Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Automatische, hoogstaande en veilige afdekking
Het Cover Lock-systeem garandeert een automatische vergrendeling van de afdekking.

Automatische, hoogstaande en veilige afdekking

De specialist in automatische zwembadafdekkingen Aquacover zet ook in 2022 volop in op kwaliteit, innovatie en een sterke dienstverlening. Het Waalse bedrijf ontwikkelt en produceert afdekkingssystemen die voldoen aan de eisen van de eindklant wat veiligheid, design en gebruiksgemak betreft. Dit jaar lanceerde Aquacover een upgrade-programma voor haar bestaande Premium-gamma.

De Aqua Cover Exterior Cube heeft een uiterst elegante houten bekisting.

Met bijna dertig jaar ervaring is Aquacover geen onbekende in de zwembadsector. Het bedrijf uit Andenne kenmerkt zich door innovatieve, hoogstaande zwembadafdekkingen en een sterke technische ondersteuning van zijn klanten. In zijn eigen atelier ontwikkelt en produceert het team automatische afdekkingen op maat, met pvc- en PC-lamellen, verkrijgbaar in gewone of solar-uitvoering. Het gestroomlijnde aanbod bevat zowel opbouw- als inbouwsystemen voor privé- en publieke zwembaden. Zo biedt Aquacover de systemen Easy, Box, Exterior en Resort aan.

“Sinds dit jaar is ons Premium-assortiment niet meer beschikbaar voor verkoop en bieden we het basisgamma Aqua Cover Easy als alternatief. Al blijven we natuurlijk de bestaande installaties onderhouden en voorzien we voldoende wisselstukken voor herstellingen”, vertelt Frank De Pauw, business developer bij Aquacover. “Het nieuwe gamma is uitgerust met nieuwere technologie, waaronder elektronische eindschakelaars. Het is de bedoeling om geleidelijk aan de bestaande installaties te upgraden naar deze nieuwe techniek.”

Een zwembadafdekking gaat natuurlijk niet onbeperkt mee. Normaal gezien zijn de lamellen na zo’n tien jaar aan vervanging toe. De motor en mechanische componenten kunnen langer meegaan, tot wel twintig jaar, op voorwaarde dat ze goed onderhouden zijn. “Wij bieden de eindklant nu de keuze: de motor herstellen, of een upgrade doen en weten dat je minstens de volgende tien jaar weer goed zit. Het grote voordeel met onze oplossing is dat hierbij niet het hele systeem moet vervangen worden.”

Voor elk zwembad

Voor nieuwe zwembaden en voor renovatie is het opbouwsysteem Aqua Cover Exterior een geschikte keuze. Het Cube-model heeft een basisstructuur in inox en is afgewerkt met een uiterst solide en esthetische omkasting, die kan dienstdoen als ligbank en als steun om in het water te springen, zalig voor spelende kinderen. Van de inbouwoplossingen Aqua Cover Easy en Box is Easy de goedkoopste uitvoering. Deze systemen worden perfect op maat uitgewerkt volgens de wensen van de eindklant. In al haar oplossingen beoogt Aquacover niet alleen de hoogste kwaliteit en optimaal comfort, maar heeft ook oog voor design. Zo heeft de klant een ruime keuze qua type en kleur van lamellen.

Voor grotere installaties, zoals gemeentezwembaden, recreatiecentra en hotels, is er het Aqua Cover Resort-aanbod. Hierbij zijn de gebruikte materialen volledig afgestemd op de grotere dimensies. Resort bestaat zowel in een opbouw- als inbouwoplossing. Aquacover beschikt over een intern studiebureau dat deze projecten volledig begeleidt, van a tot z. Voor al zijn klanten staat het Waalse bedrijf ter beschikking met uitgebreide technische ondersteuning en organiseert het ook geregeld trainingen in zijn atelier.

De lamellenafdekkingen van Aquacover bestaat in een normale en solar-uitvoering.

Hoogste veiligheidsnormen

Een zwembadafdekking biedt niet alleen voordelen op vlak van warmtebehoud en het proper houden van het zwembadwater. Ze verhoogt ook aanzienlijk de veiligheid rond de installatie. Alle Aquacover-systemen voldoen aan de strenge veiligheidsnormering NFP 90-308. Oprichter en zaakvoerder Frédéric Poty legt uit: “In België bestaat geen norm zoals in Frankrijk. Omdat wij actief zijn op de Franse markt, moeten onze oplossingen hieraan voldoen. Zo zijn onze lamellen steeds conform deze veiligheidsnorm, hebben ze een grote weerstand en doorstaan ze moeiteloos alle verouderings- en schoktesten. Bovendien hebben wij een uniek, eigen systeem op de markt om de veiligheid rond het zwembad te verhogen, namelijk Cover Lock. Dit mechanisme vergrendelt automatisch de zwembadafdekking wanneer die gesloten wordt.”

Aquacover gaat prat op gezonde partnerships met haar klanten. “We verwachten van onze installateurs hetzelfde engagement naar de eindklant toe. Inzetten op een kwaliteitsvolle plaatsing, correcte opvolging tijdens het project en een sterke dienst na verkoop zijn voor ons essentieel. Zo garanderen we samen een betrouwbare zwembadafdekking voor elk type zwembad.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details