Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Als naadloos écht naadloos moet zijn
Het merendeel van de DEKK-realisaties zijn overloopbaden.

Als naadloos écht naadloos moet zijn

De tendens van de voorbije jaren is duidelijk: het zwembad is veel meer dan zomaar een waterpartij om baantjes in te trekken. Het is een verlengde van het leven, de tuin en de woning. In plaats van ergens achterin een hoekje verborgen te liggen, krijgt het zwembad vandaag dan ook een steeds prominentere plaats, nabij de keuken of leefruimte. Dat betekent dat het er goed moet uitzien, en bij voorkeur volledig in lijn met de bouwstijl van de woning. Om zo’n naadloze integratie te realiseren, ontwikkelde DEKK een sierpleister die tegelijk als waterdichting en als afwerking dient. 

Een sierpleister als zwembadafwerking? Jawel, je leest het goed. DEKK is een sierpleister bestaande uit mineralen en natuurlijke bestanddelen die speciaal ontwikkeld werd om aan de extreme omstandigheden van het zwembad te voldoen. Het product is aanzienlijk ‘denser’ dan de gekende sierpleisters en kan volgens Hans Ollevier, bezieler van DEKK, nog het best vergeleken worden met een extreem harde beton. Op basis van onder meer snelle verouderingstesten, chloor-, zout- en uv-testen komt het product daarenboven met een garantie van tien jaar. 

Vanuit de praktijk geboren

Hoewel het gebruik van sierpleisters in het zwembad eerder ongewoon lijkt, is DEKK een product dat voor 100% uit de praktijk geboren werd. Naast CEO van DEKK is Hans Ollevier immers ook al ettelijke jaren actief als zwembadbouwer in het hoogste luxe segment. Samen met een gedreven team dat zorgt voor impact op de zwembadsector. “We kregen daarbij steeds vaker de vraag naar een naadloze zwembadafwerking die perfect aansloot bij de woning. Vooral voor moderne woningen met veel glas en beton vonden we op de markt echter geen passend antwoord. Het visuele contrast met plastic liners of tegels was voor heel wat bouwheren te groot. Vandaar dat we zelf aan het ontwikkelen gingen. Van meet af aan hadden we verschillende doelstellingen voor ogen: onze oplossing moest tegelijk als waterdichting en als afwerking kunnen fungeren, voldoen aan alle technische eisen voor een duurzaam resultaat, én in staat zijn om zich aan alle wensen aan te passen.” 

Het aanbrengen van de sierpleister vergt specifieke kennis en voorbereiding. Daarom wordt het enkel als geplaatste dienst aangeboden.

Naadloos in elk opzicht

Het traject van ontwikkeling liep via een hele hoop testen met decoratieve sierpleisters zoals Mortex en eindigde uiteindelijk bij de ontwikkeling van een compleet nieuw product: DEKK. DEKK heeft nooit eerder geziene technische prestaties en laat daardoor volledige integratie toe. “In tegenstelling tot een klassieke zwembadafwerking, waarbij waterdichting en zwembadboord in verschillende materialen uitgevoerd worden, kan DEKK letterlijk overal voorzien worden. De zwembadafwerking kan met andere woorden volledig over de boord, het terras, andere vloeren, keermuren, enzovoort doorgetrokken worden. Daarenboven kan naast de vier standaardkleuren ook elke kleur op maat gemaakt worden. Zo wordt een project echt één geheel, dat klasse, rust en eenvoud uitstraalt.”

Opvallend is dat het naadloze karakter van DEKK tot in de kleinste details – lees: afwerkingen en doorvoeren – doorgetrokken wordt. De typische afwerkflenzen zijn hier niet meer aan de orde, in de plaats worden skimmers, verlichting en andere doorvoeren verdoken afgewerkt. “Ongeacht merk of type”, benadrukt Ollevier nog. “We zorgen namelijk zelf voor een extra waterdichting, waarbij elke doorvoer apart voorbereid wordt met epoxy. Nadien kan DEKK er gewoon mee over gestreken worden.”

Bijzonder procédé

DEKK wordt aangebracht in verschillende lagen, met een totale dikte van 1 centimeter. Onder water wordt het oppervlak volledig glad afgewerkt om hechting van vuil te vermijden; voor toepassingen zoals vloeren wordt een antislipafwerking voorzien. “Het hele proces neemt minstens een week in beslag”, vertelt Ollevier. “Omdat het specifieke kennis en voorbereiding vergt, bieden we het enkel als geplaatste dienst aan. Voor de zwembadbouwer is dat een dubbel voordeel. Hij krijgt meer tijd voor andere projecten en kan ondertussen op zijn twee oren slapen over de uitvoering. DEKK heeft ondertussen 10 personen in dienst en is actief in België en Nederland, waar ze minstens wekelijks een zwembad afwerken”

De zwembadafwerking kan volledig naadloos over plages, maar ook de zwembadboord, het terras, … doorgetrokken worden.

Ook geschikt voor renovatie

Vier jaar na de ontwikkeling van het product en één jaar na de lancering van de merknaam DEKK ziet Hans Ollevier het aantal toepassingen en projecten exponentieel toenemen. “In principe zijn er geen grenzen aan wat we kunnen doen. Het merendeel van onze realisaties zijn overloopbaden en ook qua afmetingen zijn er niet meteen beperkingen. Recent werkten we nog onderloop zwembad van 25 x 5 meter af. De enige echte voorwaarde is de ondergrond. Op een liner of gladde kunststofkuip kan DEKK zich bijvoorbeeld niet hechten; op een ruwbouw of afwerking met tegels of mozaïek wel. Niet toevallig zijn een kwart van onze realisaties dan ook renovatieprojecten, waarbij zelfs zonder breekwerken een volwaardige nieuwe afwerking en waterdichting geplaatst worden.” 

DEKK is een sierpleister bestaande uit mineralen en natuurlijke bestanddelen die speciaal ontwikkeld werd om aan de extreme omstandigheden van het zwembad – binnen of buiten – te voldoen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details