Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Alternatieve zwembadafdekkingen voor elk budget
Het beweegbare terras WaluDeck Flat is inclusief houten afwerking amper 16 centimeter hoog.

Alternatieve zwembadafdekkingen voor elk budget

De lamellenafdekking verwierf de voorbije jaren de ontegensprekelijke status van populairste zwembadafdekking, maar niet voor elk bad of elke bouwheer is het daarom per definitie de beste oplossing. Soms is er de vraag naar extra functionaliteit, in andere gevallen speelt het budget een doorslaggevende rol. Precies om die reden biedt Walter Pool onder de koepel van de T&A Group een Essentials gamma met functionele, kwalitatieve en budgetvriendelijke opties.

Het Franse Walter Pool was bij de oprichting in 1992 een van de pioniers van de zwembadafdekkingen en werd afgelopen zomer, samen met Covrex, onderdeel van de Belgische T&A Group. “T&A staat vooral gekend als fabrikant van lamellenafdekkingen, maar wil in essentie een zo compleet mogelijk gamma aan professionele afdekkingsmogelijkheden aanbieden”, vertelt Walter Pools zaakvoerder Guillaume de Troostembergh. “Kwalitatieve producten en professionele partnerschappen staan daarbij steevast centraal, maar daarom hoeven we ons nog niet te beperken tot het hoger segment van de markt. De oplossingen van Walter Pool in het bijzonder zijn er voor zij die een alternatief zoeken voor een lamellenafdekking.”

Met een beweegbaar terras wordt de beschikbare oppervlakte op elke moment optimaal benut.

Veilige stavenafdekking

Het spilproduct in het gamma van Walter Pool is de stavenafdekking. “Dit is waarmee het in 1992 allemaal begon, en in Frankrijk en Duitsland is het inmiddels een absolute standaard. Een stavenafdekking is namelijk multifunctioneel. Bestaande uit een pvc-zeil en versterkte aluminium profielen, zorgt ze niet alleen voor een uiterst veilige zwembadafdekking waarover je in geval van nood kan lopen, maar omdat ze tot over de boordsteen heen loopt houdt ze ook heel efficiënt bladeren en ander vuil uit het water én is ze geschikt voor elk seizoen. In tegenstelling tot een klassieke winterafdekking hoef je overigens niet volledig rondom voor een verankering te zorgen. Enkele bevestigingspunten op de twee kopse kanten van het zwembad volstaan. Daarom gebruiken steeds meer zwembadeigenaars dit systeem ter vervanging van een winterafdekking.”

De WaluCover stavenafdekking is geschikt voor zwembaden tot 6×12 meter en kan perfect aan speciale vormen aangepast worden. Het zeil is beschikbaar in acht verschillende kleuren en kan in één stuk gefabriceerd worden, of men kan opteren voor een model met verwisselbare panelen.  Met die ecologische en economische oplossing moet bij eventuele schade niet het volledige zeil, maar enkel een paneel vervangen worden. Oprollen gebeurt handmatig of met een speciaal oprolsysteem.

Beweegbare terrassen

De WaluDeck beweegbare terrassen leveren dan weer een meer bijzonder alternatief voor de lamellenafdekking. “Zie het als een bescheiden tegenhanger van de beweegbare bodem”, aldus de Troostembergh. “Want ook hier gaat het erom dat de beschikbare oppervlakte op elke moment optimaal benut kan worden. Overdag heb je ruimte om te zwemmen; in de koelere avonduren kan je gezellig met vrienden aan tafel schuiven, bijvoorbeeld. Extra levensoppervlak, noemen wij dat. En dan zijn er nog enkele belangrijke voordelen: zo heeft het terras een veel hogere isolatiewaarde dan zelfs de meest performante lamellenafdekking én kan WaluDeck ook relatief eenvoudig op een reeds bestaand zwembad toegepast worden.”

In grote lijnen biedt Walter Pool twee WaluDeck modellen. WaluDeck Flat is een instapmodel voor zwemspa’s en kleine baden tot 3×6 meter. Het is inclusief houten afwerking amper 16 centimeter hoog, beschikbaar in drie standaardmaten en afgewerkt met Moso hout. De maximale belasting van WaluDeck Flat bedraagt 500 kilogram. WaluDeck Origin, daarentegen, kan quasi volledig op maat geconfigureerd worden. Zo worden de afmetingen precies op het zwembad afgestemd, met een maximum van 8×4 meter per terras, en kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om de terrastegel op het beweegbare terras door te trekken. De maximale belasting van WaluDeck Origin bedraagt 2.000 kilogram en extra PU isolatie zorgt ervoor dat het zwembadwater nog beter op temperatuur blijft. 

Zowel de WaluDeck Flat als de WaluDeck Origin worden gemonteerd op kindvriendelijke opbouwrails en zijn bij kleine baden licht genoeg om handmatig te verrollen en fixeren. Optioneel kan het geheel ook gemotoriseerd worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details