Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Allesomvattende aanpak van ontwerp over onderhoud tot exploitatie
Een uitstap naar een subtropisch zwembad is voor meer en meer gezinnen de ideale vrijetijdsbesteding.

Allesomvattende aanpak van ontwerp over onderhoud tot exploitatie

Meer en meer mensen zoeken vandaag een leuke manier om zich te ontspannen en even aan het drukke leven te ontsnappen. Een uitstapje naar een subtropisch zwembad biedt dan ook de ideale totaalbeleving voor het hele gezin. De subtropische zwembaden van LAGO verwelkomen jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers.

VINCI Facilities staat in voor het technisch onderhoud en facility management.

VINCI Energies werkt al meerdere jaren samen met LAGO en de partners Vanhout, ACH, Lotec, Artabel en exploitatiepartner Innopa aan de ontwikkeling van zwembaden volgens het DBFMO-concept (Design, Build, Finance, Maintain & Operate). Binnen dit concept staan de partijen in voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de exploitatie. De sterkte van VINCI Energies zit in hun allesomvattende aanpak. In hun projecten streeft VINCI Energies er naar met zoveel mogelijk technische expertise aanwezig te zijn. In grote gebouwen zijn alle technieken namelijk steeds meer met elkaar verbonden.

Passend energie-efficiënt advies

Vanuit die totaalaanpak staat Cegelec in voor het luik ‘Design en Build’ van de technische installaties HVAC en elektriciteit. Cegelec, een merk van VINCI Energies, isgespecialiseerd in advies, ontwerp, engineering en installatie voor tertiaire en industriële gebouwen en infrastructuurprojecten. Het ontwerp van de zwembaden wordt volledig in 3D uitgewerkt in BIM voor een optimale coördinatie met de andere betrokken bouwpartners.

Voor en samen met hun klanten zoekt het bedrijf passende en praktische oplossingen als antwoord op de klimaatverandering. Bovenop het realiseren van hun eigen vooropgestelde milieuambities onder­steunt het ook hun klanten door hen te adviseren bij hun energie-efficiëntieprojecten en hen passende oplossingen aan te bieden, zodat ook zij hun doelstellingen kunnen bereiken. Conceptueel zet Cegelec bijvoorbeeld in op duurzame technieken waaronder warmtepompen, hoogrendement-recuperatiesystemen, ledverlichting, zonnepanelen, …. Een eigen uitgewerkt performant gebouwbeheer- en energiemanagementsysteem stuurt en bewaakt de technische installaties. Door het gebruik van smart technology optimaliseert het de energieconsumptie.

VINCI Energies werkt samen met LAGO en andere partners aan de totaalontwikkeling van zwembaden.

Langetermijn technisch onderhoud

Na de installatiefase worden de installaties overgedragen aan de collega’s van VINCI Facilities. Het merk VINCI Facilities van VINCI Energies richt zich op facility management en technisch onderhoud. De business unit Long Term Contracts van VINCI Facilities is een onmisbare schakel in het geheel om, door het onderhoud van de technische installaties, ervoor te zorgen dat de centra optimaal in werking blijven. Het onderhoud van de technische zwembadinstallaties voor een periode van 20 tot 30 jaar vergt een zeer specifieke aanpak. VINCI Facilities vertrekt hierbij vanuit het idee van “totale ontzorging” van de klant. Er wordt een langetermijnplanning opgesteld om alle mogelijke kosten over die periode in kaart te brengen, de uitval van de technische installaties te vermijden en deze in optimale conditie te houden. VINCI Facilities heeft intussen de nodige ervaring opgebouwd met de technieken die in deze LAGO-centra toegepast worden en staat in voor het onderhoud van de HVAC-installaties (verwarming, koeling en luchtgroepen), WKK (warmtekrachtkoppeling), elektrische installaties (hoog- en laagspanning), verlichting, brand- en inbraakdetectie, toegangscontrole, camerabewaking en PV-installaties. Dit verloopt via een contract met totale waarborg waarin ook de nodige herinvesteringen zijn inbegrepen. VINCI Facilities onderhoudt momenteel de installaties van de volgende zwembaden: Bergen, Beveren, Brugge, Eupen, Gent, Kortrijk, Lier, Pelt, Sint-Truiden, Zwevegem.

Voor het ontwerp en een gerichte energie-efficiënte oplossing staat Cegelec hun klanten bij met gepast advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details