Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Automatische afdekking doet elk zwembad SCHITTEREN
Zwembadafdekkingen met lamellen bieden bescherming tegen onder meer vervuiling en ongelukken.

Automatische afdekking doet elk zwembad SCHITTEREN

Het vrijwaart een zwembad van verdamping en vervuiling, en ook los van functionele en financiële baten resulteert de keuze voor een automatische afdekking in meer comfort en een hoger veiligheidsgevoel. Op vlak van esthetiek, daarenboven, hoeven er tegenwoordig ook allerminst compromissen te worden gesloten.

Automatische rolluiken behoren vandaag tot de meest populaire opties voor zwembadafdekking. Geen verrassing voor het in Merksplas gevestigde Pool Cover Systems, dat zich al meer dan tien jaar focust op de productie van dit soort maatsystemen. Zij zien de voordelen duidelijk in. Belangrijker nog: na een decennium intense samenwerking met talloze zwembadbouwers, kennen ze ook de valkuilen. Daar bieden ze met slimme productontwikkeling en een hoge servicegraad zo goed mogelijk antwoord op.

Dankzij een transparante bovenlaag en zwarte onderlaag zorgen solarlamellen voor een extra warmteafgifte aan het water.

Energetische meerwaarde

Zwembadafdekkingen met lamellen beschermen tegen onder meer vervuiling en ongelukken. De grootste meerwaarde, echter, bieden deze systemen op energetisch vlak. Zo zorgen ze in gesloten toestand voor een extra isolatielaag en gaan ze verdamping van het zwembadwater tegen. Aangezien verdamping verantwoordelijk is voor zowat 80% van de afkoeling van het zwembadwater, betekent dat meteen een aanzienlijke impact op de energiefactuur.  Het is trouwens niet alleen water dat in open toestand verdampt, maar ook de chemicaliën die ter desinfectie in het zwembadwater aanwezig zijn. Wordt de verdamping middels een afdekking beperkt, dan wordt met andere woorden ook meteen het chemi­caliën­verbruik teruggedrongen. Uniek aan afdekkingen met lamellen in pvc of polycarbonaat, daarenboven, is dat ze niet alleen warmteverliezen beperken, maar tevens actief aan de opwarming van het zwembadwater kunnen bijdragen. Dankzij een transparante bovenlaag en zwarte onderlaag zorgen de zogenoemde solarlamellen van Pool Cover Systems namelijk voor een extra warmteafgifte aan het water. Die kan op warme dagen oplopen tot wel 4°C per dag.

Algenvrij profiel

Ofschoon de waterkwaliteit altijd voorop hoort te staan, kunnen gebeurlijke tekort­komingen in het onderhoud van het zwembad leiden tot algengroei. Dat zal zich in zo’n geval niet alleen manifesteren op wanden en trappen, maar tevens aan de onderzijde van zwembadafdekkingen. Met de ontwikkeling van eigen anti-algprofielen in zowel pvc als polycarbonaat zet Pool Cover Systems het euvel echter buitenspel. Enerzijds worden drie kamers van het vierkamerprofiel met behulp van een end cap en siliconen volledig waterdicht gemaakt; anderzijds wordt de vierde kamer – de scharnierkamer – aan de onderkant voorzien van anti-algsleuven. Die zorgen ervoor dat de scharnierkamer bij elke beweging van de afdekking gespoeld wordt, en voorkomen zo de groei van algen. Niet alleen als optie, maar standaard bij elke PCS afdekking.

Automatisatie

De keuze voor een automatische afdekking is, vanuit het oogpunt van gebruiker en gebruikscomfort, bijna een evidentie. Voor de plaatser brengt het echter een aanzienlijke extra com­plexiteit met zich mee. Om de installatie voor de zwembadbouwer zo duidelijk mogelijk te maken en de best mogelijke ondersteuning te bieden, ontwerpt, ontwikkelt en produceert Pool Cover Systems zowel de (onderwater)motoren als het sturingssysteem daarom volledig in eigen beheer. De digitale sturingskast is daarbij standaard voorzien van verschillende aansluitpunten voor eventuele randapparatuur – denk bijvoor­beeld aan overloopzwembaden – en het systeem kan middels een eenvoudige plug-and-play verbinding met een gebruiks­vriendelijke afstandsbediening uit­­gebreid worden.

Installatie

Een onvermijdelijke valkuil voor elk technisch product, tot slot, ligt in de plaatsing. Denk, in het geval van zwembadafdekkingen, bijvoorbeeld aan kabel­ver­bindingsdozen die onvoldoende waterdicht gemaakt worden. Om dergelijke fouten te vermijden, stelde Pool Cover Systems een eigen servicemonteur aan. Hij ondersteunt nieuwe zwembadbouwers bij hun eerste installaties en komt ook bij andere problemen op de werf ter plaatse. Een extra servicemede­werker op kantoor biedt waar mogelijk ondersteuning via telefoon. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details